Siirry suoraan sisältöön

Google Analytics -palvelun käyttö S-Pankin verkkopalveluissa

25.2.2015


S-Pankki käyttää verkkopalveluidensa kävijäseurannassa Google Analytics -palvelua. Palvelu on ollut käytössä S-Pankin julkisella sivustolla, S-Pankki.fi:llä, huhtikuusta 2013 lähtien ja kirjautumista edellyttävässä verkkopankissa lokakuusta 2014 lähtien. Käytössämme on yritysten käyttöön suunnattu Google Analytics Premium -palvelu.


Google Analytics Premium -palvelu poikkeaa Suomessa yleisesti käyttävästä Google Analytics -ilmaisversiosta. Merkittävin ero ilmaisversioon on se, että S-Pankin käyttämässä Premium-versiossa tietojen omistajuus on S-Pankilla. Google tai kukaan muu kolmas osapuoli ei pääse tietoon käsiksi ilman S-Pankin suostumusta.

Asiakkaiden henkilötietoja ei luovuteta Googlen käyttöön


Viime päivinä asiasta on käyty vilkasta keskustelua Twitterissä. Kirjoittajat ovat esittäneet huolensa siitä, että seurannassa kerätään asiakkaiden henkilötietoja, ja että nämä tiedot siirtyisivät Googlen käyttöön. Näin ei ole. Kävijäseurannassa ei kerätä asiakkaiden henkilötietoja, eikä tietoja luovuteta Googlen käyttöön. Tiedot kerätään S-Pankin lukuun ja ne ovat sopimuksen mukaisesti ainoastaan S-Pankin käytössä.

Myös Google Analytics Premium -palvelun käyttöehdot, jotka kaikkien Google Analytics Premium -yritysasiakkaiden on hyväksyttävä, kieltävät henkilökohtaisten tunnistetietojen lähettämisen Googlelle. Henkilökohtaisia tunnistetietoja ovat kaikki tiedot, joiden avulla Google voi tunnistaa yksilön. Esimerkiksi tilinumero yksinään ei ole henkilötieto, eikä asiakasta siten voida yksilöidä pelkän tilinumeron perusteella.

Suhtaudumme tietoturvakysymyksiin ja asiakkaidemme huoleen vakavasti. Tästä syystä olemme päättäneet arvioida kävijäseurannasta tarvitsemamme tiedot uudelleen ja olemme kytkeneet seurannan pois verkkopankistamme toistaiseksi.

Kiitämme asian nostamisesta keskusteluun ja toivomme aktiivista keskustelua jatkossakin.

Miksi valitsimme kumppaniksemme juuri Googlen?


Google Analytics Premium -työkalua kehitetään aktiivisesti ja se tarjosi muita soveltuvammat ominaisuudet. Olemme arvioineet Googlen, kuten kaikki yhteistyökumppanimme, huolellisesti. Pidämme Googlea vastuullisena toimijana, joka noudattaa sitoumuksiaan ja EU-tasolta tulevaa lainsäädäntöä.

---

Päivitetty 25.2.2015 klo 16.30. Lisätty tietoa Google Analytics Premium -palvelusta.