Pankkitili

5 syytä avata S-Tili

 • S-Tili on maksuton pankkitili osuuskauppojen asiakasomistajille.
 • S-ryhmän ostoista kertyvä Bonus ja maksutapaetu maksetaan S-Tilille. 
 • Maksut ja tilisiirrot onnistuvat helposti verkkopankissa ja S-mobiilissa.
 • Nostat ja talletat käteistä maksutta S-ryhmän kauppojen kassoilla.
 • Voit avata kaikille perheenjäsenille omat pankkitilit tai liittää yhteen tiliin jokaisen perheenjäsenen kortin.

Avaa pankkitili

 

Jos sinulla ei ole S-Pankin verkkopankkitunnuksia, voit avata tilin asiakaspalvelupisteessä. Samalla voit tilata itsellesi verkkopankkitunnukset, jotta pääset jatkossa kätevästi itse avaamaan ja hakemaan S-Pankin palveluja verkkopankissa.

Varaamalla ajan hoidat asiasi jonottamatta. Halutessasi voit tulla myös ilman ajanvarausta.

Varaa aika

Katso lähin toimipaikka

Haluatko avata tilin lapsellesi?

Näin avaat pankkitilin lapselle ja nuorelle

Kun liität pankkitiliisi S-Etukortti Visan, voit:

  • nostaa käteistä Visa-automaateista Suomessa ja ulkomailla.
  • maksaa ostoksesi tililtä niin Suomessa, ulkomailla kuin verkossakin.

S-Etukortti Visa

S-Tilistä on moneksi

Bonus ja maksutapaetu maksetaan S-Tilille 

Lue lisää

Perheen yhteinen taloustili

Avaa yhteinen ruokatili

Pankkitilin korko

S-Tilin korko: 0,01 %

S-Tilin korko on S-Prime-korko – 2,0 %, minimissään kuitenkin  0,01 %. Koska S-Prime on tällä hetkellä alle 2 %, tilille maksetaan korkoa 0,01 %. 

Korko lasketaan jokaisen päivän saldolle erikseen. Näin saat rahoillesi paremman korkotuoton kuin tilillä, jolle korko lasketaan kerran kuukaudessa alimman saldon mukaan. S-Tilin korko maksetaan tilille vuosittain joulukuussa.

Talletussuoja

S-Pankin asiakkaiden talletukset ja niille kertynyt korko kuuluvat talletussuojan piiriin. Talletussuoja koskee sekä henkilö- että yritysasiakkaita. Jos Pankki joutuisi konkurssiin tai ajautuisi muuten maksukyvyttömyystilaan eikä pystyisi maksamaan tallettajien saatavia, korvataan ne 100 000 euroon asti talletussuojarahastosta. Talletussuoja on henkilökohtainen ja pankkikohtainen ja koskee erikseen jokaista talletustilin yhteisomistajaa. Jos tallettajalla on varoja yhteisomistuksessa olevalla tilillä, jaetaan tilin saldo yhteisomistajien kesken tasan, ja talletussuojaa annetaan kunkin tilinomistajan omalle osuudelle erikseen.

Lue lisää talletussuojasta

Usein kysyttyä

Olen uusi asiakas, minulla ei ole vielä S-Pankin asiakkuutta.

Jos haluat siirtää asiakkuutesi S-Pankkiin toisesta pankista tai avata kokonaan uuden asiakkuuden, voit käydä asiakaspalvelupisteessämme, vaikka kauppareissusi yhteydessä. Avaamme S-Pankin tuotteet ja palvelut käyttöösi, sekä autamme pankin vaihtoon liittyvissä kysymyksissä. Voit tarkistaa sinua lähimmän asiakaspalvelupisteen toimipaikkahakumme kautta. Voit lukea lisää asiakkuuden avaamisesta verkkosivuiltamme.

