Siirry suoraan sisältöön

S-Pankin webinaarit

S-Pankin webinaareissa voit tutustua ajankohtaisiin teemoihin yhdessä asiantuntijoidemme kanssa. Voit myös esittää heille mieltäsi askarruttavia kysymyksiä. Löydät tiedot tulevista ja menneistä webinaareistamme tältä sivulta. Webinaareihin tulee ilmoittautua etukäteen. Kaikki webinaarimme tallennetaan, ja ne ovat katsottavissa jälkikäteen.

Osio otsikolla Tallenteet

Menneet webinaarit ja tallenteet

S-Pankki-webinaari – Talousvuosi 2024 – miksei Suomi ole USA? (13.2.2024 klo 16–17)

Suomi matelee taantuman rajoilla, mutta USA eikun porskuttaa. Miltä talousvuosi 2024 näyttää? Miksi Suomi ei lähde lentoon? Mitä sijoittajan kannattaa tänä vuonna tehdä? 

Webinaarissa S-Pankin päästrategi Lippo Suominen keskustelee Etlan toimitusjohtaja, KTT Aki Kangasharjun kanssa Suomen ja maailman talousnäkymistä nyt ja jatkossa, sekä mihin sijoittajan kannattaa laittaa rahansa kiinni. 

S-Pankki-webinaari – Onko sijoittamisessa jälkeä? (13.12.2023 klo 16–17)

Ilmastonmuutos, hiilijalanjäljen pienentäminen ja taloudellinen tuotto – voidaanko näitä yhdistää? Elämme jatkuvasti muuttuvassa maailmassa, jossa uudet innovaatiot luovat kestävämpää ympäristöä ja tuovat hyötyjä laajasti yhteiskunnalle – myös sijoittajille. Miten tämä onnistuu?

Webinaarissa päästrategimme Lippo Suominen, S-Pankki Ilmastotavoite -rahaston salkunhoitaja Antti Raappana sekä ESG-analyytikko Sara Laahanen keskustelevat siitä, miten sijoittajat ovat etulinjassa vastaamassa ilmastonmuutoksen haasteisiin ja toisaalta hyödyntämässä sen tuomia mahdollisuuksia.

S-Pankki-webinaari – Millä tehdään ylituottoa? (26.9.2023)

Miten valita parhaat sijoituskohteet ja saada markkinoita parempaa tuottoa? Lipper-palkitut salkunhoitajat keskustelevat siitä, miten niin osake- kuin korkomarkkinoilla löydetään parhaat kohteet ja mihin sijoittajan nyt kannattaa kääntää katseensa.

Webinaarissa S-Pankin päästrategi Lippo Suominen ja palkitut salkunhoitajat Juha Varis ja Pekka Siltala käyvät läpi, millä eväillä heidän luotsaamat rahastot nappasivat arvostetut Lipper-palkinnot ja kuinka sijoittajille voidaan tuottaa lisäarvoa aktiivisen varainhoidon keinoin.

S-Pankki-webinaari – Kannattaako nyt sijoittaa? (24.5.2023)

Markkinoilla on nähty vuosien ylämäkien jälkeen myös alamäkiä. Moni miettiikin, kannattaako nyt sijoittaa. Webinaarissa kaivellaan historian opein vastauksia, mitä sijoittajan kannattaa tehdä tässä markkinatilanteessa. Kannattaako pistää rahansa vanhoihin voittajiin vai etsiä salkkuun uusia mielenkiintoisia kohteita? Entä onko suomalaisessa maataloudessa sijoitusmahdollisuuksia?

Webinaarissa päästrategi Lippo Suominen ja vaikuttavuussijoittamisen johtaja Jussi Nykänen S-Pankista käyvät läpi sijoitusmarkkinoiden tilannetta sekä Uudistava Maatalous -rahaston tuomia mahdollisuuksia. Tilaisuuden juontaa S-Pankin myynnin aluejohtaja Sanna Suomalainen.

S-Pankki-webinaari – Onko nyt uuden kodin tai mökin aika? (26.4.2023)

Olisiko nyt hyvä aika ostaa ensiasunto tai vapaa-ajan asunto?

