Näin asuntolainan hakeminen etenee

Asuntolainan hakeminen alkaa aina lainahakemuksen täyttämisestä. Uutta asuntolainaa ja olemassa olevan lainan siirtoa S-Pankkiin haetaan samalla hakemuksella. Hakemuksen täyttäminen onnistuu myös ilman S-Pankin verkkopankkitunnuksia. 

1. Täytä sähköinen asuntolainahakemus 

  • Voit täyttää asuntolainahakemuksen verkkopankissa tai ilman kirjautumista. Hakemus kannattaa tehdä jo ennen kuin olet löytänyt kohteen, josta haluat tehdä tarjouksen. Hakemuksen tekeminen ei sido sinua lainan ottamiseen.
  • Täytä hakemus mahdollisimman tarkasti. Voit täyttää hakemuksen, vaikka ostettava kohde ei vielä olisi tiedossa. Valitse tällöin ”Kohde ei tiedossa” ja kerro hakemuksessa millaisen kohteen olet ajatellut ostaa.
  • Voit lisätä hakemukselle liitteitä, esimerkiksi palkkalaskelmasi tai isännöitsijätodistuksen, jos sinulla on jo kohde tiedossa.
  • Halutessasi voit tallentaa hakemuksen ja jatkaa sen täyttämistä myöhemmin.

Täytä lainahakemus

2. Ajanvaraus

 • Voit varata ajan lainaneuvotteluun hakemuksen täyttämisen yhteydessä. Mikäli et varaa aikaa hakemuksen täyttämisen yhteydessä, saat meiltä tekstiviestin, jossa on ohjeet ajan varaamiseen.

3. Lainaneuvottelu

  • Lainaneuvottelu käydään yleensä sinua lähimmän laina-asiantuntijamme eli S-Pankkiirin luona. S-Pankkiirit palvelevat sinua ajanvarauksella seuraavilla paikkaunnilla: Helsinki, Espoo, Vantaa, Hyvinkää, Kerava, Turku, Tampere, Oulu, Kuopio ja Jyväskylä. Myös etäneuvottelu puhelimitse on mahdollinen.
  • Lainaneuvottelussa käymme yhdessä läpi lainahakemuksesi yksityiskohdat ja räätälöimme sinulle parhaiten sopivan lainaratkaisun.

Muistathan ottaa lainaneuvotteluun virallisen henkilöllisyystodistuksen mukaan. Vaihtoehtoisesti voit tunnistautua S-mobiilin tunnistamisella.

4. Lainatarjous

  • Lainaneuvottelun yhteydessä teemme sinulle lainatarjouksen, jonka turvin pääset hieromaan kauppoja, kun sopiva asunto osuu kohdalle. Jos kohde on jo tiedossa, voit luottavaisin mielen tehdä siitä tarjouksen, kun tiedät että rahoituspuoli on kunnossa.
  • Lainatarjous on voimassa pääsääntöisesti kuukauden.
  •  Jos et kuitenkaan löydä sopivaa asuntoa tässä ajassa, voidaan tarjouksen voimassaoloaikaa jatkaa.
  • Kun uusi koti on löytynyt ja ostotarjouksesi siitä hyväksytty, sovi S-Pankkiirisi kanssa mahdollisimman pian aika lainapapereiden allekirjoittamiselle sekä asuntokauppojen tekemiselle. Allekirjoittamista varten voidaan sopia tapaaminen S-Pankkiirin luona tai vaihtoehtoisesti asiakirjat voi allekirjoittaa sähköisesti. S-Pankkiiri pyytää sinulta asunnosta mahdollisesti tarvittavat lisätiedot ja -dokumentit, kuten isännöitsijätodistuksen. Kerro S-Pankkiirisi yhteystiedot myös kiinteistövälittäjälle. 
  • Otathan virallisen henkilöllisyystodistuksen mukaasi kaupantekotilaisuuteen.

 Lue lisää digitaalisesta asuntokauppapalvelusta

Laske sopiva lainamäärä

Ennen asunnon ostoa ja lainan hakemista selvität omiin tarpeisiisi sopivan lainamäärän, kuukausierän suuruuden ja laina-ajan pituuden helposti asuntolainalaskurimme avulla.

Siirry lainalaskuriin

Pyydä lainatarjous

Pyydä lainatarjous helposti joko verkkopankissa tai ilman kirjautumista täyttämällä verkkohakemus. Saatu lainalupaus ei vielä sido sinua mihinkään.

PYYDÄ LAINATARJOUS KIRJAUTUMATTA

Pyydä lainatarjous verkkopankissa