Olen jo S-Pankin asiakas

Jos sinulla on jo S-Pankin verkkopankkitunnukset, voit avata itsellesi uusia tilejä helposti verkkopankissa valitsemalla Tilit > Avaa uusi tili. Saat uudet verkkopankkitunnukset tarvittaessa asiakaspalvelupisteeltämme.


Vanhemmat voivat yhdessä avata lapselle tilin S-Pankkiin. Tilin voi avata S-Pankin verkkopankissa tai ajanvarauksella asiakaspalvelupisteessämme. Vanhemmat voivat hakea lapselle myös verkkopankkitunnuksia ja pankkikorttia yhdessä lapsen kanssa asiakaspalvelupisteessämme. Kun lapselle tai nuorelle avataan palveluita, tarvitaan suostumus molemmilta vanhemmilta. Vanhemmat voivat myös valtuuttaa toisensa asioimaan yksin lapsen tai nuoren palveluiden avaamiseksi. Valtuutuksen voi antaa S-Pankin verkkopankissa tai valtakirjalla asiakaspalvelupisteellä. Valtakirjalla valtuutuksen antavan vanhemman on oltava S-Pankin asiakas. 

Lapsella voi olla käytössään oma tili tai käyttöoikeus vanhempansa tiliin, jolloin lapsi voi tallettaa tai nostaa rahaa asiakaspalvelupisteissämme esittämällä henkilöllisyystodistuksen. Ensisijaisesti vanhemmat voivat käyttää lapsen tiliä vain yhdessä. Molemmilla voi kuitenkin olla oikeus käyttää tiliä itsenäisesti, kun tämä määritetään tilin avaamisen yhteydessä.

Yli 7-vuotiaalle lapselle voi tilata S-Etukortti Visa Debit -kortin tilinkäyttövälineeksi ja yli 12-vuotiaalle voi avata omat verkkopankkitunnukset. Näitä palveluita varten myös lapsi tulee tunnistaa henkilöllisyystodistuksesta asiakaspalvelupisteellä.

Jos nuori on yli 15-vuotias, hän voi avata asiakaspalvelupisteellämme oman tilin myös yksin palkkatulojaan tai suoraan hänelle maksettavia sosiaalietuuksia varten. Tällöin vanhemmat voivat saada tiedot nuoren tilistä, mutta tiliä ei voi käyttää ilman hänen suostumustaan.

Lapselle voi myös säästää rahastoon tekemällä kertasijoituksen tai säästämällä kuukausittain lapsen tililtä. Lapsen varoja voi sijoittaa S-Säästörahastoihin ja useimpiin FIM Rahastoihin. Säästämisen ja sijoittamisen palveluiden avaaminen onnistuu verkkopankissa, jos lapsella on jo oma S-Tili. 

 

Lue lisää lapsen pankkipalveluista verkkosivuiltamme

Tarjoamme asiakasomistajille ja asiakasomistajatalouteen kuuluville kuukausi- ja vuosimaksuttoman S-Tilin päivittäiseen käyttöön.

Voit lisäksi avata meille erilaisia säästötilejä:

Lue lisää tilisäästämisestä

S-Tilin ja S-Tuottotilin korko lasketaan päiväsaldolle. Tämä tarkoittaa, että korko lasketaan jokaisen päivän saldolle eli tilillä olevalle rahamäärälle erikseen.

Päiväsaldolle laskettuna saat rahoillesi paremman korkotuoton verrattuna tiliin, jolle korko lasketaan kuukauden alimman saldon mukaan.

Jos sinulla on S-Pankin verkkopankkitunnukset, onnistuu palkansiirto kätevästi verkkopankissa:

  1. Valitse Tilit -> Palkansiirto.
  2. Valitse Aloita tästä.
  3. Täytä nykyisen työnantajasi nimi ja paikkakunta.
  4. Valitse tili, jolle haluat siirtää palkkasi.
  5. Valitse Jatka ja allekirjoita hakemus avainluvulla. Ilmoitamme sinulle, kun palkka on siirtynyt tulemaan ilmoittamallesi tilille.

