Siirry suoraan sisältöön

10 hyvää syytä ostaa pala asuntorahastoa

Etsitkö kohtalaista tuottoa säästöillesi? Tai oletko pohtinut, voisitko käyttää rahasi fiksumminkin? Jos vastasit kyllä, asuntorahasto voi olla yksi hyvä vaihtoehto. Kokosimme 10 hyvää syytä sijoittaa asuntorahastoon.

Toisinaan on hyvä tarkastella omaa kukkaroa ja suunnitella rahankäyttöä tulevia tarpeita silmälläpitäen. Juuri nyt on myös hyvä aika aloittaa sijoittaminen.

Jos etsit rahoillesi kohtalaista tuottoa ja olet valmis säästämään rahojasi useamman vuoden ajan, S-Asuntorahasto voi olla hyvä vaihtoehto. Asuntorahaston puolesta puhuvat seuraavat seikat.

1. Asuntojen hinnat ovat nousseet kaupungeissa

Vanhojen kerrostaloasuntojen hinnat ovat nousseet isoissa kaupungeissa aina 1990-luvun puolivälistä lähtien, ilmenee Tilastokeskuksen tiedoista

Asuntojen hinnat (indeksi = 2000)


2. Vuokrat ovat nousseet koko Suomessa

Tilastokeskuksen mukaan vuokrat ovat kallistuneet tasaisesti 1990-luvun alusta lähtien. Erityisesti ne ovat nousseet kaupungeissa.

Vuokrat (indeksi = 2000)


3. Kerrostaloasuntojen hintojen ennustetaan nousevan edelleen

Pellervon Taloustutkimus PTT ennustaa, että vanhojen kerrostaloasuntojen nimelliset hinnat nousevat keskimäärin noin 3 prosenttia vuodessa vuosina 2016–2020.

4. Myös vuokrien ennustetaan nousevan edelleen

Jos PTT:n ennuste toteutuu, vuokrat nousevat Suomessa vuosittain keskimäärin 3,4 % aina vuoteen 2020 asti.

5. Asunnoista voi saada hajautushyötyjä salkkuun

Jos omasta sijoitussalkusta löytyy jo entuudestaan osakkeita, joukkolainoja tai näihin sijoittavia rahastoja, voi asuntorahasto tuoda hyvää hajautusta eri sijoituskohteiden välille.

6. Rahasto säästää aikaa

Omaa aikaa ja helppoutta arvostavalle asuntorahasto on erinomainen vaihtoehto. Toisin kuin oman sijoitusasunnon omistajan rahastosijoittajan ei tarvitse murehtia vuokraisännän velvollisuuksista.

7. Yhdessä ostamalla saa halvemmalla

Asuntorahastot ostavat isoja eriä asuntoja kerrallaan. Siksi rahastot saavat asunnoista tukkualennusta. Sijoittamalla rahastoon pääsee hyötymään joukkovoimasta.

8. Rahasto ei sido kuten omistusasunto

Kiinnostaako eläkepäivien vietto etelän lämmössä? Rahastosijoittajan on helpompi viettää pidempiä aikoja ulkomailla kuin sijoitusasunnon omistajan.

9. Vuokratuotot ovat pysyneet hyvin tasaisina

Asuntojen vuokratuotot ovat kehittyneet Suomessa melko vakaasti pitkällä aikavälillä. PTT:n mukaan kehitys on ollut ”erittäin vakaata”, jos sitä vertaa OMXH25-indeksiin, joka lasketaan Helsingin pörssin 25 vaihdetuimmasta osakkeesta huomioimalla niiden markkina-arvot.

10. Rahastot rakennuttavat kysytyimmille alueille

Asuntorahastot rakennuttavat asuntoja alueille, joilla niitä kipeimmin kaivataan. Teknologian tutkimuskeskus VTT arvioi, että 14 suurimmalle kaupunkiseudulle pitäisi rakentaa joka vuosi lähes 29 000 asuntoa, mikäli kaupungistumiskehitys jatkuu samanlaisena kuin vuosina 2010–2014.

S-Asuntorahasto on FIM Asuntotuotto Erikoissijoitusrahaston osuussarja. Se sijoittaa pääasiassa pieniin vuokra-asuntoihin, jotka sijaitsevat Suomen kasvukeskuksissa tai niiden lähettyvillä työssäkäynti- ja opiskelualueilla. Rahastoa hallinnoivat S-Pankki-konsernin varainhoitoyhtiön FIMin asiantuntijat.

Kaikkeen sijoittamiseen ja siten myös rahastosäästämiseen liittyy aina riskejä, eikä rahaston aikaisempi tuotto takaa tulevaa tuottoa. Rahastosijoituksen arvo ja siitä saatava tuotto voi nousta tai laskea, eikä sijoittaja välttämättä saa takaisin alkuperäistä sijoitustaan.

Lue lisää S-Asuntorahastosta

Ovatko yhteystietosi ajan tasalla?

Päivitä yhteystietosi S-mobiilissa tai osoitteessa s-käyttäjätili.fi. Samalla voit antaa sähköisen markkinointiluvan ja pysyt ajan tasalla palveluistamme ja asiakasomistajaeduistamme.

Kirjaudu S-käyttäjätilille ja päivitä yhteystiedot: 

Päivitä tiedot


Asiakasomistajuus-osiossa voit päivittää markkinointiluvat: 

Päivitä markkinointiluvat