Siirry suoraan sisältöön

Näin asuntolainan hakeminen etenee

Asuntolainan hakeminen alkaa aina lainahakemuksen täyttämisestä. Uutta asuntolainaa ja olemassa olevan lainan siirtoa S-Pankkiin haetaan samalla hakemuksella. Hakemuksen täyttäminen onnistuu myös ilman S-Pankin verkkopankkitunnuksia kaikkien pankkien tunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

1. Täytä sähköinen asuntolainahakemus 

 • Voit hakea asuntolainaa verkossa kaikkien pankkien pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Hakemus kannattaa tehdä jo ennen kuin olet löytänyt kohteen, josta haluat tehdä tarjouksen. Hakemuksen tekeminen ei sido sinua lainan ottamiseen.

 • Täytä hakemus mahdollisimman tarkasti. Voit täyttää hakemuksen, vaikka ostettava kohde ei vielä olisi tiedossa. Valitse tällöin ”Kohde ei tiedossa” ja kerro hakemuksessa, millaisen kohteen olet ajatellut ostaa.
 • Voit lisätä hakemukselle liitteitä, esimerkiksi palkkalaskelmasi tai isännöitsijätodistuksen, jos olet jo löytänyt ostettavan asunnon.
 • Halutessasi voit tallentaa hakemuksen ja jatkaa sen täyttämistä myöhemmin.

 

2. Ajanvaraus

 • Voit varata ajan lainaneuvotteluun hakemuksen täyttämisen yhteydessä. Jos et varaa aikaa hakemuksen täyttämisen yhteydessä, saat meiltä tekstiviestin, jossa on ohjeet ajan varaamiseen.

3. Lainaneuvottelu

 • Lainaneuvottelussa keskustelemme lainahakemuksesi sisällöstä ja räätälöimme sinulle parhaiten sopivan lainaratkaisun. Samalla käymme läpi muutkin tarpeesi, jotta raha-asioiden hoitaminen S-Pankissa olisi mahdollisimman sujuvaa.
 • Varaa itsellesi valmiiksi verkkopankkitunnukset tai S-mobiili tunnistautumista varten. Voit tunnistautua S-mobiililla, minkä tahansa suomalaisen pankin verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

4. Lainatarjous

 • Lainaneuvottelun yhteydessä teemme sinulle lainatarjouksen, jonka turvin pääset hieromaan kauppoja, kun sopiva asunto osuu kohdalle. Jos kohde on jo tiedossa, voit luottavaisin mielin tehdä siitä tarjouksen, kun tiedät rahoituspuolen olevan kunnossa.
 • Lainatarjous on voimassa pääsääntöisesti kuukauden.
 • Jos et kuitenkaan löydä sopivaa asuntoa tässä ajassa, voidaan tarjouksen voimassaoloaikaa jatkaa.
 • Kun uusi koti on löytynyt ja ostotarjouksesi siitä hyväksytty, sovi S-Pankkiirisi kanssa mahdollisimman pian aika lainapapereiden allekirjoittamiselle sekä asuntokauppojen tekemiselle. Laina-asiakirjat voit allekirjoittaa kätevimmin sähköisesti. Vaihtoehtoisesti voit sopia asiakirjojen allekirjoittamisesta S-Pankkiirin toimistolla tai Asiakasomistajapalvelu ja S-Pankki -pisteellä. S-Pankkiiri pyytää sinulta asunnosta mahdollisesti tarvittavat lisätiedot ja -dokumentit, kuten isännöitsijätodistuksen. Kerro S-Pankkiirisi yhteystiedot myös kiinteistövälittäjälle. 
 • Otathan virallisen henkilöllisyystodistuksen mukaasi kaupantekotilaisuuteen.
 • Suosittelemme sähköistä DIAS-asuntokauppaa. Se on ketterin tapa toteuttaa asuntokaupat vaikkapa kotisohvalta käsin.

 Lue lisää digitaalisesta asuntokauppapalvelusta

Laske sopiva lainamäärä

Ennen asunnon ostoa ja lainan hakemista selvität omiin tarpeisiisi sopivan lainamäärän, kuukausierän suuruuden ja laina-ajan pituuden helposti asuntolainalaskurimme avulla.

Siirry lainalaskuriin

S-Pankki on vastuullinen lainantarjoaja​

On tärkeää, että luoton- tai lainanlyhennyksien jälkeen rahaa jää myös muuhun elämiseen. S-Pankki on vastuullinen lainantarjoaja – haluamme olla luottoa myöntäessämme varmoja siitä, että asiakkaamme talous pysyy tasapainossa. ​

Lue lisää vastuullisesta luotonannosta