Siirry suoraan sisältöön

FIM Real palkittiin luokkansa parhaana rahastona Pohjoismaissa

30.3.2016

FIM Real on paras pohjoismaalainen rahasto omassa sarjassaan. Näin arvioi tutkimusyhtiö Lipper.

Varainhoitoyhtiö FIMin osaaminen palkittiin maanantaina, kun tutkimusyhtiö Lipper palkitsi rahastonhoitaja Janne Nisulan luotsaaman FIM Realin Pohjoismaiden parhaana euromääräisiin inflaatiosuojattuihin joukkolainoihin sijoittavana rahastona viiden vuoden tarkasteluajanjaksolla. Nisulan hoitama rahasto on palkittu Lipper-palkinnolla myös aiempina vuosina.

– Tämä on mieluisaa jatkoa FIMin korkotiimin kansanvälisten tunnustusten sarjaan, Nisula sanoo.

Lipper on johtava kansainvälinen rahastoanalyysien ja -vertailujen tuottaja maailmalla. Yhtiö on osa Thomson Reuters -konsernia. Lipper-palkinto jaetaan vuosittain niille rahastoille, joiden riskikorjattu tuotto on vertailukelpoisista rahastoista korkein. Pohjoismaisessa vertailussa ovat mukana kaikki rahastot, joilla on markkinointilupa jossain Pohjoismaassa.

Sijoittajalle inflaatio on pakollinen paha ja siltä suojautuminen on haastavaa.

– Inflaatiosuojatut valtionlainat ovat oiva tapa suojata sijoitusten reaalinen ostovoima. FIM Realissa varat sijoitetaan pääosin euroalueen euromääräisiin inflaatiosuojattuihin valtionlainoihin, Nisula sanoo.

Viime vuoden tapaan Nisula uskoo keskuspankkien toimien ohjaavan markkinoita myös tänä vuonna. Noin vuosi sitten Euroopan keskuspankki (EKP) alkoi ostaa eurovaltioiden velkakirjoja kymmenillä miljardeilla euroilla kuukaudessa elvyttääkseen taloutta. Aiemmin tässä maaliskuussa EKP kertoi ostavansa markkinoilta vastaisuudessa valtioiden joukkolainojen lisäksi myös yritysten velkakirjoja.

Vähemmälle huomiolle jäi keskuspankin omien inflaatioennusteiden lasku. Nisulan mukaan tämä lienee osa keskuspankin tarkoitusta:

– Kun inflaatio-odotukset on poljettu maan rakoon, ne on jatkossa helpompi ylittää. En sulje pois mahdollisuutta, että jatkossa inflaatio yllättää meidät positiivisesti, ylittämällä odotukset.

Lisätietoja FIM Realin saamasta palkinnosta

Lisätietoja muista FIMin saamista palkinnoista

 

Lisätietoa:
Eelis Hein, sijoitusjohtaja, FIM Varainhoito Oy, p. +358 40 592 9001, eelis.hein@fim.com

 

FIM on suomalainen varainhoitotalo, joka tarjoaa yli 20 vuoden kokemuksella yksilöllisiä ja monipuolisia sijoitus- ja varainhoitopalveluja. Helsingissä, Jyväskylässä, Kuopiossa, Oulussa, Tampereella, Turussa sekä Tukholmassa sijaitsevien toimipisteiden lisäksi palvelemme asiakkaitamme kattavasti verkossa. Kokeneet sijoitusalan ammattilaisemme palvelevat niin yksityissijoittajia, yrityksiä ja yhteisöjä kuin keskeisiä instituutioita. Elokuusta 2013 lähtien FIM on ollut osa suomalaista S-Pankkia.