Siirry suoraan sisältöön
Verkkopankki

Miten maksan laskuja verkkopankissa?

Voit tehdä maksuja sekä maksaa paperilaskuja verkkopankin kautta. Voit myös tilata laskut suoraan verkkopankkiin e-laskuina.

Laskujen maksaminen

Voit maksaa yksittäisiä laskuja verkkopankin Maksut -osiossa. Jos sinulla on useita tilejä, olethan tarkkana, että valitset oikean tilin laskun maksuun. 

  1. Kirjaudu verkkopankkiin ja valitse Maksut.
  2. Valitse Uusi maksu ja kirjoita saajan tilinumero. Jos käytössäsi on viivakoodin lukija, voit lukea laskulla olevan viivakoodin valitsemalla Lue viivakoodi. Paina Jatka.
  3. Valitse tili, jolta haluat maksaa laskun. Huolehdithan, että tilillä on riittävästi varoja laskun eräpäivänä.
  4. Anna Määrä -kenttään summa, jonka haluat maksaa ja Eräpäivä -kenttään laskun eräpäivä.
  5. Jos laskussa on viitenumero, muista kirjoittaa se Viitenumero -kenttään. Viitenumeroa käytettäessä maksun viestiä ei välitetä maksunsaajalle.
  6. Tapahtumalaji -kohdassa voit valita, miten maksamasi lasku näkyy tilitapahtumissasi. Voit myös tallettaa maksun saajan tiedot maksunsaajaluetteloon, jotta niitä ei tarvitse syöttää joka kerta uudelleen.
  7. Kohdassa Toistuvan maksun tiedot voit valita, maksetaanko lasku kerran, vai esimerkiksi joka kuukausi tiettynä päivänä. Jos valitset toistuvan maksun, huolehdithan, että tililläsi on varoja laskun maksamiseksi jokaisena maksupäivänä.
  8. Kun kaikki tiedot on annettu, paina Hyväksy ja siirry vahvistamaan.
  9. Tarkista vielä maksun tiedot ja paina Vahvista maksut

Voit tarkastella tekemiäsi maksuja, joiden eräpäivä on tulevaisuudessa, verkkopankin Maksut -valikosta, kohdasta Erääntyvät maksut.

Voit myös tilata laskut verkkopankkiin e-laskuina, jolloin et enää tarvitse paperilaskua. Nykyisin paperilaskut ovat monesti maksullisia. Yleensä laskussa on ilmoitettu paperilaskun ja e-laskun hinnat. E-laskun käyttäminen verkkopankissamme on maksutonta. Säästät myös aikaa, vaivaa ja luontoa. Lue lisää e-laskuista verkkosivuiltamme.