Säästäjällä säästät huomaamatta osana arjen rahankäyttöäsi
Tutustu palveluun alta
Säästäjällä säästät huomaamatta osana arjen rahankäyttöäsi
Tutustu palveluun alta
Säästäjällä säästät huomaamatta osana arjen rahankäyttöäsi
Tutustu palveluun alta
Säästäjällä säästät huomaamatta osana arjen rahankäyttöäsi
Tutustu palveluun alta

Säästäjä – Suomen ensimmäinen mikrosäästämisen palvelu


Säästäjä on tarkoitettu meille ihan kaikille, joiden pennoset ovat perinteisesti päätyneet säästöpossujen pohjalle. Palvelussa voit säästää rahastoon sinulle henkilökohtaisesti tehdyn suosituksen mukaan. Säästäjän avulla säästäminen on paitsi ylivoimaisen helppoa, myös edullista. Kolme vertailua todistaa, että Säästäjän yhdistelmärahastot ovat Suomen edullisimmat*. Maksat vuositasolla vain 50 senttiä jokaista sijoittamaasi 100 euroa kohden. Saat Säästäjän käyttöösi S-mobiilissa.

*Helsingin Sanomat, Suomen Sijoitustutkimuksen rahastoraportti, Morningstar

Lataa S-mobiili puhelimesi sovelluskaupasta

 

Tunnukset hukassa? Näin uusit tunnuksesi

Kolme vertailua* todistaa: Säästäjässä Suomen edullisimmat yhdistelmärahastot

Säästäjän avulla säästäminen on helppoa ja edullista. Kolme vertailua todistaa, että rahastosäästäminen on yllättävän edullista Säästäjässä.

Lue lisää

 

*Helsingin Sanomat, Suomen Sijoitustutkimuksen rahastoraportti, Morningstar

Ylivoimaisen helppoa säästämistä

  • Säästä tavoitteeseen 
   Kerrytä säästöjä valitsemallasi tavalla. Aseta oma säästötavoitteesi ja kerro miten haluat säästää. Seuraa säästöjen kertymistä ja nosta varasi milloin tahansa veloituksetta.

  • Sinulle tehty
   Kerro, millainen säästäjä olet ja miten suhtaudut sijoittamisen tuottoihin ja riskeihin. Saat sinulle sopivan suosituksen siitä, miten rahasi kannattaa sijoittaa.

  • Mikrosäästäminen apunasi
   Voit mikrosäästää huomaamatta osana arjen rahankäyttöäsi: ohjaa Bonus ja euro sivuun jokaisesta korttiostoksesta. Voit myös säästää kuukausittain tai siirtää lisää rahaa tavoitteeseesi veloituksetta milloin tahansa.

  • Edullinen 
   Maksat enintään 0,5 % juoksevina kuluina eli 50 senttiä jokaista sijoittamaasi 100 euroa kohden vuositasolla. Voit koska tahansa siirtää lisää rahaa tavoitteeseesi ja nostaa rahojasi veloituksetta. Erillisiä merkintä- tai lunastuspalkkioita ei veloiteta.

