Siirry suoraan sisältöön

Tekstiviestivahvistus

Mikä on tekstiviestivahvistus?

Käytämme tunnuslukutaulukolla kirjautumisen yhteydessä satunnaisesti tekstiviestivahvistusta. Sen avulla vahvistat kirjautumisen koodilla, jonka saat tekstiviestinä matkapuhelimeesi. Lähetämme vahvistuksen, kun vahvistat maksuja tunnuslukutaulukon avulla sekä joidenkin verkkopankissa tekemiesi muutosten yhteydessä. Tekstiviestivahvistusta ei tarvita välttämättä joka kerta. Esimerkiksi verkkopankkiin kirjautuessa vahvistuskoodia ei tarvita jokaisella kirjautumisella. Käytämme antamaasi puhelinnumeroa vain vahvistuskoodien toimittamiseen.

Miten voin vaihtaa tekstiviestivahvistuksen puhelinnumeroa?

Voit muuttaa tekstiviestivahvistuksen puhelinnumeroasi verkkopankissa S-Pankin tunnuslukutaulukolla tunnistautuen tai verkkosivuillamme kirjautumalla toisen pankin tunnuksilla. Huomaathan, että turvallisuussyistä sinun tulee päivittää numerosi kahteen kohtaan. Päivitä puhelinnumero sekä yhteystietoihisi että tekstiviestivahvistukseen.

S-Pankin verkkopankissa voit muuttaa numeron kohdassa Asetukset - Vaihda tekstiviestivahvistuksen puhelinnumero. Muista kirjautua verkkopankkiin tunnuslukutaulukon avulla, jotta pääset päivittämään tekstiviestivahvistuksen numeron.

Muuttaessasi tekstiviestivahvistuksen puhelinnumeroa, sinulla tulee olla edelleen käytettävissä myös tekstiviestivahvistuksessa käytössä oleva numero, johon lähetetään muutoksen vahvistuskoodi. Jos vanhaa numeroa ei ole enää käytettävissä, voit muuttaa numeron asiakaspalvelupisteellämme henkilökortin tai passin kanssa.

Huomaathan, että tekstiviestivahvistuksessa käytettävä puhelinnumero ei muutu, vaikka päivittäisit puhelinnumerosi esimerkiksi S-käyttäjätilillä. Numero muuttuu vain, kun se on muutettu verkkopankin valikossa Vaihda tekstiviestivahvistuksen puhelinnumero tai päivittämällä asiakastietosi toisen pankin tunnuksilla. 

Muuta tekstiviestivahvistuksen numero S-Pankin verkkopankissa

Muuta tekstiviestivahvistuksen numero toisen pankin tunnuksilla

Toimiiko tekstiviestivahvistus myös ulkomailla ja ulkomaisessa liittymässä?

Kyllä toimii. Tekstiviestivahvistus toimii samalla tavalla, kuin muutkin tekstiviestit. Viesti tulee puhelimeen, kunhan puhelin voi vastaanottaa tekstiviestejä ulkomailla. Tarvittaessa voit tiedustella lisää tekstiviestin vastaanottamisesta omalta puhelinoperaattoriltasi.

Olen ulkomailla enkä saa tekstiviestivahvistuksia. Miten toimin?
Minulla on ulkomaalainen puhelinnumero enkä saa tekstiviestivahvistuksia. Miten toimin?

Haluaisitko kirjautua ilman tekstiviestivahvistusta?

Voit kirjautua verkkopankkiin ilman tunnuslukutaulukkoa ja tekstiviestivahvistusta S-mobiilin avulla. Ota S-mobiilin tunnistaminen käyttöön