Siirry suoraan sisältöön

Käteisnostoja kätevästi kaupan kassalta

Kortilla maksaminen lisääntyy jatkuvasti, mutta neljännes suomalaisista maksaa edelleen ostoksensa useimmiten käteisellä. Pankkiautomaattien määrän vähetessä on hyvä muistaa, että S-Pankin asiakkaat voivat tehdä käteisnostoja maksutta yli tuhannessa S-ryhmän toimipaikassa. 

Suomalaisista suurin osa, kolme neljästä, maksaa ostoksensa useimmiten kortilla. Käteistä suosii maksutapana neljännes.* Vaikka kortilla maksaminen lisääntyy jatkuvasti, on käteiselle siten yhä kysyntää. Jatkuvasti harveneva pankkiautomaattien verkosto saataakin aiheuttaa harmaita hiuksia.

Jos automaattia ei ole lähettyvillä tai sinne kiemurtelee pitkä jono, kannattaa suunnata vaikkapa lähimpään S-marketiin tai Saleen. S-Pankin asiakkaat voivat nostaa ja tallettaa käteistä maksutta S-Pankin kortilla yli tuhannen S-ryhmän kaupan ja ABC-aseman kassalla.

"Käteisnostot kaupan kassalta kasvattavat suosiotaan koko ajan. Käteisen nostoja ja talletuksia voi tehdä, vaikka ostettavaa ei juuri sillä hetkellä olisikaan", kertoo tuoteryhmäpäällikkö Marketta Lundell S-Pankista.

S-Pankin asiakkaat voivat nostaa ja tallettaa käteistä maksutta S-Pankin kortilla yli tuhannen S-ryhmän toimipaikan kassalla."

Viisi maksutonta automaattinostoa kuussa

S-Pankin asiakkaana voit nostaa käteistä Otto-automaatilta maksutta viisi kertaa kuukaudessa, minkä jälkeen nostoista veloitetaan euro kerralta. Miksi käteisnostoista sitten peritään maksu, kun kuukauden ilmaiset nostokerrat on käytetty?

"Pankkiautomaateilla tehtävistä käteisnostoista aiheutuu pankille kustannuksia. Pystyäksemme tarjoamaan asiakkaillemme jatkossakin ilmaiset peruspankkipalvelut, eli pankkitilin, verkkopankkitunnukset ja pankkikortin, veloitamme usein toistuvista nostoista", Lundell selventää.

Suomalaiset innostuneita lähimaksamisesta

­­­­Käteisen suosio laskee hitaasti, mutta lähimaksun suosio on kasvanut vauhdilla: viime vuonna korttien lähimaksuominaisuutta oli käyttänyt yli kaksinkertainen määrä suomalaisia vuoteen 2014 verrattuna.*

­­Lähimaksu on kätevä tapa maksaa pienemmät, alle 25 euron suuruiset ostokset. Maksaminen tapahtuu helposti, nopeasti ja turvallisesti viemällä pankkikortti lähelle maksupäätettä. Korttia ei siis tarvitse laittaa maksupäätteeseen eikä näppäillä PIN-koodia.

"Kesäkuusta 2014 lähtien lähimaksuominaisuus on kaikissa uusissa ja uusituissa S-Etukortti Visa Debit ja Credit/Debit -korteissa. Myös Bonukset pystyy kirjaamaan lähilukuna vain näyttämällä korttia laitteelle ennen maksua", Lundell muistuttaa.

*) Lähde: Finanssialan Keskusliitto: Säästäminen, luotonkäyttö ja maksutavat, 2015

Lue lisää lähimaksamisesta

S-ryhmän toimipaikkahaku

Ovatko yhteystietosi ajan tasalla?

Päivitä yhteystietosi S-mobiilissa tai osoitteessa s-käyttäjätili.fi. Samalla voit antaa sähköisen markkinointiluvan ja pysyt ajan tasalla palveluistamme ja asiakasomistajaeduistamme.

Kirjaudu S-käyttäjätilille ja päivitä yhteystiedot: 

Päivitä tiedot


Asiakasomistajuus-osiossa voit päivittää markkinointiluvat: 

Päivitä markkinointiluvat