Siirry suoraan sisältöön

Huijausviestejä liikkeellä S-Pankin nimissä

7.7.2017

S-Pankin nimissä on lähetetty sähköpostitse huijausviestejä. Aiheena voi olla esimerkiksi Kriittinen Turvallisuus Päivitys, Verkkopankki Päivitys tai Tietoturvapäivitys. Lähettäjänä voi olla esimerkiksi Pankin turvallisuusosasto. Viesteissä saatetaan mainita esimerkiksi verkkopankin käytön päättyminen, ja pyytää päivittämään tili.


Huomioithan, että S-Pankki ei koskaan kysy asiakkaidensa pankkitunnuksia, luottokorttitietoja tai muita arkaluonteisia tietoja sähköpostiviestillä tai soittamalla asiakkaalle. Huijausviestin saaneiden ei tule avata sähköpostin linkkiä tai antaa muutakaan kautta pankkitunnuksiaan kyselijöille.

Viestit tulee poistaa ja halutessaan ne voi merkata sähköpostiohjelmassa roskapostiksi.

Mikäli olet saanut tällaisen viestin ja antanut pankkitunnuksiin tai maksukorttiin liittyviä tietojasi, ilmoita siitä välittömästi pankkitunnusten osalta pankkitunnusten sulkupalveluun 09 6964 6820 (pvm/mpm) ja maksukorttien osalta korttien sulkupalveluun 020 333 (pvm/mpm). Molemmat numerot ovat avoinna 24 h/vrk.

Lisätietoa huijausviesteistä ja turvallisesta asioinnista pankin kanssa löydät Turvallinen pankkiasiointi -sivulta. Sivulta löytyy myös ohjeet huijausviesteistä ilmoittamiseen.

 

Lue lisää turvallisesta pankkiasioinnista