Näin Säästäjä toimii

 1. Kerro tavoitteesi ja valitse sopivin tapa säästää
  Kerro aluksi, kuinka kauan haluat säästää ja kuinka suurta säästösummaa tavoittelet. Valitse sen jälkeen, haluatko säästää tietyn summan kuukausittain ja haluatko aloittaa mikrosäästämisen. 
 2. Kerro meille, millainen säästäjä olet
  Kysymme sinulta muutamia kysymyksiä sijoituskokemuksestasi, sijoitustavoitteistasi ja taloudellisesta asemastasi. Vastaustesi perusteella saat juuri sinulle sopivan säästämisen suosituksen. Mitä kysymme ja miksi? 
 3. Tutustu saamaasi suositukseen
  Kun tunnemme tavoitteesi, tarpeesi ja tilanteesi hyvin, ehdotamme sinulle sopivaa säästösuunnitelmaa. Voit säästää kahden rahaston yhdistelmään. Säästäjä Maltillinen koostuu osakesijoitusten ja korkopapereiden yhdistelmästä. Säästäjä Uskalias sisältää erilaisia sijoituksia osakemarkkinoille. Asettamaasi tavoitteeseen säästämäsi rahat ohjataan säästöajan kuluessa enenevässä määrin vähemmän osakesijoituksia sisältävään rahastoon. Näin varmistamme, että säästöjesi osakepaino ja niihin kohdistuva riski vähenevät säästöaikasi loppua kohti. Voit hyväksyä ehdottamamme säästösuunnitelman tai tehdä siihen muutoksia, jos niin haluat.
 4. Aloita säästäminen
  Kun olet tyytyväinen suunnitelmaan, hyväksy ehdot ja aloita säästäminen. Rahat siirtyvät aluksi Säästäjä-keräilytilille, josta ne siirretään tavoitteeseesi aina, kun tilin saldo ylittää 10 euroa. Voit koska tahansa ottaa ostoksista säästämisen pois päältä eikä se maksa sinulle mitään.

Säästäjä on S-Pankin digitaalinen säästämisen ja sijoittamisen palvelu, joka tarjoaa asiakkaan antamien vastausten perusteella S-Pankki Oy:n säästämisen ja FIM Varainhoito Oy:n sijoittamisen palveluita. Sijoittaessaan asiakkaan on hyvä muistaa, että sijoitustuotteiden historiallinen tuotto ei ole tae tulevasta tuotosta. Asiakkaan sijoitusrahastoihin sijoittamien varojen arvo voi nousta tai laskea, ja sijoittaja ei välttämättä saa sijoittamiaan rahoja takaisin.

Ota Säästäjä-palvelu käyttöön

 1. Lataa S-mobiili puhelimesi sovelluskaupasta. Sovellus on saatavilla Android- ja iPhone-puhelimiin.
 2. Kirjaudu Säästäjä-palveluun ensimmäisellä kerralla S-Pankin verkkopankkitunnuksilla. Jatkossa voit kirjautua sovellukseen valitsemallasi S-mobiilin tunnusluvulla tai sormenjäljellä.

 

Lataa S-mobiili puhelimesi sovelluskaupasta

 

Tunnukset hukassa? Näin uusit tunnuksesi

Lue lisää Säästäjä-rahastoista

   
   Säästäjä Maltillinen
   
    Säästäjä Uskalias

Usein kysyttyä

Voit mikrosäästää Säästäjällä siirtämällä S-ryhmän ostoksistasi kertyvän Bonuksen automaattisesti säästöön. 

Jos sinulla on jo entuudestaan Bonus rahastoon -sopimus, siirtyy Bonus jatkossa Säästäjässä määrittelemiisi säästötavoitteisiin. Tällöin tili, jolle Bonuksesi on aikaisemmin maksettu, muuttuu. Voit halutessasi nostaa Bonus rahastoon -palvelun varat tai jättää ne rahastoon.

Säästäjän käyttäminen on maksutonta. 

Säästäjässä tekemistäsi rahastosäästöistä maksat enintään 0,5 % juoksevina kuluina eli 50 senttiä jokaista sijoittamaasi 100 euroa kohden vuositasolla. 

Säästäjä-rahastojen varat sijoitetaan FIM Varainhoito Oy:n hallinnoimien sijoitusrahastojen ja muun muassa ETF-rahastojen osuuksiin. Säästäjä-rahastoissa sijoituksena olevat FIMin hallinnoimat rahastot palauttavat Säästäjä-rahastojen maksamat palkkiot täysimääräisesti Säästäjä-rahastoihin eli ne eivät vähennä sijoituksen arvoa. Muiden kuin FIMin hallinnoimien rahastojen (esimerkiksi ETF-rahastojen) vuosikuluja seurataan ja siten varmistetaan, etteivät Säästäjä-rahastojen juoksevat kulut ylitä vuositasolla keskimäärin 0,5 prosenttia. 