Webinaarissa käymme läpi tärkeimmät seikat asuntokohdetta valitessasi, miten asuntolainan hakuprosessi etenee ja missä vaiheessa kannattaa ottaa yhteyttä pankkiin. Kuulemme myös, onko asuntomarkkinoilla havaittavissa elpymisen merkkejä ja miten ne vaikuttavat uuden kodin hankintaan.

Keskustelemassa ovat S-Pankin lainojen kehityspäällikkö Annemari Airaksinen, Suomen Kiinteistönvälittäjät ry:n toimitusjohtaja Jussi Mannerberg ja valmennuspäällikkö Emilia Simola S-Pankista.

S-Pankki-webinaari – Kasvua, vastuullisuutta vai molempia? (21.3.2023)

Talous takkuaa ja inflaatio laukkaa länsimaissa, mutta kehittyvät maat ovat maailman talouskasvun lähde jatkossakin.

Vetääkö Kiinan avautuminen kehittyvät osakemarkkinat nousuun? Ja voiko niihin sijoittaa vastuullisesti, vai pitääkö valita kasvun ja vastuullisuuden välillä?

Webinaarissa S-Pankin salkunhoitaja Kuldar Rahuorg, ESG-analyytikko Sara Laahanen ja sijoitusjohtaja Mika Leskinen käyvät päästrategi Lippo Suomisen johdolla läpi, millaisia mahdollisuuksia kehittyvät markkinat ja vastuulliset vaihtoehdot tarjoavat sijoittajille.

S-Pankki-webinaari – Mitä S-Pankki voi tarjota minulle? (14.2.2023)

Löytyykö lompakostasi vihreä kortti? Jos löytyy, niin sinulla on tili S-Pankissa ja olet siis jo S-Pankin asiakas. Tule kuulemaan, miten saat irti kaiken hyödyn asiakkuudestasi! Webinaarissa käymme läpi, minkälainen pankki on S-Pankki, mitä palveluita tarjoamme ja miten hoidat raha-asiasi sujuvasti. Kuulemme myös, mitä suomalaiset pankilta odottavat. Lisäksi saat hyviä vinkkejä S-Etukortti Visan ja S-mobiilin käyttöön.

Keskustelemassa webinaarissa johtaja Saija Lindfors, myyntijohtaja Markus Lahtinen ja valmennuspäällikkö Emilia Simola S-Pankista.

S-Pankki-webinaari – Mitä heikon sijoitusvuoden jälkeen tulee? (24.1.2023)

Mennyt vuosi ei tarjonnut sijoittajalle liiemmin ilon aiheita, mutta seuraako huonoa vuotta hyvä vuosi? Iskeekö taantuma talouteen vai selvitäänkö säikähdyksellä? Vieläkö korot nousevat? Paljon avoimia kysymyksiä odottamassa vastauksia.

Webinaarissa S-Pankin päästrategi Lippo Suominen ja Kuntarahoituksen pääekonomisti Timo Vesala tutkivat kristallipalloistaan, miltä alkanut vuosi näyttää taloudessa ja sijoitusmarkkinoilla.


S-Pankki-webinaari – Sijoitusvuosi paketissa, katse vuoteen 2023 (13.12.2022)

Vuosi 2022 lähestyy loppuaan. Tuotoilla ei hurrattu, vaikka myös valopilkkuja löytyi markkinoilta. Mitä kuluvasta vuodesta opittiin ja mitä ensi vuodelta on lupa odottaa?

Webinaarissa Lippo Suominen, Päivi Riutta-Nykvist sekä Johannes Hyytiäinen S-Pankin salkunhoidosta vetävät yhteen vuoden 2022 tapahtumat ja luovat silmäyksen siihen, miltä ensi vuosi näyttää. 


S-Pankki-webinaari – Kaikki kallistuu, riittävätkö rahat? (23.11.2022)

Mietityttääkö asuntolainan korkojen nousu? Tai aiheuttavatko kallistuva sähkö ja ruoka ylimääräistä huolta arkeen? Webinaarissa kuulemme, mistä korkojen ja hintojen nousu johtuu, miten korkojen nousulta voi suojautua ja miten oman talouden saa hallintaan, vaikka menot kasvaisivatkin.

