Siirry suoraan sisältöön
Säästäjä

Milloin ostoksista säästämäni summa siirtyy tavoitteeseeni?

Korttitapahtumistasi säästöön kertyneet eurot siirtyvät korttisi veloitustililtä yhdessä erässä Säästäjä-keräilytilille. Siirto tapahtuu arkipäivisin yön aikana. Kun keräilytilin saldo on vähintään 10 euroa, kertyneet rahat siirretään tavoitteeseesi kyseisen arkipäivän päätteeksi. Säästäjä-keräilytilin kautta tehtävät automaattiset rahastomerkinnät toteutetaan 1-3 arkipäivän kuluessa.

Huomaathan, että mikrosäästämällä ei ole mahdollista ylittää tiliä. Jos Debit-korttiisi liitetyllä tilillä ei ole riittävästi rahaa, kun mikrosäästämisestä kertyneitä euroja ollaan siirtämässä Säästäjä-keräilytilille, summa ei siirry kyseisen päivän osalta. Tästä ei aiheudu sinulle mitään lisäkuluja eikä se estä Säästäjän käytön jatkamista.

Esimerkki 1: Olet ottanut Säästäjän käyttöön ja sinulla on tili S-Pankissa. Jokaisesta korttitapahtumastasi siirretään 1 euro säästöön. Jos sinulla on päivässä 5 korttitapahtumaa, siirretään niistä yhteensä 5 euroa säästöön. Jos tililläsi ei ole riittävästi rahaa, jää siirto tekemättä kyseiseltä päivältä.

Esimerkki 2: Olet ottanut Säästäjän käyttöön ja hyödynnät mikrosäästämistä. Myös puolisollasi on Säästäjä ja mikrosäästäminen käytössä. Teillä kummallakin on Debit-kortti, joka on liitetty perheen yhteiseen tiliin ja olette molemmat tilin omistajia. Sinulla on kaksi Debit-korttitapahtumaa ja puolisollasi yksi Debit-korttitapahtuma edeltävänä päivänä. Tililtä, johon Debit-kortit on liitetty, siirtyy yön aikana sinun osaltasi yhteensä kaksi euroa ja puolisosi osalta yksi euro säästöön. Molempien säästöt kerryttävät omia henkilökohtaisia säästötavoitteita.