Siirry suoraan sisältöön

Ensimmäinen oma koti kiikarissa? Lue viisi vinkkiä loppuvuoteen

Joulukuussa on oiva mahdollisuus laittaa pitempään kiikarissa ollut ensiasunto pukinkonttiin muuttuvan verotuskäytännön ja toimitusmaksuttomuuden vuoksi, kertoo S-Pankin lainapalveluiden kehityspäällikkö Annemari Airaksinen.

Maltti on asuntokaupoissa aina valttia. Hätiköityjä päätöksiä ei pidä tehdä, vaan oikea aika hankkia asunto syntyy aidon tarpeen koittaessa. Mikäli mieluinen kohde on kuitenkin ollut pitempään kiikarissa, joulukuu tarjoaa muutaman rahanarvoisen lisäedun. Listasimme viisi vinkkiä, jotka kannustavat hankkimaan ensiasunnon ennen vuoden vaihdetta.

 1. Hyviä kohteita ja enemmän neliöitä aiempaa edullisemmin
  Asuntojen hinnat ovat laskeneet poikkeuksellisen paljon tämän vuoden aikana. Erityisesti pääkaupunkiseudulla sekä suurimmissa kaupungeissa asunnot ovat edullisempia verrattuna edellisiin vuosiin. Ensiasunnon ostajalle alhaisemmat hinnat ja mahdollinen arvonnousu tulevaisuudessa tarjoavat oivallisen tilaisuuden siirtyä asunnon omistajaksi. Hyviä kohteita ja aiempaan verrattuna enemmän neliöitä on nyt runsaasti tarjolla.
 2. Ensiasunto ilman 1,5 % varainsiirtoveroa vielä tänä vuonna
  Vuodenvaihteen jälkeen tehdystä ensiasunnon kaupasta joutuu maksamaan varainsiirtoveron, kun Suomen hallituksen suunnittelema verovapauden poisto astuu voimaan. Samalla asunto-osakeyhtiöiden ja kiinteistöyhtiöiden osakkeista maksettavan varainsiirtoveron määrä alenee 2 prosentista 1,5 prosenttiin ja kiinteistön varainsiirtovero muuttuu 4 prosentista 3 prosenttiin.
 3. Asuntolaina ilman 2 % toimitusmaksua
  Tiesitkö, että maaliskuun 2024 loppuun saakka asuntolainan saa S-Pankista ilman normaalia kahden prosentin toimitusmaksua? Tällä eleellä haluamme tukea asiakkaitamme ja tehdä asunnon hankkimisesta kannustavampaa.
 4. Mielenrauhaa epävarmana aikana
  Mietityttääkö talouden epävakaus? Ensiasunnon ostaja miettii varmuudella sitä, kuinka suuren lainan uskaltaa ottaa. Nykyinen korkotaso antaa jo hyvän käsityksen lainakustannuksista vuosiksi eteenpäin. Asunnon rahoittaminen ei saa kuitenkaan olla riskirajoilla pyörivää uhkapeliä, joten teemme asiakkaamme kanssa huolellisen riskikartoituksen, räätälöimme lainapaketin asiakkaalle sopivan kokoiseksi ja tarjoamme elämäntilanteeseen sopivaa lainaturvaa. Vaikka elämäntilanteet vaihtelevatkin, meille S-Pankissa on tärkeää, että elämä ei ole pelkkää lainanlyhennystä vaan asiakkaamme voivat nauttia ja toteuttaa muitakin kuin asuntounelmia.
 5. Huoli pois, vaikka jotain sattuu
  Elämme ja joustamme asiakkaidemme muutoksissa mukana. Jos sitten lainojen lyhentämisessä tulisikin haasteita, ei asiaa kannata nolostella ja hautoa pitkään yksin. Ole ajoissa yhteydessä pankkiin, niin neuvomme mitä lainallesi on mahdollisesti tehtävissä. Nopeimmin ja helpoiten saat meihin yhteyden lähettämällä verkkoviestin joko verkkopankissa tai S-mobiilissa.

Muistathan myös, että S-Pankissa tili, kortti, verkkopankkitunnukset ja mobiilipalvelut ovat kuukausi- ja vuosimaksuttomia kaikille S-ryhmän osuuskauppojen asiakasomistajille sekä heidän perheenjäsenilleen. Panostamme digipalveluihin koko ajan, joten asiointi kanssamme on jatkossa entistäkin sujuvampaa silloin kun se sinulle parhaiten sopii.

Laske lainasi asuntolainalaskurillamme, huomioi rahanarvoiset vinkit ja ole meihin yhteydessä. Voit pyytää asuntolainatarjouksen verkossa kaikkien pankkien pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Saatu lainatarjous ei vielä sido sinua mihinkään.

Miksi asuntolaina kannattaa ottaa S-Pankista?

Lue lisää S-Pankin asuntolainasta

S-Pankki on vastuullinen lainantarjoaja​

On tärkeää, että luoton- tai lainanlyhennyksien jälkeen rahaa jää myös muuhun elämiseen. S-Pankki on vastuullinen lainantarjoaja – haluamme olla luottoa myöntäessämme varmoja siitä, että asiakkaamme talous pysyy tasapainossa. ​

Lue lisää vastuullisesta luotonannosta