Keskustelemassa webinaarissa ovat päästrategi Lippo Suominen ja kehityspäällikkö Annemari Airaksinen S-Pankista sekä asiantuntija Katri Pellikka Marttaliitosta. Keskustelua luotsaa S-Pankin valmennuspäällikkö Emilia Simola. Voit esittää suorassa lähetyksessä myös oman kysymyksesi asiantuntijoille. 

 

S-Pankki-webinaari Suomi-osakkeet suurennuslasin alla (22.11.2022)

“Kyllähän se Helsingin pörssi tuottaa paremmin kuin muut!” Pitääkö vanha uskomus paikkaansa? On aika sukeltaa Helsingin pörssin syvyyksiin ja tutkia, mitä se on syönyt ja miltä jatko näyttää. 

Webinaarissa päästrategi Lippo Suominen ja senior salkunhoitaja Juha Varis S-Pankista sekä toimitusjohtaja Sari Lounasmeri Pörssisäätiöstä keskustelevat Suomi-osakkeiden sijoitusmahdollisuuksista ja tulevaisuuden haasteista. 


 

S-Pankki-webinaari – Pankkihuijaukset: tunnista vaaran merkit! (22.9.2022)

Erilaiset huijausviestit piinaavat suomalaisia. Rikolliset tehtailevat huijauksia erityisesti pankkien nimissä. Miten pankkihuijausten karikoilta voi välttyä?

Webinaarissa S-Pankin Fraud-kehityspäällikkö Jouni Määttä ja Finanssiala ry:n turvallisuus- ja varautumisjohtaja Niko Saxholm käyvät läpi pankkihuijausten anatomiaa sekä keinoja, joiden avulla voit tunnistaa huijausviestit, välttyä huijauksilta ja varmistaa pankkipalveluiden turvallisen käytön. Keskustelua luotsaa S-Pankin valmennuspäällikkö Emilia Simola.

 

S-Pankki-webinaari – Sijoittajan syksyn sävel (20.9.2022)

Inflaatio, energiakriisi ja rahapolitiikka. Lehtien lakastuessa kylmä talvi tekee tuloaan, ja otsikot täyttyvät toinen toistaan synkemmistä arvioista maailman nykytilasta. Pilaavatko mollisoinnut markkinoiden loppuvuoden, vai onko syysmasennus jo liiallista? Orastaako sijoittajan syystunnelin päässä valo ja värien kirjo ilmatilan viilentymisestä huolimatta?

Tervetuloa kuulemaan, mitä loppuvuosi 2022 pitää sisällään. Webinaarissa S-Pankin päästrategi Lippo Suominen ja Elon pääekonomisti Tiina Helenius käyvät läpi, miltä maailmantalous ja sijoitusmarkkinat näyttävät syysiltojen sävelmässä.

 

S-Pankki-webinaari – Kannattaako kiinteistösijoittaminen? (23.8.2022)

Pörssisijoittajan vuosi 2022 on ollut täynnä myllerrystä. Vaihtoehtoisten sijoitusten puolella vuosi on näyttänyt erilaiselta: nostokurjet ovat kujertaneet, tontit täyttyneet ja kuuset kurkottaneet kohti korkeuksia. Mutta miltä näyttää kiinteistösijoitusten tulevaisuus ja uusi rahastomme?

Webinaarissa kiinteistörahastoista vastaava johtaja Ville Yrjölä, kiinteistöanalyytikko Eerik Ylipaavalniemi sekä asunto- ja metsäsijoittamisen asiantuntijat Juho Santaharju sekä Timo Hakulinen kertovat, missä tunnelmissa kiinteistösijoittajan syksy alkaa ja mitä tulevilta kuukausilta on lupa odottaa.

 

S-Pankki-webinaari – Hallaa vai helteitä? (14.6.2022)

Kylmä pohjoistuuli on keväällä puhaltanut sekä markkinoille että maailmalle yleisemminkin, mutta varovaisuuden avulla sijoitussalkkumme ovat luovineet hyvin tuulten keskellä. Millaista sijoitussäätä kesäksi on luvassa? Ovatko osakemarkkinat rauhoittumassa, saako koroista tuottoa vai jatkuuko vaihtoehtoisten sijoitusten voittokulku?

