Siirry suoraan sisältöön

S-ryhmä, LähiTapiola-ryhmä ja Elo ovat saaneet päätökseen kaupan S-Pankin osakkeista

5.10.2021

S-Pankki Oyj, Pörssitiedote, 5.10.2021 klo 16.00

S-ryhmä ilmoitti ostavansa LähiTapiola-ryhmän ja Elon osuudet S-Pankki Oyj:stä 30.6.2021. Yritysjärjestely on saatettu voimaan 5.10.2021. Muutos ei edellytä asiakkailta toimenpiteitä.

S-ryhmä, LähiTapiola-ryhmä ja Elo ovat saaneet onnistuneesti päätökseen 30.6.2021 julkaistun yritysjärjestelyn. Järjestelyn toteuttamisen edellytyksenä olleet viranomaisluvat saatiin syyskuun lopussa.

Yritysjärjestelyssä Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta (SOK) ja S-ryhmän alueosuuskaupat ostivat LähiTapiola Vahinkovakuutuksen, LähiTapiola Henkiyhtiön, LähiTapiolan alueyhtiöiden sekä Keskinäinen Työeläkevakuutusyhtiö Elon osakkeet S-Pankki-konsernin emoyhtiössä S-Pankki Oyj:ssä.

Ennen osakekauppaa LähiTapiola-ryhmä ja Elo omistivat neljänneksen S-Pankista. Kaupan jälkeen S-ryhmä omistaa kaikki S-Pankin osakkeet. Osakekaupan toteutumisen yhteydessä LähiTapiola-ryhmän edustajat ovat jättäneen tehtävänsä S-Pankin hallituksessa.

“Olemme S-ryhmässä sitoutuneet vahvasti turvaamaan oman pankkimme kasvun. Meille on myös tärkeää kasvattaa jatkuvasti asiakasomistajien saamaa hyötyä. Tämä yritysjärjestely mahdollistaa meille entistä tiiviimmän yhteistyön ja parempien palveluiden kehittämisen”, S-Pankin hallituksen puheenjohtaja Jari Annala sanoo.

Muutos ei edellytä asiakkailta toimenpiteitä.

Osana voimaan tullutta yritysjärjestelyä S-Pankin ja LähiTapiolan välinen rahastoyhteistyö päättyy. Yhteensä 28 LähiTapiola-rahaston hallinnointi siirtyy S-Pankki Rahastoyhtiö Oy:ltä LähiTapiola-ryhmän omistamalle Seligson & Co Rahastoyhtiö Oyj:lle vaiheittain ennen vuoden loppua. Sijoitusrahastot LähiTapiola Vastuullinen Osinko Suomi ja LähiTapiola Vastuullinen Kehittyvät Markkinat puolestaan sulautuvat S-Pankki-rahastoihin marraskuussa. Rahastoyhteistyön päättyminen ei vaikuta S-Pankin omien rahastojen toimintaan.

Osana yritysjärjestelyä S-Pankki ja LähiTapiola-ryhmä ovat sopineet lisäksi rahoitusjärjestelystä, jossa LähiTapiola-ryhmä sitoutuu sijoittamaan S-Pankki Oyj:n liikkeeseenlaskemiin debentuurilainoihin vähintään 57,5 miljoonaa euroa. Sijoituksen odotetaan tapahtuvan lähiaikoina.

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta S-Bank Plc

S-Pankki on suomalainen pankki, joka haluaa mahdollistaa vähän rahakkaamman huomisen jokaiselle lompakon paksuudesta riippumatta. Meillä asiantuntemus tarkoittaa sekä talouden että ihmisen ymmärtämistä: osana S-ryhmää tunnemme 3,1 miljoonan asiakkaamme arjen. Uudistamme pankkialaa tarjoamalla ylivoimaista helppoutta ja hyötyä pankin ja kaupan palveluita yhdistämällä. www.s-pankki.fi

Liitteet