Jos sinulla ei vielä ole S-Pankin verkkopankkitunnuksia, voit siirtää palkkasi ilmoittamalla S-Pankin tilisi tilinumeron työnantajallesi palkanmaksua varten. Samalla sinun kannattaa ilmoittaa uusi tilinumero myös esimerkiksi Kelaan, verottajalle ja vakuutusyhtiöösi.

Voit halutessasi hoitaa palkansiirron myös asiakaspalvelupisteessämme, jolloin toimitamme uuden tilinumeron työnantajalle puolestasi.

Katso video:
Näin siirrät palkkasi S-Pankkiin verkkopankissa 

Voit antaa käyttöoikeuden helposti verkkopankissasi. Käyttöoikeuden lisääminen onnistuu sen tilin tiedoissa, jolle haluat antaa käyttöoikeuden. Valitse välilehti Käyttöoikeudet ja Lisää uusi. Huomaathan, että käyttöoikeuden saajan on oltava S-Pankin asiakas.

Verkkopankin kautta annettavalla laajalla käyttöoikeudella voi muun muassa tehdä nostoja ja panoja asiakaspalvelupisteessä, saada tiliin kortin ja käyttää tiliä verkkopankissa. Käyttöoikeudella ei kuitenkaan voi lisätä tai muuttaa tilinomistajia tai käyttöoikeutettuja eikä lopettaa tiliä.

Jos käyttöoikeuden saaja ei ole vielä S-Pankin asiakas tai haluat antaa jonkin toisen käyttöoikeuden, voitte käydä käyttöoikeuden saajan kanssa asiakaspalvelupisteessämme. Tarvitsette molemmat mukaanne voimassa olevan henkilöllisyystodistuksen.

Kyllä, voit tehdä tilistäsi yhteisen tilin päivittäisiä ostoksia varten, esimerkiksi ruokaostoksille. Voit antaa puolisollesi laajan käyttöoikeuden tilillesi. Käyttöoikeuden lisäämisen jälkeen hän pystyy käyttämään tiliä esimerkiksi verkkopankissaan ja tilaamaan siihen oman kortin, jolla ostoksia on helppo maksaa.

Käyttöoikeuden voit antaa helposti verkkopankisasi. Käyttöoikeuden lisääminen onnistuu sen tilin tiedoissa, jolle haluat antaa käyttöoikeuden. Valitse välilehti Käyttöoikeudet ja Lisää uusi.

Huomaathan, että käyttöoikeuden saajan on oltava S-Pankin asiakas. Jos puolisosi ei ole vielä S-Pankin asiakas, voitte käydä yhdessä asiakaspalvelupisteellämme.

Ehdot ja asiakirjat

Heräsikö kysymyksiä? 

Soita meille 010 76 5800

Asiakaspalvelumme on tavoitettavissa ma–to klo 9–20, pe 9–18 (0,0835 €/puhelu + 0,1209 €/min). Tarvitset soittaessasi aina verkkopankkitunnuksia tai S-mobiilin tunnistamista

Varaa aika ja tule käymään

Lähes 100 asiakaspalvelupistettämme palvelevat sinua Prismoissa, useimmissa Sokoksissa ja valikoiduissa S-marketeissa kautta maan. Olemme avoinna myös iltaisin ja lauantaisin. Voit hoitaa asiasi jonottamatta, kun varaat ajan toimipaikkaan. 

Varaa aika

Etsi lähin toimipaikka

Varmista, että me tavoitamme sinut

Kun yhteystietosi ovat ajan tasalla, saat sähköpostiisi tietoa S-Pankin ja koko S-ryhmän uusista palveluista ja ajankohtaisista asiakasomistajaeduista heti ensimmäisten joukossa.

Päivitä yhteystietosi