Webinaarissa S-Pankin päästrategi Lippo Suominen, korkosijoitusjohtaja Jouni Salmenkivi sekä valtakirjasalkuista vastaava Johannes Hyytiäinen vetävät yhteen kevään tapahtumat markkinoilla ja kertovat, missä tunnelmissa kesään suunnataan.

 

S-Pankki-webinaari – Hyvän ja rahan äärellä (17.5.2022)


Voiko sijoittamalla auttaa ratkomaan yhteisiä ongelmia? Vaikuttavuussijoittamisessa tavoitellaan kohtuullista tuottoa ja mitattavaa yhteiskunnallista hyötyä.

Webinaarissa keskustellaan vaikuttavuussijoittamisen mahdollisuuksista ja tutustutaan myös kahteen hankkeeseen, joissa edistetään lasten ja nuorten hyvinvointia sekä uudistavaa maataloutta. Mukana keskustelemassa ovat Lastensuojelun Keskusliiton toiminnanjohtaja Ulla Siimes, Baltic Sea Action Groupin asiantuntija Michaela Ramm-Schmidt sekä vaikuttavuussijoittamisesta vastaava johtaja Jussi Nykänen ja ohjelmajohtaja Samir Omar S-Pankista.

 

S-Pankki-webinaari – USA, sijoittajan turvasatama? (19.4.2022)

Yhdysvallat on loistanut maailman osakemarkkinoilla jo vuosia. Onko USA jälleen sijoittajan turvasatama epävarmuuden keskellä? Vai ovatko megajätit kasvaneet jo liian suuriksi ja kalliiksi sijoittajien silmissä? Tuovatko tunnetut brändit suojaa?

Webinaarissa S-Pankin päästrategi Lippo Suominen, Keskuskauppakamarin pääekonomisti Jukka Appelqvist sekä USA:n osakemarkkinoille sijoittava senior salkunhoitaja Mikko Linnanvuori keskustelevat markkinatilanteesta, talousnäkymistä sekä Yhdysvaltain osakemarkkinoiden tarjoamista sijoitusmahdollisuuksista rauhattomina aikoina.

 

S-Pankki-webinaari – Kiinteistösijoittaminen myrskyjen maailmassa (15.3.2022)

Suomessa ja Euroopassa on eletty viime viikot historiallisia aikoja. Vanhoja rakenteita on ravisteltu eri puolilla, ja moni myös miettii, mitä omille säästöille olisi järkevä tehdä.

Webinaarissa kiinteistörahastoista vastaavan johtajan Ville Yrjölän kanssa keskustelemassa ovat päästrategi Lippo Suominen sekä toimitila- ja tonttisijoittamisen asiantuntijat, rahastonhoitajat Tiia Vuolle ja Ville Vääränen. Webinaarissa pureudutaan siihen, miltä tulevat kuukaudet näyttävät sijoittajan silmin ja mitä kotimaisista kiinteistösijoituksista on lupa odottaa.

 

S-Pankki-webinaari – Suomi, sijoittajan mahdollisuuksien maa (15.2.2022)

Tanner on vielä jäässä, mutta pörssissä tuloskausi on jo vilkkaimmillaan. Miltä näyttää osinkokevät? Entä tyssäsikö kasvuyhtiöiden esiinmarssi korkojen nousuun? Voisiko hiiliviljelystä kasvaa merkittävä tuottojen lähde sekä viljelijöille että sijoittajille?

Webinaarissa S-Pankin päästrategi Lippo Suominen sekä senior salkunhoitaja Juha Varis ja vaikuttavuussijoitusten johtaja Jussi Nykänen erottelevat jyvät akanoista Helsingin pörssin tuloskaudesta sekä keskustelevat uudistavan maatalouden mahdollisuuksista Suomen kamaralla.

 

S-Pankki-webinaari – 2022 kristallipallon äärellä (25.1.2022)

Vuonna 2022 korona helpottaa, talous kukoistaa ja osakkeet nousevat? Vai inflaatio laukkaa, korot nousevat ja sijoittajat etsivät turvasatamia? Mitä uudelta vuodelta voi odottaa?

