Siirry suoraan sisältöön

Video: 5 vinkkiä veronpalautusten käyttöön

On taas se aika vuodesta, kun veronpalautukset maksetaan tileille. Tässä viisi ideaa, miten rahat voi käyttää.

Video: 5 vinkkiä veronpalautusten käyttöön

  1. Valmistele joulua. Käytä rahat jouluvalmisteluihin, esimerkiksi jouluruokiin tai -koristeluihin, kodin laittamiseen tai joululahjoihin. Joulumieltä voi jakaa myös antamalla rahaa hyväntekeväisyyteen.
  2. Karkota kaamosmasennus. Jos kaipaat piristystä sateisen marraskuun jälkeen ja tuleville pimeille kuukausille, käytä veronpalautukset kaamoksen karkoitus -teemaiseen matkaan.
  3. Lyhennä luottoja. Käytä veronpalautusrahat luottojen lyhentämiseen. Tee esimerkiksi vähän isompi asuntolainan lyhennyserä tai maksa korttiluotto pois.
  4. Helpota arkea. Käytä veronpalautukset fiksuun kuluttamiseen, vaikkapa kodin siivouspalvelujen ostamiseen tai remontoimiseen. Kodin siivouspalvelut esimerkiksi kerran kuukaudessa puolen vuoden ajan vapauttavat aikaa tehdä jotain muuta, kuten harrastaa, viettää aikaa perheen kanssa tai vaikka vaan huilata.
  5. Säästä. Säästäminen saattaa kuulostaa tylsältä, mutta se on aina fiksua. Laita veronpalautusrahat vaikkapa säästötilille tai rahastoon. Kohta siellä voi olla sellainen potti, että voit maksaa vaikkapa käsirahan unelmiesi asunnosta.

Veronpalautukset maksetaan tileille tiistaina 11.12.

Verohallinto maksaa verovuoden 2017 veronpalautukset asiakkaan ilmoittamalle pankkitilille tiistain 11.12. aikana.

Jos et ole ilmoittanut uutta tilinumeroasi ja veronpalautus on maksettu lopetetulle tilillesi, veronpalautus palautuu Verohallintoon. Saat postitse tilinumerotiedustelun palautuneesta palautuksesta. Kun ilmoitat uuden tilinumerosi OmaVerossa, palautus maksetaan tilillesi noin viikon kuluessa.

Jos et ole ilmoittanut tilinumeroasi Verohallinnolle, Verohallinto maksaa veronpalautuksen maksuosoituksena eli rahalähetyksenä OP:n välityksellä 19.12.2018 alkaen. Saat OP:sta ilmoituksen maksuosoituksesta siihen osoitteeseen, joka on Verohallinnon tiedossa. Kun olet saanut ilmoituksen, voit lunastaa veronpalautuksen OP Ryhmän osuuspankin kassapalveluita tarjoavasta konttorista Suomessa 28 päivän kuluessa ilmoituksen päiväyksestä.

Tutustu S-Pankin säästämisen vaihtoehtoihin

Lisätietoja veronpalautuksista Verohallinnon sivuilta

Ovatko yhteystietosi ajan tasalla?

Päivitä yhteystietosi S-mobiilissa tai osoitteessa s-käyttäjätili.fi. Samalla voit antaa sähköisen markkinointiluvan ja pysyt ajan tasalla palveluistamme ja asiakasomistajaeduistamme.

Kirjaudu S-käyttäjätilille ja päivitä yhteystiedot: 

Päivitä tiedot


Asiakasomistajuus-osiossa voit päivittää markkinointiluvat: 

Päivitä markkinointiluvat