Siirry suoraan sisältöön

Nälkäpäivänä tarvitaan sinunkin apuasi

20.9.2018

Punaisen Ristin Nälkäpäivä-keräys alkaa tänään torstaina 20.9. ja jatkuu lauantaihin 22.9. Nälkäpäivänä kerätään varoja Suomen Punaisen Ristin katastrofirahastoon. Varoja ei sidota etukäteen tiettyyn kohteeseen, joten niitä voidaan käyttää nopeasti siellä, missä avun tarve on suurin.


Juuri nyt Nälkäpäivän lahjoituksia tarvitaan erityisesti Suomen Punaisen Ristin kenttäsairaalassa Bangladeshissa, minne lähes miljoona ihmistä on paennut väkivaltaisuuksia Myanmarista. Ympäri vuorokauden auki olevassa sairaalassa hoidetaan erityisesti vaikeita synnytyksiä ja tehdään vaativia leikkauksia. Suomessa Nälkäpäivään lahjoitetuilla varoilla autetaan tulipalon uhreja ja ylläpidetään valmiutta auttaa onnettomuuksissa. Vuonna 2017 Punainen Risti auttoi 121 tulipalotapauksessa ympäri Suomen.

Keräysrahat voi tilittää kätevästi vaikka kauppareissulla

Suomen Punaisen Ristin pitkäaikainen yhteistyökumppani S-ryhmä tarjoaa jälleen yhdessä S-Pankin sekä rahojen kuljetuksesta ja laskennasta vastaavan Reklan kanssa kätevän tavan tilittää Nälkäpäivä-lahjoitukset. Tilityksistä vastaavat SPR:n vapaaehtoiset ja koulujen opettajat voivat toimittaa rahat perinteisten pankkikonttorien lisäksi S-Pankin toimipisteisiin.

Prismoissa, S-marketeissa ja Sokoksissa sijaitsevia toimipisteitä on lähes sata ympäri Suomen, ja ne ovat auki myös iltaisin ja viikonloppuisin. Tämä helpottaa keräyksiä organisoivien vapaaehtoisten työtä, sillä he voivat toimittaa lipaskeräysten lahjoitukset vaikka kauppareissullansa.

Haluatko lahjoittaa?

    • käteisenä keräyslippaaseen
    • tekstiviestillä: lähetä teksti SPR numeroon 16499 (15 e/viesti)
    • verkossa
    • MobilePaylla tai Pivolla lahjoitusnumeroon 1001
    • tilisiirrolla tilille FI14 5780 0710 0116 49 (viite 5173)

 

Nälkäpäivä-kerääjiä löytyy esimerkiksi S-ryhmän myymälöistä.

Lue lisää Nälkäpäivästä