Siirry suoraan sisältöön

Tekstiviestivahvistus

Mikä on tekstiviestivahvistus?

Käytämme tunnuslukutaulukolla kirjautumisen yhteydessä satunnaisesti tekstiviestivahvistusta. Sen avulla vahvistat kirjautumisen koodilla, jonka saat tekstiviestinä matkapuhelimeesi. Lähetämme vahvistuksen, kun vahvistat maksuja tunnuslukutaulukon avulla sekä joidenkin verkkopankissa tekemiesi muutosten yhteydessä. Tekstiviestivahvistusta ei tarvita välttämättä joka kerta. Esimerkiksi verkkopankkiin kirjautuessa vahvistuskoodia ei tarvita jokaisella kirjautumisella. Käytämme antamaasi puhelinnumeroa vain vahvistuskoodien toimittamiseen.

Miten voin vaihtaa tekstiviestivahvistuksen puhelinnumeroa?

Voit muuttaa puhelinnumeroasi verkkopankissa kohdassa Asetukset - Vaihda tekstiviestivahvistuksen puhelinnumero. Muista kirjautua verkkopankkiin tunnuslukutaulukon avulla, jotta pääset päivittämään tekstiviestivahvistuksen numeron.

Huomaathan, että tekstiviestivahvistuksessa käytettävä puhelinnumero ei muutu, vaikka päivittäisit puhelinnumerosi esimerkiksi S-kanavalla. Numero muuttuu vain, kun se on muutettu verkkopankin valikossa Vaihda tekstiviestivahvistuksen puhelinnumero. Muuttaessasi tekstiviestivahvistuksen puhelinnumeroa, sinulla tulee olla edelleen käytettävissä myös tekstiviestivahvistuksessa käytössä oleva numero, johon lähetetään muutoksen vahvistuskoodi. Jos vanhaa numeroa ei ole enää käytettävissä, voit muuttaa numeron asiakaspalvelupisteellämme henkilökortin tai passin kanssa.

Toimiiko tekstiviestivahvistus myös ulkomailla ja ulkomaisessa liittymässä?

Kyllä toimii. Tekstiviestivahvistus toimii samalla tavalla, kuin muutkin tekstiviestit. Viesti tulee puhelimeen, kunhan puhelin voi vastaanottaa tekstiviestejä ulkomailla. Tarvittaessa voit tiedustella lisää tekstiviestin vastaanottamisesta omalta puhelinoperaattoriltasi.

Olen ulkomailla enkä saa tekstiviestivahvistuksia. Miten toimin?
Minulla on ulkomaalainen puhelinnumero enkä saa tekstiviestivahvistuksia. Miten toimin?

Haluaisitko kirjautua ilman tekstiviestivahvistusta?

Voit kirjautua verkkopankkiin ilman tunnuslukutaulukkoa ja tekstiviestivahvistusta S-mobiilin avulla. Ota S-mobiilin tunnistaminen käyttöön