Siirry suoraan sisältöön

Kolme syytä sijoittaa asuntorahastoon juuri nyt

Hämmentääkö osakemarkkinoiden tilanne? Ihmetyttääkö korkosijoitusten heikko tuotto? Haluaisitko kuitenkin sijoittaa edes vähän? Jos vastaat kyllä, saatat olla oikea henkilö sijoittamaan asuntorahastoon.

Talouden meno on sen verran hurjaa, että tavallista sijoittajaa voi hirvittää. Pyysimme S-Pankin asiantuntijoilta kolme vinkkiä, miksi S-Pankki Asunto Erikoissijoitusrahasto on hyvä sijoituskohde juuri nyt.

 1. Helppous

  Asuntorahasto sopii kenelle tahansa, joka hakee tasaista tuottoa asuntomarkkinoilta ja haluaa helppoutta elämään.

  Asuntorahasto sopii niillekin, jotka saavat harmaita hiuksia osakemarkkinoiden menosta. Sitä paitsi sijoituskohde – asunto seinineen – on helppo käsittää.

  Asuntosijoittaminen sopii henkilölle, joka on valmis sitoutumaan sijoitukseen vähintään viideksi vuodeksi. Mukaan pääsee 200 euron minimisijoituksella.

 2. Hyvä tuotto-odotus

  Asuntorahastoissa sijoituksia tekevät ammattilaiset ja sijoitukset on hajautettu laajalti. Rahaston tuotto-odotus perustuu ajatukselle, että pääkaupunkiseutu ja esimerkiksi radanvarsipaikkakunnat hyötyvät jatkossakin kaupungistumisen megatrendistä.

  Elokuussa 2022 S-Pankki Asunto Erikoissijoitusrahaston arvo oli noussut maaliskuun 2014 aloituksen jälkeen noin 78 prosenttia, mikä tarkoittaa hieman alle 7 prosentin vuotuista tuottoa. Rahaston tuottotavoite on 4−6 prosenttia vuodessa – toki aiempi menestys ei ole tae jatkosta.

 3. Asuntojen kysyntä kasvaa yhä

  Kaupungistuminen lisää asuntojen kysyntää kasvukeskuksissa. Suomi on vielä kaukana muista Pohjoismaista urbanisaatiossa, joten kasvun varaa on. Väki hakeutuu kaupunkikeskuksiin työn ja opiskelujen perässä, eikä asuntojen määrä kasva samassa tahdissa kuin kysyntä. Kaupunkiseudulle ei kaavoiteta tai rakenneta asuntoja yhtä nopeasti kuin tarvetta olisi.

  S-Pankki Asunto Erikoissijoitusrahaston sijoitukset suuntautuvat pääasiassa pienempiin uusiin vuokra-asuntoihin pääkaupunkiseudulla ja muissa kasvukeskuksissa.

  Elokuun 2022 lopussa pääkaupunkiseudulla sijaitsevat asunnot muodostivat 59 prosenttia rahaston sijoitusten arvosta. Tampereen seudun asunnot vastaavat 21 prosentista, Turun 9 prosentista, Oulun 3 prosentista, Jyväskylän 3 prosentista, Porvoon 3 prosentista, Hämeenlinnan 2 prosentista sijoitusten arvosta. Valtaosa rahaston sijoituksista on yksiöitä (52 %) tai kaksioita (28 %).

  Elokuun lopussa rahaston omistamien asuntojen käyttöaste oli noin 99 %. Vuokra-asuntojen kysyntä on ollut vahvaa läpi vuoden, ja kesällä nähtiin jopa 50 % kasvua vuokrahakemusmäärissä edellisvuoteen verrattuna. Vahvan vuokrakysynnän johdosta loppuvuodesta nähtäneenkin nousua vuokrissa.

Rahastoa hallinnoi S-Pankki Rahastoyhtiö Oy. Rahaston juoksevat kulut (arvio) ovat 2,48 %/v. ja merkintäpalkkio 2,0 %. Tämä on mainos. Tässä materiaalissa esitetyt tiedot ovat luonteeltaan informatiivisia, eikä niitä tule pitää kehotuksena yksittäistä rahoitusvälinettä koskevien liiketoimien toteuttamiseen. Tämän materiaalin mukaiset tiedot eivät ole myöskään sijoituspalvelulain mukaista sijoitusneuvontaa.

Ryhdy asuntosijoittajaksi, sijoita S-Pankki Asunto Erikoissijoitusrahastoon

Tee sijoitus S-Pankki Asunto Erikoissijoitusrahastoon verkkopankissa tai S-mobiilissa.

Tutustu ja sijoita

Ovatko yhteystietosi ajan tasalla?

Päivitä yhteystietosi S-mobiilissa tai osoitteessa s-käyttäjätili.fi. Samalla voit antaa sähköisen markkinointiluvan ja pysyt ajan tasalla palveluistamme ja asiakasomistajaeduistamme.

Kirjaudu S-käyttäjätilille ja päivitä yhteystiedot: 

Päivitä tiedot


Asiakasomistajuus-osiossa voit päivittää markkinointiluvat: 

Päivitä markkinointiluvat