Voit koska tahansa siirtää lisää rahaa tavoitteeseesi ja nostaa rahojasi veloituksetta. Emme veloita erillisiä merkintä- tai lunastuspalkkioita. 

Säästäjä maksaa aina saman verran ja hinta on sama riippumatta siitä, kuinka paljon rahaa sinulla on palvelussa säästössä. Jos säästämismuotosi on tilisäästäminen, on palvelun käyttö täysin maksutonta. Voit ottaa Säästäjän käyttöön aina maksutta ja myös lopettaa palvelun käytön koska tahansa ilman erillisiä kustannuksia.

Kyllä voit. Säästäjästä on mahdollista nostaa osa säästöistä tai kaikki sitä kautta sijoitetut rahat. Voit nostaa rahat lähettämällä meille viestin verkkopankissa. Valitse viestin aiheeksi Säästäminen ja sijoittaminen.

Voit myös lopettaa Säästäjän käytön kokonaan koska tahansa, eikä siitä aiheudu sinulle ylimääräisiä kustannuksia. Jos haluat lopettaa Säästäjän käytön, lähetä meille viesti verkkopankissa tai soita numeroon 010 76 5800 (ma–pe kello 9–20, 0,0835 €/puhelu + 0,1209 €/minuutti).

Voit aktivoida mikrosäästämisen kortilla käyttöön Säästäjä-palvelun käyttöönoton yhteydessä, kohdassa Aseta tavoite. Jos olet jo ottanut Säästäjän käyttöösi, voit aloittaa mikrosäästämisen  Oman profiilin kautta, kohdasta Mikrosäästäminen. 

Mikrosäästäminen kortilla siirtää säästöön euron jokaisesta Debit-korttitapahtumastasi. Debit-korttitapahtumia ovat kortilla tehdyt ostokset myymälöissä ja verkossa sekä käteisnostot automaateilla ja kassoilla. Mikäli käytössäsi on useampi S-Pankin myöntämä Visa Debit-kortti, kerryttävät kaikki kortit mikrosäästämistä. Kertynyt säästö veloitetaan aina suoraan korttiin liitetyltä tililtäsi päivittäin.

Jos tililläsi on kaksi tilinomistajaa tai tilillä on laaja käyttöoikeus toisella henkilöllä, myös näiden henkilöiden korttitapahtumat saattavat kerryttää säästöä. Tällöin heillä on Säästäjä henkilökohtaisesti käytössään ja säästöt kertyvät heidän omaan säästötavoitteeseensa.

Korttitapahtumista säästöön kertyneet eurot siirretään ensin tililtäsi yhdessä erässä Säästäjä-keräilytilillesi. Keräilytilille kertyneet rahat puolestaan siirretään tavoitteeseesi, kun keräilytilin saldo on vähintään 10 euroa.

Voit halutessasi keskeyttää mikrosäästämisen milloin tahansa.

Lue lisää rahojen siirtymisestä tavoitteeseesi

Jos et voi noudattaa säästösuunnitelmaa, säästötavoitteesi ei välttämättä toteudu suunnitellussa ajassa. Säästäjässä voit seurata päivittäin, miten tavoitteesi on edistynyt ja tehdä halutessasi lisäsijoituksia tavoitteeseen.


Jos säästät myös kuukausisäästämisen kautta, siirtyvät rahat tililtäsi säästöön kuukausittain eräpäivänä. Jos tililläsi ei ole rahaa eräpäivänä, yritämme siirtää kuukausisäästösummaa vielä kolmena seuraavana arkipäivänä. Jos tilillä ei ole rahaa kolmanteen arkipäivään mennessä, jää kuukausisäästösumma siirtämättä kyseiseltä kuukaudelta. Tästä ei aiheudu sinulle ylimääräisiä kuluja, eikä siirtämättä jäänyt summa vaikuta seuraavan kuukauden kuukausisäästöön. Debit-korttiveloituksista rahat eivät siirry säästöön, jos tililläsi ei ole rahaa siirtohetkellä.

Ehdot ja asiakirjat