Siirry suoraan sisältöön

"Pankit, astukaa meidän saappaisiin!"

Mitä työ merkitsee? Miksi sijoittaminen ja raha-asioiden hoitaminen koetaan ärsyttävän ahdistavana? Minkälaista olisi olla töissä pankissa? Millennial Boardissa nuoret haastavat S-Pankin toimitusjohtajan Pekka Ylihurulan ajatuksia johtamisesta ja pankkimaailman tulevaisuudesta. 

Milleniaalit, 1980-luvun alun ja vuosituhannen vaihteen välillä syntynyt niin sanottu nettisukupolvi, ovat tottuneet nopeuteen: lähes kaiken voi hoitaa netissä tai puhelimella, asiat hoituvat helposti eikä työelämässä ole turhia hierarkioita. Miten usein perinteisenä ja jäykkänä pidetty pankkimaailma pystyy pitämään myös nuoret asiakkaat ja työntekijät tyytyväisinä?

Ymmärtääkseen paremmin milleniaalien maailmaa S-Pankin toimitusjohtaja Pekka Ylihurula kutsui kokoon kymmenen alle 30-vuotiaan nuoren ryhmän, eräänlaisen haastajahallituksen. Tapaamisissa Millennial Boardin jäsenet mentoroivat Ylihurulaa sekä haastavat hänen ajatuksiaan ja johtamisen tapojaan.

– Olen saanut todella paljon irti näistä tapaamista. Aika loppuu aina kesken, kun keskustelu on ollut niin innostavaa ja ajatuksia herättävää, Pekka Ylihurula kertoo.

Suoraa puhetta elämän eri osa-alueista

Tapaamisten aiheet vaihtelevat työn merkityksestä arjen sujuvuuteen ja sijoittamisen vaikeuteen.

– Pankkiala on yksi jämähtäneimmistä, mutta käynnissä olevan muutoksen vuoksi samalla myös kiinnostavimmista toimialoista, kiteyttää Essi Horppila24, joka työskentelee projektipäällikkönä mediatoimisto Franticissa.

Nuori yrittäjä ja sävellyksen opiskelija Perttu Pölönen21, uskoo, että uuden teknologian ja mobiilisovellusten avulla pankit kehittävät ihan uudenlaisia palveluita kuluttajille. Pölösen oma Sävelkello-keksintö on voittanut muun muassa Euroopan Unionin nuorten tutkijoiden kilpailun pääpalkinnon. Kesällä 2016 hän osallistuu ainoana suomalaisena Singularity University -koulutukseen NASAn tutkimuskeskuksessa Piilaaksossa.

– Pohdimme paljon myös sitä, minkälaista on hyvä on johtaminen, kertoo Mehackitin viestintäpäällikkö Reetta Heiskanen, 25. Hänen mukaansa Pekka yllätti nuoret avoimuudellaan ja muutoshalukkuudellaan: puhe Pekalle on ollut suoraa eikä negatiivisiakaan kommentteja ole säästelty. 

Millennial Board on liikkeenjohdon ja markkinoinnin konsultointiin erikoistuneen D11 Helsingin kokoama ryhmä.

Ovatko yhteystietosi ajan tasalla?

Päivitä yhteystietosi S-mobiilissa tai osoitteessa s-käyttäjätili.fi. Samalla voit antaa sähköisen markkinointiluvan ja pysyt ajan tasalla palveluistamme ja asiakasomistajaeduistamme.

Kirjaudu S-käyttäjätilille ja päivitä yhteystiedot: 

Päivitä tiedot


Asiakasomistajuus-osiossa voit päivittää markkinointiluvat: 

Päivitä markkinointiluvat