Siirry suoraan sisältöön

Finanssivalvonnalta rikemaksu S-Pankille johdannaissopimusten raportoinnin puutteista

25.8.2022

Finanssivalvonnan mukaan S-Pankki ei varmentanut riittävän huolellisesti johdannaissopimuksiinsa liittyvän raportoinnin toimivuutta. Raportoinnin puutteet eivät vaikuttaneet S-Pankkiin tai sen asiakkaisiin, eikä viranomaisen päätös edellytä toimenpiteitä asiakkailta.

Finanssivalvonta on määrännyt S-Pankille 60 000 euron rikemaksun. Rikemaksun syynä ovat puutteet S-Pankin omiin johdannaissopimuksiin liittyvässä raportoinnissa kesäkuun 2019 ja maaliskuun 2021 välisenä aikana. Puutteet raportoinnissa liittyivät velvollisuuteen ilmoittaa johdannaissopimukset kauppatietorekisteriin (EU:n asetus OTC-johdannaisista, keskusvastapuolista ja kauppatietorekistereistä, European Market Infrastructure Regulation, ”EMIR”). Puutteet korjattiin välittömästi, kun pankki tuli tietoiseksi niistä. S-Pankki suhtautuu viranomaisen havaintoihin vakavasti ja toimii aktiivisesti yhteistyössä Finanssivalvonnan kanssa.

Puutteet raportoinnissa eivät vaikuttaneet S-Pankkiin tai sen asiakkaisiin. Viranomaisen päätös ei myöskään edellytä toimenpiteitä asiakkailta.

Yhteyshenkilöt
Jussi Sokka, lakiasiainjohtaja, S-Pankki

Yhteydenotot: S-Pankin viestintä, +358 50 573 5855, viestinta@s-pankki.fi

Tietoja julkaisijasta S-Bank Plc

S-Pankki on suomalainen pankki, joka haluaa mahdollistaa vähän rahakkaamman huomisen jokaiselle lompakon paksuudesta riippumatta. Meillä asiantuntemus tarkoittaa sekä talouden että ihmisen ymmärtämistä: osana S-ryhmää tunnemme 3,1 miljoonan asiakkaamme arjen. Uudistamme pankkialaa tarjoamalla ylivoimaista helppoutta ja hyötyä pankin ja kaupan palveluita yhdistämällä. www.s-pankki.fi

Liitteet