Siirry suoraan sisältöön

S-Asuntorahasto rakennuttaa asuntoja ja liikehuoneistoja Työterveyslaitoksen entisiin tiloihin

27.6.2018

S-Asuntorahasto vastaa Helsingin yhä kasvavaan asuntotarpeeseen rakennuttamalla Työterveyslaitoksen entisiin tiloihin yli 100 uutta asuntoa. Lisäksi rakennukseen remontoidaan liiketiloja. Kohde valmistuu vuoden 2019 lopulla.

Helsinki kasvaa kohisten, ja etenkin uusista pienistä asunnoista on jatkuva pula. Seuraavan 30 vuoden kuluessa Helsingin väkiluvun ennustetaan kasvavan noin 200 000 henkilöllä. Kiihtyvän kaupunkikehityksen luoman kysynnän myötä myös S-Asuntorahasto kasvattaa sijoituksiaan Helsingissä ja rakennuttaa Työterveyslaitoksen entisiin tiloihin uusia asuntoja sekä liiketiloja. Töölössä sijaitsevaan entiseen toimistoon rakennetaan 111 pientä vuokra-asuntoa, 7 toimistohuoneistoa ja 60 lämmintä autohallipaikkaa. Asuntojen keskikoko on 33 m2. Rahastoa myydään S-Asuntorahasto- ja FIM Asuntotuotto -nimillä.

”Kiinteistö on S-Asuntorahastolle erittäin hyvä sijoitus, sillä sinne voidaan rakentaa paljon pieniä asuntoja. Näille on alueella voimakas vuokrakysyntä, ja niiden tuotto on isoja asuntoja parempi. Sijoituksella tulee olemaan hyvin positiivinen vaikutus rahaston tuotto-odotukseen”, sanoo S-Pankki-konserniin kuuluvan varainhoitoyhtiö FIMin kiinteistösijoituksista vastaava johtaja Petri Jokinen.

Uusien asuntojen sijainti Töölön kaupunginosassa on erinomainen ja hyvien liikenneyhteyksien äärellä. Huoneistojen houkuttelevuutta lisää se, että samassa kiinteistössä sijaitsevaa Töölön uimahallia saneerataan parhaillaan. Remonttia hoitava Helsingin kaupungin omistama Urheiluhallit Oy uudistaa uimahallin lisäksi muutkin kiinteistön liikunta-, hyvinvointi- ja ravintolapalvelut.

”Uskomme asuntojen houkuttelevan ennen kaikkea aktiivisia ja liikunnallisia opiskelijoita sekä senioreita, jotka tulevat varmasti nauttimaan alueen hyvistä palveluista sekä asuntojen keskeisestä sijainnista”, Petri Jokinen arvioi.

Uusien asuntojen ja liiketilojen arvioidaan valmistuvan vuoden 2019 lopulla.

 

Lue lisää S-Asuntorahastosta

Lisätietoja:
Petri Jokinen, Toimitusjohtaja, FIM Kiinteistö Oy, p. 040 751 081, petri.jokinen@fim.com