Siirry suoraan sisältöön

Black Friday houkuttelee suomalaiset ostoksille

23.11.2020

Black Fridaysta on tullut yksi suosituimmista ostospäivistä Suomessa – heti juhannuksen ja joulun jälkeen. Vuoden 2019 mustana perjantaina S-Pankin asiakkaiden luottokorttiostot lisääntyivät yli 70 prosenttia. Lasten vaatteita ja leluja ostettiin jopa viisi kertaa normaalia perjantaita enemmän.

S-Pankin korttitilastojen perusteella Black Fridaysta on tullut yksi vuoden suosituimmista yksittäisistä ostospäivistä heti juhannuksen ja joulun jälkeen. Vuonna 2019 S-Pankin S-Etukortti Visoja käytettiin eniten juhannuksen ja joulun aatonaattoina.

Vuonna 2019 Black Friday osui perjantaille 29.11., jolloin S-Pankin korttien credit- eli luottopuolella maksettiin verkossa ja kivijalkakaupoissa yhteensä 71 prosenttia enemmän kuin normaalina perjantaina.

Black Fridayn alennusmyynneistä ostettiin vuonna 2019 S-Pankin korttitilastojen mukaan erityisesti huonekaluja ja kodinkoneita, joita myytiin lähes 5,5 (541 %) kertaa enemmän kuin vuoden muina perjantai-päivinä. Lasten vaatteisiin ja leluihin käytettiin rahaa yli viisi kertaa enemmän (525 %). Tuoteryhmässä tietokoneet, kamerat ja puhelimet myynti oli yli nelinkertaista (455 %) ja vaatteidenkin osalta yli kaksinkertaista (266 %) normiperjantaihin verrattuna.

”Vuosi vuodelta Black Fridayn tarjoukset tuntuvat alkavan yhä aikaisemmin ja myös korttiostot jakautuvat useammalle päivälle ennen ja jälkeen Black Fridayn”, kertoo korttien tuoteryhmäpäällikkö Marketta Lundell S-Pankista.

”Monien Black Friday -suosikkien kysyntä on ollut tänä vuonna normaalia suurempaa jo ennen alennusmyyntejä. Esimerkiksi kodinkoneita ja elektroniikkaa ostettiin S-Pankin korttitilastojen perusteella huhti-toukokuussa korona-aikaan lähes 20 prosenttia enemmän kuin edellisvuonna samaan aikaan. Lokakuussa kasvua oli jo 22 prosenttia. On kiinnostavaa nähdä, tuleeko nyt mustana perjantaina samanlaista piikkiä kuin aiempina vuosina”, Lundell jatkaa.

Harkittuja ostoksia

”Marraskuun alennusmyynnit on hyvä mahdollisuus tehdä esimerkiksi harkittuja joululahjaostoksia jo hyvissä ajoin etukäteen ja toisaalta myös jo pidempään hankintalistalla olleita isompia hankintoja. Luottokortilla maksaessa ostoksille saa myös turvaa esimerkiksi epäonnistuneen toimituksen varalta ja tarvittaessa myös joustoa maksuaikatauluun”, Lundell vinkkaa.

Maailmalla tunnetut marraskuun muut alennuspäivät Singles’ Day ja erityisesti verkkotarjouksiin keskittyvä Cyber Monday eivät edelleenkään näy piikkinä S-Pankin korttiasiakkaiden kulutuksessa.

Tänä vuonna Black Friday on perjantaina 27.11.2020. 

Tiedot perustuvat S-Etukortti Visoilla tehtyihin maksuihin vuosina 2019 ja 2020. S-Pankin asiakkailla on käytössään 2,4 miljoonaa S-Etukortti Visaa. Tuoteryhmät on koostettu korttitapahtumien MCC-toimialakoodien (Merchant Category Code) perusteella.

Lisätietoja:
S-Pankin viestintä, +358 50 573 5855, viestinta@s-pankki.fi

Tutustu vinkkeihin, miten voit maksaa Black Friday ostokset viisaasti ja säästää samalla