Siirry suoraan sisältöön

Lasten Lumipäivät -kiertue käynnistyy – S-Pankki kutsuu kaikki mukaan

10.1.2023

Suomen Hiihtoliiton koordinoima Lasten Lumipäivät -kiertue käynnistyy jälleen. Monipuoliseen lasten lumiliikuntatapahtumaan osallistuu vuosittain jopa 10 000 lasta yli 20 paikkakunnalla ympäri Suomen. S-Pankki tukee Lumipäiviä ja kutsuu kaikki lapsiperheet mukaan liikkumaan.

Vuodesta 2014 alkaen järjestetyillä Lasten Lumipäivillä liikutaan sukset jalassa temppuillen, pelaillen, leikkien – maastohiihtoon, mäkihyppyyn ja ampumahiihtoon tutustuen. Lasten Lumipäivät -kiertueen järjestää Suomen Hiihtoliitto yhdessä suomalaisten lumilajiseurojen, kuntien ja oppilaitosten kanssa.

S-Pankki on Hiihtoliiton yhteistyökumppani sekä Lumipäivien että yhdistetyn miesten, naisten ja nuorten maajoukkueiden osalta.

”Me haluamme tukea lasten ja nuorten hyvinvointia ja rohkaista lapsiperheitä liikkumaan sekä talvilajien pariin. Liikunnallisen elämäntavan ja liikunnan ilon tarjoaminen lapsille on yhtä tärkeää kuin esimerkiksi rahan arvon ja taloustaitojen opettelu”, sanoo S-Pankin vt. toimitusjohtaja Hanna Porkka.

Lumipäivien päivätapahtumat on tarkoitettu alakoululaisille opettajan johdolla. Iltatapahtumissa on käytössä samat aktiviteettipisteet kuin päivällä, ja perheet pääsevät tutustumaan niihin omaan tahtiin.

Lasten Lumipäivät -kiertue pysähtyy talven aikana yli 20 paikkakunnalla ympäri Suomen ja kaikkiaan tapahtumiin osallistuu jopa 10 000 lasta ja 1 500 perhettä. Osuuskauppa Keskimaa on mukana Jyväskylän, Viitasaaren ja Keuruun tapahtumissa, Osuuskauppa Varuboden-Osla Porvoon Lumipäivillä ja Osuuskauppa Eepee Seinäjoen tapahtumassa. Osuuskaupat tarjoavat muun muassa välipalaa päivätapahtumiin osallistuville lapsille.

”Toivottavasti mahdollisimman moni innostuu kokeilemaan erilaisia talvilajeja Lumipäivillä ja nauttimaan myös muulloin talvipäivistä raikkaassa ulkoilmassa. Lumipäivien iltatapahtumat ovat maksuttomia ja kaikille avoimia”, Porkka kertoo.

4–10-vuotiaat ovat iltatapahtumien otollisinta kohderyhmää, mutta rastipisteet soveltuvat myös aikuisten kokeiltaviksi. Osassa tapahtumista on lainattavissa rajallinen määrä minisuksia, mutta omien monojen ja suksien mukaan ottamista suositellaan.

Tutustu kiertueaikatauluun ja lue lisää Lasten Lumipäivistä

Lisätietoja:
S-Pankin viestintä, p. 050 573 5855, viestinta@s-pankki.fi