Siirry suoraan sisältöön

Tutkimus: S-Pankki on Suomen suositelluin pankki

20.11.2019

S-Pankki ylsi ainoana pankkina kärkikymmenikköön tutkimusyhtiö YouGovin Suomen suositelluimmat brändit 2019 -listauksessa.

Tutkimusyhtiö YouGovin BrandIndex on jälleen laittanut yrityksiä järjestykseen sen mukaan, mitä suomalaiset kyseisestä yrityksestä ajattelevat. BrandIndexin Suomen suositelluimmat brändit -listaus perustuu asiakkaiden halukkuuteen suositella yritystä toisille.

S-Pankki oli kaikista yrityksistä kuudenneksi suositelluin ja ainoa pankki kärkikymmenikössä. Tutkimuksen perusteella suomalaiset suosittelevat mielellään kotimaisia yrityksiä, sillä S-Pankin lisäksi myös muut seitsemän kärkeen yltäneet brändit ovat suomalaisia. Kärjessä olivat Fiskars, Fazer ja Hackman.

"Mainostaminen on turhaa, jos asiakkaat eivät ole tyytyväisiä. Olen iloinen, että asiakkaiden mielestä S-Pankki on suosittelujen arvoinen", kommentoi S-Pankin markkinoinnista ja viestinnästä vastaava johtaja Pekka Haverinen.

YouGovin BrandIndex on päivittäin toteutettava seuranta, jossa tutkitaan suomalaisten käsityksiä yli 200 brändistä monilla eri aloilla. BrandIndexissä haastatellaan kansallisesti edustavalla otoksella päivittäin sata suomalaista kuluttajaa.

BrandIndexin Suositelluimmat brändit -listauksen pisteet on laskettu jokaisen brändin omien asiakkaiden antamista suosittelupisteistä 1.11.2018–31.10.2019 väliseltä ajalta. Suosittelupisteet brändeille lasketaan kysymällä: ”Suosittelisitko brändiä ystävällesi vai haluaisitko hänen välttävän sitä?”

 

Suomen suositelluimmat brändit 2019

  1. Fiskars
  2. Fazer
  3. Hackman
  4. Iittala
  5. Abloy
  6. S-Pankki
  7. Arabia
  8. Volvo
  9. Toyota
  10. Paulig

 

Lue lisää YouGov BrandIndex-tuloksista

Lue Yhteishyvän juttu ystävän suosittelun merkityksestä