Siirry suoraan sisältöön

Mistä verkkopankkitunnukset koostuvat?

Verkkopankkitunnukset koostuvat käyttäjätunnuksesta, salasanasta ja tunnuslukutaulukosta. Tunnistautuminen vahvistetaan tekstiviestivahvistuksella.

Käyttäjätunnus

  • Käyttäjätunnus löytyy pankkitunnussopimukseltasi tai pankkitunnussopimuksen tekemisen yhteydessä saamaltasi erilliseltä kirjeeltä. Voit myös tarkistaa käyttäjätunnuksen maksutta S-mobiilin Minä-osiosta.
  • Käyttäjätunnuksessa on 6-8 numeroa.

Oletko unohtanut käyttäjätunnuksesi?

Jos et löydä käyttäjätunnustasi, uusimme verkkopankkitunnuksesi kokonaan asiakaspalvelupisteessä (5 €).
Varaa aika

Tutustu tarkemmin käyttäjätunnukseen

Tunnuslukutaulukko

  • Tunnuslukutaulukko sisältää kertakäyttöisiä tunnuslukuja, jotka kysytään satunnaisessa järjestyksessä. Jos verkkopankki esimerkiksi pyytää "Anna tunnusluku kohdasta B 10", sinun tulee syöttää tunnusluku sarakkeesta B riviltä 10. 

Onko tunnuslukutaulukkosi kadonnut?

Tilaa uusi tunnuslukutaulukko itse vain, jos entinen on kadonnut. Jos tunnuslukusi ovat lopussa, lähetämme uuden taulukon automaattisesti. 
Tilaa tunnuslukutaulukko verkossa (2,50 €) 

Tutustu tarkemmin tunnuslukutaulukkoon

Salasana

  • Verkkopankin salasana on itse keksimäsi 4-6 numeron sarja.
  • Jos olet tilannut uuden salasanan postitse unohtuneen tilalle, kirjaudu postitse saamallasi kertakäyttöisellä salasanalla ensin verkkopankkiin. Kirjautumisen yhteydessä pääset vaihtamaan kertakäyttöisen salasanan omaksi, itse keksityksi salasanaksi.

Oletko unohtanut salasanasi?

Tilaa salasana postitse kotiin (2,50 €)
Siirry tilaamaan

Tutustu tarkemmin salasanaan

Tekstiviestivahvistus

  • Käytämme tekstiviestivahvistusta tunnistautumisessa puhelinpalveluun tunnuslukutaulukolla sekä satunnaisesti tunnuslukutaulukolla kirjautumisen tai maksujen vahvistuksen yhteydessä. Sen avulla vahvistat tunnistautumisen koodilla, jonka saat tekstiviestinä matkapuhelimeesi. 

Miten voin vaihtaa tekstiviestivahvistuksen puhelinnumeroa?

Voit muuttaa tekstiviestivahvistuksen puhelinnumeroasi verkkopankissa S-Pankin tunnuslukutaulukolla tunnistautuen tai verkkosivuillamme kirjautumalla toisen pankin tunnuksilla. Huomaathan, että turvallisuussyistä sinun tulee päivittää numerosi kahteen kohtaan. Päivitä puhelinnumero sekä yhteystietoihisi että tekstiviestivahvistukseen.

S-Pankin verkkopankissa voit muuttaa puhelinnumeroasi kohdassa Asetukset - Vaihda tekstiviestivahvistuksen puhelinnumero. Muista kirjautua verkkopankkiin tunnuslukutaulukon avulla, jotta pääset päivittämään tekstiviestivahvistuksen numeron. 

Muuttaessasi tekstiviestivahvistuksen puhelinnumeroa, sinulla tulee olla edelleen käytettävissä myös tekstiviestivahvistuksessa käytössä oleva numero, johon lähetetään muutoksen vahvistuskoodi. Jos vanhaa numeroa ei ole enää käytettävissä, voit muuttaa numeron asiakaspalvelupisteellämme henkilökortin tai passin kanssa.

Tutustu tarkemmin tekstiviestivahvistukseen

Haluaisitko tunnistautua ilman tunnuslukutaulukkoa ja salasanaa?

Ota käyttöön S-mobiili-sovellus ja sen näppärä tunnistaminen. Lue lisää

Eikö sinulla vielä ole S-Pankin verkkopankkitunnuksia?

Voit avata tunnukset verkossa tai asiakaspalvelupisteellämme. Lue lisää