Siirry suoraan sisältöön

Nälkäpäivänä jokainen voi auttaa

13.9.2017

SPR:n Nälkäpäivänä 14.–16.9. kerätään varoja heikoimpien auttamiseksi Suomessa ja maailmalla. S-ryhmä tarjoaa mahdollisuuden toimittaa keräysrahat lähes sataan S-Pankin toimipisteeseen ympäri Suomen.

Mona Haapsaari oli ensimmäistä kertaa keräämässä 5–6 vuotta sitten, koska se oli hänen mielestään helppo tapa auttaa.
4-vuotias Emil Haapsaari oli hänen mukanaan ensimmäistä kertaa viime vuonna.

 

Suomen Punainen Risti vetoaa suomalaisia lahjoittamaan Nälkäpäivän keräykseen 14.–16.9. Nälkäpäivänä kerätään sitomattomia varoja katastrofirahastoon, jotta kriisitilanteissa voidaan toimia nopeasti.

Suomessa Nälkäpäivänä kerätyillä varoilla autetaan muun muassa tulipalojen uhreja ja koulutetaan äkillisissä kriiseissä auttavia vapaaehtoisia. Esimerkiksi Turussa elokuun lopussa yhteensä noin 120 henkisen tuen vapaaehtoista partioi viikon ajan Turun Kauppatorilla ja tarjosi keskustelu- sekä kuunteluapua yli 2 400 ihmiselle.

Maailmalla suurta tukea tarvitaan etenkin konfliktista ja kuivuudesta kärsivässä Jemenissä. Suomen Punainen Risti on valmiudessa tukemaan katastrofirahastostaan myös muun muassa Karibialla riehuvan hirmumyrsky Irman uhreja.

Keräysrahojen tilittäminen onnistuu vaikka kauppareissulla

Suomen Punaisen Ristin pitkäaikainen yhteistyökumppani S-ryhmä tarjoaa jälleen yhdessä S-Pankin sekä rahojen kuljetuksesta ja laskennasta vastaavan Reklan kanssa kätevän tavan tilittää Nälkäpäivä-lahjoitukset. Tilityksistä vastaavat SPR:n vapaaehtoiset ja koulujen opettajat voivat toimittaa rahat perinteisten pankkikonttorien lisäksi S-Pankin toimipisteisiin.

”Prismoissa, S-marketeissa ja Sokoksissa sijaitsevia toimipisteitä on lähes sata ympäri Suomen, ja ne ovat auki myös iltaisin ja viikonloppuisin. Tämä helpottaa keräyksiä organisoivien vapaaehtoisten työtä, sillä he voivat toimittaa lipaskeräysten lahjoitukset vaikka kauppareissullansa”, kertoo S-Pankin myyntipäällikkö Antti Eronen.

Haluatko lahjoittaa?

Lahjoittamalla autat sekä luonnonmullistusten ja sotien uhreja maailmalla että äkillisen onnettomuuden kohdanneita Suomessa. Vapaaehtoiset lipaskerääjät liikkuvat Nälkäpäivänä S-ryhmän toimipisteiden lähistöllä kautta Suomen. Jos lipaskeräys ei osu kohdallesi, niin voit lahjoittaa myös puhelimella tai verkossa. 

    • Soittamalla numeroon 0600 12220 (20,28 e /puh. + pvm).
    • Lähettämällä tekstiviestin SPR numeroon 16499. Tekstiviestilahjoituksen hinta on 15 e.
    • Tilisiirtona SPR:n katastrofirahastoon tilille FI06 2219 1800 0680 00
    • MobilePaylla tai Pivolla numeroon 1001
    • Verkossa osoitteessa www.nalkapaiva.fi


Lue lisää Nälkäpäivästä