Siirry suoraan sisältöön
Yleistä lainoistamme

Miksi lainani lyhennys ei ole veloittunut tililtäni eräpäivänä?

Vakuudellisten lainojen, kuten asuntolainan lyhennys veloitetaan lainanhoitotililtäsi automaattisesti eräpäivänä. Voit tarkistaa lainasi eräpäivän ja lainanhoitotilin tiedot S-mobiilista tai verkkopankista.

Lainojen lyhennykset veloitetaan lainanhoitotililtä aikaisin aamuyöllä. Samoihin aikoihin tileille saapuvat myös esimerkiksi palkat ja muut maksut. Joskus saattaa käydä niin, että lainan lyhennystä yritetään veloittaa tililtä ennen saapuneita palkkoja, eikä tilillä ole vielä riittäviä varoja lainan lyhennykseen. Tässä tilanteessa lyhennyksen veloittaminen siirtyy saman päivän iltaan. Sinun ei tarvitse tässä tilanteessa tehdä mitään. Lyhennystä yritetään uudelleen automaattisesti.

Jos lainan lyhennyksen eräpäivä osuu viikonlopulle tai sitä vasten esimerkiksi perjantaille, saattaa lyhennys veloittua lainanhoitotililtä vasta maanantaina. Tästä ei tarvitse huolestua, voit odottaa rauhassa, että lainan lyhennys veloitetaan tililtä.

Huomaathan, että lainan lyhennys kirjautuu näkyviin tilitapahtumiin ja lainan tietoihin pienellä viiveellä ja näkyy yleensä lyhennystä seuraavana arkipäivänä.