Siirry suoraan sisältöön

Paransimme S-mobiilin turvallisuutta – käyttö tietyillä vanhemmilla käyttöjärjestelmillä päättyy

28.10.2022

S-ryhmän kaupan ja S-Pankin palvelut yhdistävä S-mobiili-sovellus on käytössä jo yli 1,9 miljoonalla asiakkaallamme. Olemme tehneet viime aikoina useita erilaisia toimenpiteitä, jotta S-mobiilin käyttäminen olisi entistäkin turvallisempaa.

Kehitämme S-mobiilia aktiivisesti vastaamaan alati muuttuvan toimintaympäristön haasteisiin. Kehitystyössä meille on erityisen tärkeää, että S-mobiilin käyttäminen on turvallista. Varmistathan, että laitteesi tietoturva on ajan tasalla ja laitteesi käyttöjärjestelmä on päivitetty uusimpaan versioon.

S-mobiili toimii jatkossa iPhone- ja Android-älypuhelimilla, joissa on käyttöjärjestelmänä iOS 12 tai Android 8.0 tai tätä uudempi versio. Vanhempiin käyttöjärjestelmiin ei välttämättä julkaista uusimpia tietoturvapäivityksiä eivätkä ne siitä syystä ole yhteensopivia S-mobiilin kanssa.

Miten varmistan, että S-mobiililla tunnistautuminen on turvallista?

Näet nykyisin S-mobiililla tunnistautumisen yhteydessä kirjaimia ja numeroita sisältävän yksilöintitunnuksen esimerkiksi verkkopankkiin kirjautuessasi. Näet saman tunnuksen myös S-mobiilisi tunnistautumisnäkymässä. Jos tunnus on sama molemmissa näkymissä, voit huoletta hyväksyä tunnistautumisen. Tunnuksen tarkoitus on varmistaa, että tekemäsi tunnistautuminen on varmasti sinun tekemäsi. Jos yksilöintitunnus ei täsmää tai saat tunnistuspyynnön, vaikka et ole tunnistautumassa mihinkään, älä hyväksy tunnistautumista vaan peruuta tunnistuspyyntö. Aloita tunnistautuminen tarvittaessa uudelleen.

Pidä tekstiviestivahvistuksen puhelinnumero ajan tasalla

Jos joudut joskus asentamaan S-mobiilin uudelleen tai puhelinnumerosi vaihtuu, vahvistetaan S-mobiilin käyttöönotto tekstiviestivahvistuksella. Muista päivittää tekstiviestivahvistuksen puhelinnumero S-Pankin verkkopankissa. Numeroa ei voi turvallisuussyistä muuttaa S-mobiilissa, vaan sen muuttaminen onnistuu verkkopankissa, kun kirjaudut käyttäen tunnuslukutaulukkoa. Lue lisää puhelinnumeron päivittämisestä

Muista turvallinen asiointi verkossa ja mobiilissa

Varo huijausviestejä, joita lähetetään tällä hetkellä tekstiviestinä sekä sähköpostilla. Ethän anna pankkitunnuksiasi tai korttitietojasi sivustolle, johon olet saanut linkin puhelimeesi viestinä tai sähköpostitse. Jos et ole tunnistautumassa mihinkään ja saat tunnistuspyynnön, älä hyväksy tunnistautumista vaan peruuta tunnistuspyyntö.

S-Pankki ei koskaan kysy verkkopankkitunnuksiasi, korttitietojasi tai muita arkaluonteisia tietoja sähköpostiviestillä tai puhelimitse. Jos epäilet saaneesi huijausviestin, älä avaa viestiä tai sen linkkejä vaan poista viesti.

Turvallisuuden takaamiseksi pankkiasiat kannattaa hoitaa S-mobiili-sovelluksella tai kirjautumalla verkkopankkiin kirjoittamalla nettiselaimen osoiteriville S-Pankin verkkosivujen osoite www.s-pankki.fi. Älä mene verkkopankkiin käyttämällä hakukonetta. Lataa S-mobiili-sovellus vain virallisesta sovelluskaupasta (Google Play tai App Store).

Lue lisää turvallisesta asioinnista verkkosivuiltamme

Näin tarkistat puhelimesi käyttöjärjestelmäversion:

iPhone: Asetukset -> Yleiset -> Tietoja. Täältä löydät laitteen ohjelmistoversion ja puhelimen mallin.
Android (esim. Samsung Galaxy S10): Asetukset -> Tietoja puhelimesta -> Ohjelmiston tiedot

Näin päivität puhelimesi käyttöjärjestelmäversion:

iPhone: Asetukset -> Yleiset -> Ohjelmistopäivitys
Android (esim. Samsung Galaxy S10): Asetukset -> Ohjelmistopäivitys
Android (esim Nokia 3): Asetukset -> Järjestelmä -> Järjestelmäpäivitys