Siirry suoraan sisältöön

5 + 1 myyttiä kortilla maksamisesta

Onko luottokortin käyttö kallista? Entä sopiiko pankkikortti maksuvälineeksi lapselle? Mursimme yleisimmät myytit korttimaksamisesta.

 1. Myytti 1: Visa on yhtä kuin luottokortti
  Aikoinaan Visa oli yksinomaan luotollinen kortti, ja historiansa takia se helposti yhä mielletään sellaiseksi. Nykyisin valtaosa Visa-korteista on kuitenkin pankkitiliin liitettyjä Debit-kortteja, eli pankkikortteja. Visa-tunnus kertoo ennen kaikkea siitä, että korttia voi käyttää kotimaassa, ulkomailla ja verkossa kaikissa niissä yli 60 miljoonassa ostopaikassa, jossa Visa-maksutapa on käytössä. Esimerkiksi S-Etukortti Visa on saatavana niin Visa Debit -pankkikorttina kuin luotollisena Visa Credit -korttinakin sekä näiden kahden yhdistelmänä.

 2. Myytti 2: Luottokortin käyttö on kallista velaksi elämistä
  On hyvä tuntea oma rahankäyttönsä – kaikille luotto-ominaisuus ei välttämättä sovi. Monelle luottokortti on kuitenkin erittäin hyvä maksuväline, joka tarjoaa joustoa yllättäviin menoihin ja maksuaikaa suurempiin hankintoihin. Se tuo turvaa myös verkko-ostoksiin: luottokortin ostoturvan ansiosta rahat voi saada takaisin, jos tuote tai palvelu ei saavu tai on virheellinen. Luottokortin tapahtumia voi seurata luottotililtä aivan kuten pankkikortinkin, jolloin yllätyksiä ei tule. S-Etukortti Visa on asiakasomistajille kuukausi- ja vuosimaksuton.
 3. Myytti 3: Lähimaksun käyttö on turvatonta
  Lähimaksu on turvallinen tapa maksaa pieniä ostoksia. Koska tunnuslukua ei tarvitse naputella, kukaan ei voi kurkkia sitä olan yli, eikä se näin voi joutua väärien ihmisten tietoon. Lähimaksua käyttäessä kortti pitää viedä hyvin lähelle maksupäätettä ja pitää sitä hetki paikallaan. Maksupääte ei voi lukea korttia vahingossa kortin omistajan kävellessä kassan ohi. Mikä  tärkeintä: mahdollinen lähimaksulla tehty kortin väärinkäyttö ei jää kortinhaltijan vastuulle.
 4. Myytti 4: S-Etukortti Visa on yhtä kuin bonuskortti
  S-Etukortti Visa on paljon enemmän kuin pelkkä bonuskortti. Kuten Visa-kortit yleensäkin, S-Etukortti Visa on monipuolinen pankki- ja luottokortti, jolla voi maksaa ostokset kotimaassa, ulkomailla ja verkossa. Sillä voi nostaa käteistä kotimaassa pankkiautomaateista ja maailmalla Visa-automaateista. Lisäksi S-Etukortilla voi nostaa käteistä S-ryhmän kauppojen kassoilta sekä kerryttää Bonusta ja maksutapaetua S-ryhmän ostoista.
 5. Myytti 5: Pankkikortti ei sovi maksuvälineeksi lapselle
  Pankkikortti on erinomainen maksuväline lapselle: vanhempi pystyy hallinnoimaan kortin käyttöä asettamalla lapselle sopivat käyttörajat ostoihin ja nostoihin. Verkko-ostot kortilla voi halutessaan estää kokonaan. Sekä vanhemmat että lapsi voivat seurata rahankäyttöä esimerkiksi S-mobiili-sovelluksen kautta. Näin lapsikin oppii, mihin rahaa kuluu. Kortin saa myös nopeasti suljettua, jos se katoaa tai varastetaan. Ja toisin päin: tarvittaessa vanhempi voi siirtää nopeastikin rahaa lapsen tilille. Esimerkiksi leirimatkalle ei tarvitse antaa varmuuden vuoksi mukaan isoa summaa, joka voi kadota. S-Etukortti Visa -kortin alaikäraja on 7 vuotta, S-mobiili-sovelluksen voi saada käyttöön 12-vuotiaana.

+ 1 Kortilla maksaessa ei voi seurata omaa rahatilannetta

Kun maksaa kortilla, maksutapahtumat näkee tilitiedoista tarkasti ilman, että rahankäytöstä tarvitsee pitää erikseen kirjaa. Näin on myös helpompi hahmottaa kokonaiskuva. S-mobiilin kautta voi myös tarpeen mukaan muokata oman kortin käyttörajoja.

 

Asiantuntijana artikkelissa toimi S-Pankin korttien tuoteryhmäpäällikkö Marketta Lundell.