Siirry suoraan sisältöön

ABC-mobiilitankkaukselle eurooppalainen teknologiapalkinto

10.6.2016

ABC-mobiilitankkaus voitti kansainvälisen National Association of Convenience Stores (NACS) -järjestön teknologiapalkinnon. Voiton kilpailussa toi sovelluksen ainutlaatuisuus ja käyttäjäystävällisyys: tankkaus vaatii vain kolme painallusta älypuhelimella.

S-ryhmälle myönnettiin palkinto ABC-mobiilitankkauksesta NACS Insight Convenience Summit – Europe -tilaisuudessa Lontoossa 9. kesäkuuta. ABC:n ja S-Pankin kehittämä sovellus tarjoaa näkymättömän maksamisen palvelun, joka yhdistää ainutlaatuisella tavalla ostamisen, maksamisen ja tankkaamisen sujuvaksi kokonaisuudeksi.

– Koemme, että tämä on palkinto myös suomalaiselle osaamiselle. Kotimaiset vähittäiskaupan toimijat voivat olla globaaleja suunnannäyttäjiä digitalisaation hyödyntämisessä. Mobiilitankkaus on saanut asiakkailta huikean vastaanoton, toteaa ABC-ketjun kehitysjohtaja Antti Erikivi.

Hiljattain lähes kahden miljoonan suomalaisen ulottuville laajentunut palvelu saikin kiitosta erityisesti käyttäjäystävällisyydestä. Palkintoraadin mukaan jatkuvan kiireen keskellä elävät ihmiset kaipaavat yhä sujuvampia palveluita. 

– Haluamme tarjota 2,9 miljoonalle asiakkaallemme Suomen parhaita maksamisen ja pankkiasioinnin yhdistäviä digitaalisia palveluita. Mobiilitankkauksen ansiosta asiakkaiden ei enää tarvitse käyttää maksukorttia ja näppäillä tunnuslukua tankatessa. Tämä on hyvä esimerkki palvelusta, jonka avulla me S-Pankissa haluamme tehdä suomalaisten arjesta helpompaa, kertoo S-Pankin toimitusjohtaja Pekka Ylihurula, joka kävi vastaanottamassa palkinnon Lontoossa.

NACS-järjestön toimitusjohtaja Henry Armour kiittää S-ryhmää teknologisesta edelläkävijyydestä.

– S-mobiili ja sen mobiilitankkaus ovat hyviä esimerkkejä innovatiivisesta teknologiasta, joka yhdistää tietoturvallisuuden ja uudet maksukäytännöt, hän sanoo.


Polttoaine- ja vähittäiskauppiaita edustava NACS jakaa vuosittain Insight European Technology Implementation -palkinnon eurooppalaiselle yritykselle, joka toimii edelläkävijänä ja inspiroi muita saman alan toimijoita kehittämään oman toiminnan kannalta merkittäviä, uudenlaisia palveluita. NACSin 3 800 jäsenyritystä toimii 50 maassa ympäri maailman. Järjestön päätoimialueella Yhdysvalloissa on yli 154 000 convenience store -vähittäiskauppaa, joissa tehdään päivittäin 160 miljoonaa ostotapahtumaa.

Kolmatta kertaa järjestettävä NACS Insight Convenience Summit – Europe tuo yhteen polttoaine- ja vähittäiskaupan ammattilaisia ympäri maailmaa. Vuoden 2016 tilaisuus järjestetään 5.–11. kesäkuuta kolmessa eri kaupungissa: Tukholmassa, Lontoossa ja Dublinissa.

Mobiilitankkauksen voivat ottaa käyttöön kaikki S-Etukortti Visan käyttäjät. Maksukortti on kaikille S-ryhmän asiakasomistajille ilmainen.

 

Lue lisää ABC-mobiilitankkauksesta

 

Lisätietoa:

Pekka Ylihurula, toimitusjohtaja, S-Pankki Oy, puh. 010 76 82100, pekka.ylihurula@s-pankki.fi
Antti Erikivi, kehitysjohtaja, ABC-ketjuohjaus, puh. 010 76 80803, antti.erikivi@sok.fi