Siirry suoraan sisältöön

FIMin rahastoilla yli 100 000 osuudenomistajaa

16.1.2015

 

S-Pankki-konserniin kuuluvan FIM Varainhoidon rahasto-osuudenomistajien määrä ylitti tammikuussa 100 000 osuudenomistajan rajapyykin.

 

Osuudenomistajien määrän ilmiömäistä kasvua selittävät S-ryhmän asiakasomistajille suunnatut
S-osuussarjat. Nämä ovat FIMin rahastojen osuussarjoja, joihin on sisällytetty jokin asiakasomistajaetu, kuten normaalia pienempi minimisijoitus tai pienemmät kulut.

 

Merkittävimpänä erilaistavana tekijänä on ollut mahdollisuus siirtää S-ryhmässä tehdyistä ostoksista maksettava Bonus suoraan rahastoon. Malli on helppo: asiakas valitsee kolmesta varainhoitorahastosta itselleen sopivan riskitason, varovaisen, kohtuullisen tai rohkean, ja tekee sopimuksen verkkopankissa. Tämän jälkeen Bonus siirtyy automaattisesti kuukausittain säästöön asiakkaan valitsemaan rahastoon.

 

– Suuren suosion saavuttaneiden S-Säästörahastojen avulla yhä useampi suomalainen on päässyt rahastosäästämisessä alkuun. Helpolle ja hyödylliselle säästämisratkaisulle on ollut tilausta, kertoo
S-Pankin toimitusjohtaja Pekka Ylihurula.

 

Paitsi helppoa, myös hyödyllistä

 

FIMin Varainhoitorahastot ja niiden S-osuussarjat ovat menestyneet erittäin hyvin.

 

– Varainhoitorahastojen keskimääräinen kolmen vuoden Morningstar -luokitus on 4,7 maksimiarvon ollessa viisi tähteä, kertoo FIM Oyj:n vt. toimitusjohtaja Teri Heilala.

 

Omien rahastojensa lisäksi FIM hallinnoi LähiTapiola Varainhoidon rahastoja ja se on Suomen neljänneksi suurin rahastoyhtiö.

 

  

FIM Varainhoitorahastojen tuotot vuonna 2014:

FIM Varainhoito 30 (S-Säästörahasto Varovainen) 7,59 %

FIM Varainhoito 70 (S-Säästörahasto Kohtuullinen) 12,07 %

FIM Varainhoito 100 (S-Säästörahasto Rohkea) 15,64 %

 


Lisätietoa:
Teri Heilala, vt. toimitusjohtaja, FIM Oyj, p. 050 306 3622, teri.heilala@fim.com

Pekka Ylihurula, toimitusjohtaja, S-Pankki Oy, puh 010 76 82100, pekka.ylihurula@s-pankki.fi

 

 

FIM on suomalainen sijoituspalvelutalo, joka tarjoaa yksilöllisiä ja monipuolisia sijoitus- ja varainhoitopalveluja. FIM on osa S-Pankkia.

S-Pankki on S-ryhmän ja LähiTapiola-ryhmän omistama suomalainen kauppapankki, jolla on noin 2,7 miljoonaa asiakasta. Se tarjoaa asiakkailleen palvelut päivittäisten raha-asioiden hoitamiseen, säästämiseen, sijoittamiseen ja hankintojen rahoittamiseen. S-Pankki palvelee asiakkaitaan päivittäisissä raha-asioissa lähes 800:ssa S-ryhmän ja LähiTapiola-ryhmän toimipaikassa kautta maan. Isommissa elämän käänteissä, kuten asunnon rahoittamisessa tai sijoituspäätösten tekemisessä apuna ovat 100 S-Pankkiiria. Lisäksi S-Pankki palvelee verkkopankissa, mobiilissa ja puhelinpalvelussa. S-Pankin välittämät rahastot ja varainhoidon palvelut tuottaa sen tytäryhtiö FIM. S-Pankin palvelut on ensisijaisesti suunnattu S-ryhmän ja LähiTapiola-ryhmän asiakasomistajille. S-Pankille on myönnetty kotimaisuudesta kertova Avainlippu-tunnus.