Siirry suoraan sisältöön

Lähimaksaminen – helppoa, turvallista ja nopeaa

 

Lähimaksaminen on kätevä ominaisuus, olla voit maksaa alle 50 euron ostokset tunnuslukua näppäilemättä. Lähimaksaminen helpottaa asiointia esimerkiksi kahviloissa ja pikaruokapaikoissa, joissa ostokset ovat yleisesti pieniä ja nopeus kassalla valttia.

S-Etukortti Visa Credit/Debit- ja S-Etukortti Visa Debit -korteissa lähimaksut veloitetaan aina korttisi debit-puolelta eli pankkitililtäsi.

12.12.2022 lähtien tilatuissa S-Etukortti Visa Credit -korteissa on myös lähimaksuominaisuus. Lähimaksu veloitetaan tällöin korttisi credit-puolelta eli luottotililtä.

Näin helppoa lähimaksaminen on:

  1. Vie maksukortti muutaman sentin päähän maksupäätteestä. Sinun ei siis tarvitse laittaa korttiasi maksupäätteeseen eikä näppäillä kortin tunnuslukua.
  2. Maksupääte ilmoittaa lähimaksutapahtuman onnistumisesta tekstillä, valomerkillä ja/tai piippausäänellä.
  3. Maksu veloitetaan aina pankkitililtäsi.

S-ryhmän toimipaikoissa voit myös kirjata Bonuksen viemällä S-Etukortti Visan maksupäätteen lähelle ennen maksamista. Tämän voit tehdä ostosten loppusummasta riippumatta.

Lähimaksaminen on turvallista

  • Lähimaksuominaisuus parantaa korttimaksamisen turvallisuutta. Kun maksut tehdään ilman tunnuslukua, tunnusluku ei voi joutua vääriin käsiin.
  • Lähimaksun summa on rajattu alle 50 euroon. Mikäli ostostesi loppusumma on yli 50 euroa, tulee maksukortti syöttää maksupäätteeseen ja näppäillä tunnusluku normaaliin tapaan. Turvallisuussyistä maksupäätteet vaativat ajoittain tunnuslukua myös alle 50 euron ostoksista sekä lähimaksuna maksettavan summan kasvaessa. Näin ehkäistään varastetun kortin väärinkäytöksiä ja varmistetaan, että kortti on oikealla omistajalla. Lisäksi peräkkäisten lähimaksutapahtumien määrää on rajoitettu.
  • Pidä kortti näkyvillä. Maksutapahtuman tulisi onnistua niin, ettei kortti poistu näköpiiristäsi.

Jos havaitset korttisi kadonneen, muista sulkea korttisi viipymättä soittamalla korttien sulkupalveluun.

Lähimaksun tunnus on kaarisymboli

Tunnistat lähimaksuun soveltuvat maksupäätteet kaarisymbolista. S-Etukortti Visan lähimakusuominaisuus toimii sekä kotimaassa että ulkomailla. 

Monipuolinen S-Etukortti Visa 

S-Etukortti Visa on monien mahdollisuuksien kortti. Kortilla voi muun muassa nostaa ja tallettaa käteistä S-ryhmän kauppojen kassoilla ja maksaa ostoksia kaikkialla maailmassa. 

Korttien sulkupalvelu 
puh. 020 333 (pvm/mpm, 24 h/vrk)

Jos pankki- tai luottokorttisi on kadonnut tai varastettu, sulje se heti soittamalla pankkien yhteiseen sulkupalveluun. Vastuu kortin mahdollisesta väärinkäytöstä siirtyy ilmoitushetkellä sinulta S-Pankille. Ulkomailta soitettaessa +358 20 333 tai +358 800 1 2400.

Usein kysyttyä