Tervetuloa kuulemaan, mitä kristallipallo kertoo alkaneen vuoden näkymistä. Webinaarissa S-Pankin päästrategi Lippo Suominen ja Elinkeinoelämän keskusliiton johtaja, pääekonomisti Penna Urrila käyvät läpi, miltä maailman talous ja sijoitusmarkkinat näyttävät vuoteen 2022 suunnatessa.

 

S-Pankki-webinaari – Kiinteistösijoittaminen: Toimiiko tila vai tuleeko tonttiin? (8.12.2021)

Kiinteistövarainhoidon ja -rahastojen tarjonta on kehittynyt nopeasti 2000-luvulla ja kiinteistörahastot ovat yksi nopeimmin kasvavista rahastoluokista. Tätä nykyä yksityishenkilölle onkin tarjolla runsaasti erilaisia vaihtoehtoja sijoittaa kiinteistöihin.

Webinaarissa S-Pankin kiinteistörahastojen rahastonhoitajat Tiia Vuolle ja Ville Vääränen käyvät läpi kiinteistömarkkinoita sekä kertovat toimitila- ja tonttisijoittamisen näkymistä ja kiinteistörahastotarjoamastamme. Tilaisuuden juontajana toimi kiinteistörahastoliiketoiminnan johtaja Ville Yrjölä.

 

S-Pankki-webinaari – Näin valmistaudut ensiasunnon ostamiseen (11.11.2021)

Suunnitteletko ensimmäisen oman kodin ostamista? Mietitkö käytännön kysymyksiä, kuten minkä hintaiseen kotiin sinulla on varaa, mihin kannattaa kiinnittää huomiota asuntoa etsiessä ja miten laina-asiat kannattaa järjestää?

Järjestimme webinaarin kaikille ensiasunnon ostoa suunnitteleville. Webinaarissa lainojen kehityspäällikkö Päivi Huttunen ja rahoituspalveluiden johtaja Annina Valtonen S-Pankista kertovat ensiasunnon hankinnasta konkreettisten esimerkkien avulla. Asiantuntijamme keskustelevat myös ASP-lainasta ja vastailevat katsojien kysymyksiin.

 

S-Pankki-webinaari – Kehittyvät markkinat, uhka vai mahdollisuus? (10.11.2021)

Kehittyvien maiden osakkeet ovat jääneet jälkeen globaalissa nousussa tänä vuonna Kiinan markkinoiden painamana. Mitä Kiinassa tapahtuu? Ovatko sijoittajat liian synkkiä kehittyvistä markkinoista? Ja mitä vaikutuksia niiden taloudella on Suomen osakkeisiin?

Tervetuloa seuraamaan webinaaria, jossa S-Pankin salkunhoitajat Kuldar Rahuorg (Kehittyvät Markkinat Osake ESG) sekä Juha Varis (Fenno Osake) käyvät päästrategi Lippo Suomisen johdolla läpi kehittyvien maiden näkymiä ja vaikutuksia osakemarkkinoihin.

 

S-Pankki-webinaari – Suomen vastuullisimman pankin varainhoito (16.9.2021)

S-Pankki on valittu jo monena vuonna Suomen vastuullisimmaksi pankiksi, joten nyt on aika avata, mitä kaikkea vastuullisuuden takana löytyy. Vastuullisuus on arkipäivää varallisuudenhoidossa, mutta mitä se oikeasti tarkoittaa? Mitä uutta vaikuttavuussijoittaminen tuo mukanaan?

Webinaarissa S-Pankin varatoimitusjohtaja Hanna Porkka, sijoitusjohtaja Mika Leskinen ja vaikuttavuussijoittamisen edelläkävijä Jussi Nykänen keskustelevat päästrategi Lippo Suomisen johdolla vastuullisesta varallisuudenhoidosta ja kertovat, mitä mahdollisuuksia vaikuttavuussijoittaminen tuo mukanaan.

 

FIM-webinaari – Sijoitukset kesäkuntoon (2.6.2021)


Vuoden alku on jälleen tuonut hyvät tuotot sijoittajille, mutta jatkuuko myötätuuli myös kesähelteillä? Perinteisten osakkeiden, korkojen ja kiinteistöjen rinnalle kannattaa hakea uusia tuotonlähteitä pääomasijoituksista.

