Säästäjä – säästä sukanvarteen osana arjen rahankäyttöäsi

Säästäjä-palvelulla voit säästää rahastoon kätevästi päivittäisen rahankäytön yhteydessä. Eurot sujahtavat sukanvarteen kuin huomaamatta! Palvelu on tarkoitettu meille kaikille riippumatta säästämiskokemuksesta. S-mobiilin Säästäjän saat käyttöösi S-Pankin verkkopankkitunnuksilla tai toisen pankin verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella, jos olet S-Pankin asiakas. 

Ota Säästäjä käyttöön

Aseta tavoite ja kerrytä säästöjä yhdellä tai useammalla tavalla

  • Ohjaa S-ryhmän ostoksista kerryttämäsi Bonus säästöön rahastoon.
  • Siirrä valitsemasi summa 50 sentistä 5 euroon sivuun jokaisesta korttiostoksestasi.
  • Säästä haluamasi summa kuukausittain rahastoon.
  • Siirrä lisää rahaa säästöön veloituksetta silloin, kun haluat.

Säästäjässä voit seurata säästöjesi kertymistä ja nostaa varasi milloin tahansa veloituksetta.

Saat tilanteeseesi sopivan henkilökohtaisen säästösuunnitelman

Kerro, millainen säästäjä olet ja miten suhtaudut sijoittamisen tuottoihin ja riskeihin. Saat sinulle sopivan suosituksen siitä, miten rahasi kannattaa sijoittaa.

Kolme vertailua* todistaa: Säästäjässä Suomen edullisimmat yhdistelmärahastot

Säästäjässä maksat enintään 0,5 % juoksevina kuluina eli 50 senttiä jokaista sijoittamaasi 100 euroa kohden vuositasolla. Voit koska tahansa siirtää lisää rahaa tavoitteeseesi ja nostaa rahojasi veloituksetta. Erillisiä merkintä- tai lunastuspalkkioita ei veloiteta.

Kolme vertailua todistaa, että rahastosäästäminen on yllättävän edullista Säästäjässä.

Lue lisää tiedotteesta

*Helsingin Sanomat, Suomen Sijoitustutkimuksen rahastoraportti, Morningstar

Näin Säästäjä toimii

Kerro tavoitteesi ja valitse sopivin tapa säästää

Kerro aluksi, kuinka kauan haluat säästää ja kuinka suurta säästösummaa tavoittelet. 

Valitse sen jälkeen, miten haluat säästötavoitteeseesi pyrkiä:

  • haluatko säästää tietyn summan kuukausittain
  • aloittaa mikrosäästämisen säästämällä valitsemasi summan 50 sentistä 5 euroon aina kymmenen sentin välein jokaisesta S-Etukortti Visalla tehdystä debit-ostoksestasi
  • säästämällä S-ryhmän ostoista kertyneen Bonuksen vai
  • ottaa nämä kaikki kätevät rahastosäästämisen tavat käyttöösi.

 

Kerro meille, millainen säästäjä olet

Kysymme sinulta muutamia kysymyksiä sijoituskokemuksestasi, sijoitustavoitteistasi ja taloudellisesta asemastasi. Vastaustesi perusteella saat juuri sinulle sopivan säästämisen suosituksenMitä kysymme ja miksi? 

Tutustu saamaasi suunnitelmaan

Kun tunnemme tavoitteesi, tarpeesi ja tilanteesi hyvin, ehdotamme sinulle sopivaa säästösuunnitelmaa. Voit säästää kahden rahaston yhdistelmään. Säästäjä Maltillinen koostuu osakesijoitusten ja korkopapereiden yhdistelmästä. Säästäjä Uskalias sisältää erilaisia sijoituksia osakemarkkinoille.

