Siirry suoraan sisältöön

Vastuullisuus sijoitustoiminnan ytimeen S-Pankissa – Mika Leskisestä uusi sijoitusjohtaja

1.3.2019

S-Pankki jatkaa panostuksiaan vastuulliseen sijoittamiseen. Vastuullisen sijoittamisen johtaja Mika Leskinen ottaa vastuulleen koko salkunhoidon organisaation.

Mika Leskinen aloittaa S-Pankin uutena sijoitusjohtajana 1.3.2019. Leskinen työskentelee tällä hetkellä vastuullisen sijoittamisen johtajana. Uudessa roolissaan hän vastaa koko salkunhoidon organisaatiosta ja sijoitustoiminnan vastuullisuudesta.

”Mika on työskennellyt erilaisissa salkunhoidon tehtävissä liki parinkymmentä vuotta, ja hänellä on rautaiset näytöt salkunhoidon johtamisesta. Sijoitustoiminnan vastuullisuuden saralla Mika on puolestaan Suomen kovin osaaja”, S-Pankin varallisuudenhoidon johtaja Hanna Porkka sanoo.

Mika Leskinen on työskennellyt S-Pankissa elokuusta alkaen. Aiemmin Leskinen on työskennellyt muun muassa OP Varallisuudenhoidossa erilaisissa salkunhoidon johtotehtävissä, joissa hän vastasi muun muassa osakeallokaatiosta.

Metallijohdannaisten parissa työuransa aloittanut Leskinen kertoo olevansa innoissaan uudesta roolistaan. Sijoitusjohtajana hän saa vastuulleen yli parinkymmenen salkunhoidon ammattilaisen muodostaman organisaation.

S-Pankin varallisuudenhoito hallinnoi yhteensä 7,6 miljardin euron varallisuutta viime vuoden lopussa. Hallinnoitavat varat kasvoivat noin kymmenyksen vuodentakaisesti. Osuudenomistajia hallinnoitavissa rahastoissa oli yhteensä yli 242 000 – neljänneksi eniten Suomessa.

Leskinen korostaa S-Pankin vastuullisen sijoittamisen filosofian ponnistavan ajatuksesta, että vastuullinen sijoittaminen on taloudellisesti järkevää.

”Olipa sitten kyse isosta institutionaalisesta sijoittajasta tai säästämisen juuri aloittaneesta nuoresta, asiakkaamme ovat luottaneet meihin antamalla omaisuuttaan hoidetavaksemme. Siksi meille on tärkeää huolehtia näistä rahoista kestävästi ja tavoitella tuottoja pitkällä aikavälillä”, Leskinen kertoo.

S-Pankin varallisuudenhoidon salkunhoidosta on vastannut sijoitusjohtaja Eelis Hein. Muutosten myötä Hein siirtyy konsultoivaan senior advisor -rooliin. Uudessa tehtävässään Hein työskentelee tiiviisti Mika Leskisen kanssa salkunhoidon vetovastuun saumattoman siirtämisen varmistamiseksi.

”Eelis on tehnyt hienoa työtä salkunhoidon johdossa. Olen iloinen, että hänen osaamisensa säilyy käytössämme siirtymäkauden ajan”, Hanna Porkka sanoo.

Lisätiedot:
Hanna Porkka, johtaja, varallisuudenhoito, p. 010 768 2100, hanna.porkka@s-pankki.fi
Mika Leskinen, sijoitusjohtaja, p. 050 327 6985, mika.leskinen@s-pankki.fi