Siirry suoraan sisältöön

S-Pankki loisti jälleen edullisuudellaan Suomen Rahatiedon vertailussa

28.9.2015

Oikein valitulla pankilla voi säästää satoja euroja, uutisoi Taloussanomat tänään. Tällä viitataan Taloussanomien puolivuosittain Suomen Rahatiedolla teettämään vertailuun, jossa S-Pankki sijoittui kolmen parhaan pankin joukkoon kolmelle neljästä vertailun esimerkkiasiakkaasta.

Vertailussa Suomen Rahatieto laskee pankkiasiakkuuden kokonaishinnan summaamalla yhteen lainojen kokonaiskulut ja säästöistä kertyneet tuotot. Myös peruspankkipalveluiden hinta otetaan huomioon.

Esimerkkiasiakkaina ovat 26- ja 30-vuotiaat sinkut, joista toisella on asuntolainaa, sekä kaksi pariskuntaa, joista toisella on lainaa omaan asuntoon, toisella sijoitusasuntoon. Osalla on enemmän säästöjä ja sijoituksia, osalla vähemmän.

S-Pankki paras pankki vuokralla asuvalle sinkulle

Vertailun mukaan S-Pankki on vuokralla asuvalle sinkulle paras pankki. Asiointi maksaa hänelle S-Pankissa 98 euroa vuodessa.

Eroa muiden pankkien kustannuksiin syntyi etenkin luottokortin kuluista. S-Pankki laskuttaa esimerkkihenkilön luottokortin käytöstä vain 99 euroa vuodessa, kun taas esimerkiksi Handelsbanken 213 euroa.

Myös peruspankkipalveluiden hinnoissa on suuria eroja. S-Pankissa peruspankkipalvelut maksavat nolla euroa, kun taas esimerkiksi Nooa Säästöpankissa esimerkkiasiakas pulittaa niistä 36 euroa vuodessa.

Yleisesti Taloussanomien artikkelissa todetaan, että pankkipalveluiden hinnat ovat nousseet ja kilpailuttamalla voi säästää satoja euroja vuodessa.