Asettamaasi tavoitteeseen säästämäsi rahat ohjataan säästöajan kuluessa enenevässä määrin vähemmän osakesijoituksia sisältävään rahastoon. Näin varmistamme, että säästöjesi osakepaino ja niihin kohdistuva riski vähenevät säästöaikasi loppua kohti. Voit hyväksyä ehdottamamme säästösuunnitelman tai tehdä siihen muutoksia, jos niin haluat.Aloita säästäminen

Kun olet tyytyväinen säästösuunnitelmaan, hyväksy ehdot ja aloita säästäminen. Rahat siirtyvät aluksi Säästäjä-keräilytilille, josta ne siirretään tavoitteeseesi aina, kun tilin saldo ylittää 10 euroa. Voit koska tahansa ottaa ostoksista säästämisen pois päältä eikä se maksa sinulle mitään.

Säästäjä on S-Pankin digitaalinen säästämisen ja sijoittamisen palvelu, joka tarjoaa asiakkaan antamien vastausten perusteella S-Pankki Oy:n säästämisen palveluita ja FIM Varainhoito Oy:n hallinnoimia sijoitusrahastoja. Sijoittaessaan asiakkaan on hyvä muistaa, että sijoitustuotteiden historiallinen tuotto ei ole tae tulevasta tuotosta. Asiakkaan sijoitusrahastoihin sijoittamien varojen arvo voi nousta tai laskea ja sijoittaja ei välttämättä saa sijoittamiaan rahoja takaisin.

Ota Säästäjä-palvelu käyttöön

 1. Lataa S-mobiili puhelimesi sovelluskaupasta. Sovellus on saatavilla Applen iPhone-puhelimille sekä Googlen palveluilla varustetuille Android-puhelimille.
 2. Kirjaudu Säästäjä-palveluun ensimmäisellä kerralla S-Pankin verkkopankkitunnuksilla tai toisen pankin verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella, jos sinulla on tili ja verkkopankkitunnukset S-Pankissa. Jatkossa voit kirjautua sovellukseen valitsemallasi S-mobiilin tunnusluvulla tai sormenjäljellä.

 Ota Säästäjä käyttöön

Tunnukset hukassa? Näin uusit tunnuksesi

Lue lisää Säästäjä-rahastoista

   
   Säästäjä Maltillinen
   
    Säästäjä Uskalias

Usein kysyttyä

 Voit mikrosäästää Säästäjällä siirtämällä S-ryhmän ostoksistasi kertyvän Bonuksen automaattisesti säästöön. 

Jos sinulla on jo entuudestaan Bonus rahastoon -sopimus, siirtyy Bonus jatkossa Säästäjässä määrittelemiisi säästötavoitteisiin. Tällöin tili, jolle Bonuksesi on aikaisemmin maksettu, muuttuu. Voit halutessasi nostaa Bonus rahastoon -palvelun varat tai jättää ne rahastoon.

Säästäjän käyttäminen on maksutonta. 

Säästäjässä tekemistäsi rahastosäästöistä maksat enintään 0,5 % juoksevina kuluina eli 50 senttiä jokaista sijoittamaasi 100 euroa kohden vuositasolla. 

Säästäjä-rahastojen varat sijoitetaan FIM Varainhoito Oy:n hallinnoimien sijoitusrahastojen ja muun muassa ETF-rahastojen osuuksiin. Säästäjä-rahastoissa sijoituksena olevat FIMin hallinnoimat rahastot palauttavat Säästäjä-rahastojen maksamat palkkiot täysimääräisesti Säästäjä-rahastoihin eli ne eivät vähennä sijoituksen arvoa. Muiden kuin FIMin hallinnoimien rahastojen (esimerkiksi ETF-rahastojen) vuosikuluja seurataan ja siten varmistetaan, etteivät Säästäjä-rahastojen juoksevat kulut ylitä vuositasolla keskimäärin 0,5 prosenttia. 

Voit koska tahansa siirtää lisää rahaa tavoitteeseesi ja nostaa rahojasi veloituksetta. Emme veloita erillisiä merkintä- tai lunastuspalkkioita. 

