Siirry suoraan sisältöön

S-Pankki osallistuu Finanssiala ry:n Huijarille luu kurkkuun -kampanjaan

17.5.2024

Finanssialan yhteinen Huijarille luu kurkkuun ‑kampanja haluaa lisätä tietoisuutta suomalaisten kohtaamista verkkohuijauksista.

S-Pankki osallistuu Finanssialan tänään käynnistyneeseen Huijarille luu kurkkuun ‑kampanjaan. Kampanjan tavoitteena on muistuttaa, että jokainen suomalainen voi torjua ja ehkäistä verkkohuijauksia myös itse olemalla valppaana verkossa.

Kampanjan nyrkkisäännöt huijausten ehkäisemiseksi:

 

  • Varo sähköpostilla tai tekstiviestillä tullutta linkkiä. Älä avaa epäilyttävää linkkiä ollenkaan. Ylipäätään linkkien kautta ei tulisi kirjautua pankkitunnuksilla mihinkään.

  • Älä luovuta verkkopankkitunnuksiasi tai salasanojasi kenellekään – muista, että pankki tai viranomainen ei koskaan pyydä pankkitunnuksiasi eikä tarvitse niitä mihinkään.

 

  • Pankkitunnuksesi on tarkoitettu vain sinun käyttöösi. Älä anna niitä kenellekään.

 

  • Älä mene pankin, viranomaisen, postin, verottajan tms. verkkopalveluun hakukoneen avulla.

 

  • Varmista, että päädyt oikealle sivulle kirjoittamalla itse koko verkko-osoite selaimen osoitekenttään tai käyttämällä palveluntarjoajan mobiilisovellusta.

 

Lisätietoja turvallisesta pankkiasioinnista löydät S-Pankin verkkosivuilta. Sivuilta löydät muun muassa vinkit siihen, miten tunnistat huijausviestin.

 

Lue lisää turvallisesta pankkiasioinnista: s-pankki.fi/turvallisuus