2.6.2021 järjestetyssä webinaarissa päästrategimme Lippo Suominen ja pääomasijoituksista vastaava johtaja Ilona Karppinen käyvät läpi sijoitusmarkkinoiden kesän näkymiä ja uuden S-Pankki Global Private Assets –rahaston tuomia mahdollisuuksia.

 

FIM-webinaari – Vastuullisuus, järkevää sijoittamista (21.4.2021)

Mitä vastuullinen sijoittaminen on? Ja miksi se on yhtäkkiä kaikkien huulilla?

Webinaarissa FIMin sijoitusjohtaja Mika Leskinen, vastuullisuusasiantuntija ja tietokirjailija Tiina Landau sekä FIMin osakesijoituksista vastaava johtaja Seppo Kurki-Suonio käyvät läpi vastuullisen sijoittamisen perusteita, käytännön esimerkkejä sekä pohtivat fossiilitonta sijoittamista. 

FIM-webinaari – Tontti- ja toimitilarahastoilla kassavirtatuottoa koronasta huolimatta (3.3.2021)

S-Pankki Toimitila- ja S-Pankki Tontti -erikoissijoitusrahastojen avulla on mahdollista sijoittaa hajautetusti toimitilakiinteistöihin Suomessa. Rahastojen sijoitukset keskittyvät pääasiassa pääkaupunkiseudulle sekä kasvukeskuksiin ja niiden tuotot muodostuvat sijoituskohteina olevien kiinteistöjen vuokratuotoista.

Webinaarissa FIM Varainhoidon kiinteistörahastojen rahastonhoitajat Heikki Palmu (S-Pankki Toimitila) ja Ville Vääränen (S-Pankki Tontti) käyvät läpi kiinteistömarkkinaa sekä kertovat toimitilasijoittamisen rahastotarjoamastamme. Tilaisuuden juontajana toimii kiinteistörahastoliiketoiminnan johtaja Ville Yrjölä.

 

S-Pankki-webinaari – Ensimmäistä kotia ostamassa? (29.10.2020)

Ensimmäisen oman kodin ostaminen on yksi elämän suurimmista päätöksistä – ja sijoituksista. Mistä tietää, onko nyt hyvä hetki? Minkä verran kannattaa ottaa lainaa, jotta rahaa jää myös elämiseen? Entä mihin kannattaa kiinnittää huomiota asuntoa etsiessä ja miten varmistat, että asunto on myös hyvä sijoitus?

S-Pankin lainojen kehityspäällikkö Päivi Huttunen antaa webinaarissa konkreettisia vinkkejä ensiasunnon ostajille ja vastailee myös osallistujien kysymyksiin. Sisältö on suunnattu erityisesti kerros- tai rivitaloasunnon ostoa suunnitteleville.

 

S-Pankki-webinaari – Vieläkö kannattaa sijoittaa? (26.5.2020)

Koronavirus on pistänyt maailman uuteen uskoon ja säikäyttänyt myös rahoitusmarkkinat. Osakkeet heiluvat kuin vuoristoradassa, ja pankkitililtä ei saa korkoa. Mitä sijoittajan kannattaa nyt tehdä? Onko patjan alus paras paikka rahoille jatkossa, vai vieläkö on toivoa tuotoista?

26.5.2020 järjestetyssä webinaarissa S-Pankin päästrategi Lippo Suominen kertoo, missä rahoitusmarkkinoilla mennään ja miten sijoittajan kannattaa edetä tässä tilanteessa, sekä vastailee kuulijoiden kysymyksiin.

Heräsikö kysymyksiä?

Soita meille 010 76 5800

Asiakaspalvelumme on tavoitettavissa ma–pe klo 9–16 (pvm/mpm). Tarvitset soittaessasi aina verkkopankkitunnuksia tai S-mobiilin tunnistamista

S-Pankin tietosuojaselosteet sekä lisätietoja henkilötietojesi käsittelystä löydät osoitteessa www.s-pankki.fi/tietosuoja.