Säästäjä maksaa aina saman verran ja hinta on sama riippumatta siitä, kuinka paljon rahaa sinulla on palvelussa säästössä. Jos säästämismuotosi on tilisäästäminen, on palvelun käyttö täysin maksutonta. Voit ottaa Säästäjän käyttöön aina maksutta ja myös lopettaa palvelun käytön koska tahansa ilman erillisiä kustannuksia.

Kyllä voit. Säästäjästä on mahdollista nostaa osa säästöistä tai kaikki sitä kautta sijoitetut rahat. Voit nostaa rahat Säästäjästä etenemällä S-mobiilin S-Pankki -osioon ja valitsemalla SäästäjäOma profiili > Myy rahastoa.

Voit myös lopettaa Säästäjän käytön kokonaan koska tahansa, eikä siitä aiheudu sinulle ylimääräisiä kustannuksia. Jos haluat lopettaa Säästäjän käytön, lähetä meille viesti verkkopankissa tai soita asiakaspalveluumme.

Voit aktivoida mikrosäästämisen kortilla käyttöön Säästäjä-palvelun käyttöönoton yhteydessä, kohdassa Aseta tavoite. Jos olet jo ottanut Säästäjän käyttöösi, voit aloittaa mikrosäästämisen  Oman profiilin kautta, kohdasta Mikrosäästäminen. 

Mikrosäästäminen kortilla siirtää säästöön oletuksena 1 euron jokaisesta Debit-korttitapahtumastasi. Voit myös muuttaa summaa Oman profiilin kautta 0,50-5 euron välillä. Debit-korttitapahtumia ovat kortilla tehdyt ostokset myymälöissä ja verkossa sekä käteisnostot automaateilla ja kassoilla. Mikäli käytössäsi on useampi S-Pankin myöntämä Visa Debit-kortti, kerryttävät kaikki kortit mikrosäästämistä. Kertynyt säästö veloitetaan aina suoraan korttiin liitetyltä tililtäsi arkipäivisin.

Jos tililläsi on kaksi tilinomistajaa ja vain toisella on Säästäjä käytössä, säästöt kertyvät sen tilinomistajan korttiostoista, jolla Säästäjä on käytössä. Jos myös tilin toinen omistaja päättää ottaa Säästäjän henkilökohtaisesti käyttöön, hänen korttiostonsa kerryttävät hänen omaa säästötavoitettaan.

Korttitapahtumista säästöön kertyneet eurot siirretään ensin tililtäsi yhdessä erässä Säästäjä-keräilytilillesi. Keräilytilille kertyneet rahat puolestaan siirretään tavoitteeseesi, kun keräilytilin saldo on vähintään 10 euroa.

Voit halutessasi keskeyttää mikrosäästämisen milloin tahansa.

Lue lisää rahojen siirtymisestä tavoitteeseesi

Jos et voi noudattaa säästösuunnitelmaa, säästötavoitteesi ei välttämättä toteudu suunnitellussa ajassa. Säästäjässä voit seurata päivittäin, miten tavoitteesi on edistynyt ja tehdä halutessasi lisäsijoituksia tavoitteeseen.


Jos säästät myös kuukausisäästämisen kautta, siirtyvät rahat tililtäsi säästöön kuukausittain eräpäivänä. Jos tililläsi ei ole rahaa eräpäivänä, yritämme siirtää kuukausisäästösummaa vielä kolmena seuraavana arkipäivänä. Jos tilillä ei ole rahaa kolmanteen arkipäivään mennessä, jää kuukausisäästösumma siirtämättä kyseiseltä kuukaudelta. Tästä ei aiheudu sinulle ylimääräisiä kuluja, eikä siirtämättä jäänyt summa vaikuta seuraavan kuukauden kuukausisäästöön. Debit-korttiveloituksista rahat eivät siirry säästöön, jos tililläsi ei ole rahaa siirtohetkellä.

Ehdot ja asiakirjat