Siirry suoraan sisältöön

"Varainhoidossa on hyvä olla luotettava kartturi"

Isä opetti Marcus Grönholmille, ettei raha kasva puussa. Viisas varainhoito antaa turvaa myös tuleville sukupolville, mutta tärkeintä elämässä ovat perhe, ystävät ja terveys.

On hyvä tietää, että on luotettava kartturi, joka hoitaa paperiasiat ja sijoitukset, ettei minun tarvitse stressata niistä.

Rallin kaksinkertainen maailmanmestari, Marcus Grönholm, on tottunut tekemään työtä tavoitteidensa eteen pienestä pitäen. Jo 11-vuotiaana Grönholm autteli isäänsä peltotöissä ja myöhemmin rallimaailman huipulle pyrkiessään hän laittoi kaiken likoon saavuttaakseen unelmansa.

Grönholmin tärkein kannustaja on aina ollut Tessa-vaimo. Vielä suhteen alkuaikoina Grönholm ajoi rallia harrastusmielessä maanviljelyn ohella, mutta Tessa sai hänet pohtimaan, voisiko rallista tulla jotain vielä suurempaa. Tulihan siitä.

Menestystä on avittanut vaimon lisäksi synnynnäinen periksiantamattomuus.

"Voitontahtoni on vahvuuteni, mutta myös heikkouteni. Olen menettänyt maailmanmestaruuksia, koska olen halunnut voittaa joka kilpailun. En vain suostu häviämään. Normaalielämässäkin menen aika lailla täysillä ja mietin vasta sitten myöhemmin”, Grönholm toteaa.

 

Maailmanmestari Marcus Grönholm innostuu herkästi ja luottaa raha-asioissa ammattilaisiin. Perhejuristi Veera Kosonen on laittanut koko perhettä koskevat varallisuus- ja perintösuunnitteluasiat ajan tasalle.

Varainhoidosta vastaa luotettava kartturi

Grönholmin elämään on mahtunut onnistumisia, mutta myös vastoinkäymisiä. Grönholm oli 13-vuotias, kun hänen rallikuski-isänsä, Ulf, kuoli yllättäen. Se oli nuorelle pojalle kova paikka.

"Se oli iso kolaus mutta ajattelin, että elämä jatkuu ja tästä noustaan. Pärjäsimmekin äidin ja siskon kanssa ihan hyvin ja isän kaverit auttoivat minua myöhemmin, kun aloittelin ralliuraani", hän kertoo.

Isä opetti pojalleen pienestä pitäen, ettei raha kasva puussa, minkä Grönholm on välittänyt myös omille lapsilleen Jessicalle, Johannalle ja Niclakselle. Arvostavasta suhtautumisesta rahaan on ollut hyötyä myöhemmin elämässä, kun menestys on kantanut hedelmää. Grönholm sai apua viisaaseen varainhoitoon jo uransa alkuajoista lähtien ja sillä tiellä hän on edelleen.

Viimeiset kuusi vuotta Grönholm on ollut S-Pankki Privaten asiakas. Varallisuudenhoidolta Grönholm kertoo kaipaavansa joustoa, sillä tarpeet muuttuvat yrityskuvioiden ja elämäntilanteen mukaan. Toisaalta hän ei halua ottaa turhan suuria riskejä ja kokee, että S-Pankki Privatessa hänen toiveensa otetaan huomioon. Henkilökohtainen perhejuristi, Veera Kosonen, on laittanut koko perhettä koskevat varallisuus- ja perintösuunnitteluasiat ajan tasalle. Kosonen toimii S-Pankin Family Office ja Wealth Planning -palveluista vastaavana johtajana. Grönholmin perhe saa S-Pankki Privaten henkilökohtaiselta asiantuntijatiimiltään tarvittaessa apua niin sijoitus-, laki- kuin peruspankkiasioissakin.

 

"Minä en sellaisia mieti, menen päivä kerrallaan. Onneksi on Veera ja koko S-Pankki Privaten Family Office -tiimi auttamassa. Minullakin on sellainen sillisalaatti; on autoja siellä ja täällä ja omistuksia, kaikki sekaisin. On hyvä tietää, että on luotettava kartturi, joka hoitaa paperiasiat ja sijoitukset, ettei minun tarvitse stressata niistä”, Grönholm toteaa.

 

Kuvassa Grönholmin Family Office -tiimiin kuuluvat senior salkunhoitaja Tomas Lönnqvist ja S-Pankin varallisuudenhoidon myynnistä ja asiakkuuksista vastaava johtava Nina Laakkonen.

 

Elämässä kaikki hyvin

Grönholm lopetti kansainvälisen ralliuransa huipulle vuonna 2007 viettääkseen enemmän aikaa kotona perheensä kanssa. Hän ei kuitenkaan ole jäänyt laakereilleen lepäämään, vaan rakennutti ensitöikseen kotikaupunkiinsa Inkooseen kauppakeskuksen yhdessä Tessa-vaimon kanssa.

Grönholm on vuosien varrella myös auttanut poikaansa Niclasta ja muita nuoria ralli- ja moottoriurheilulupauksia urallaan eteenpäin, ja aloittanut Inkoonrannassa kerrostalohankkeen. Grönholm innostuu herkästi ja saa onnistumisista samanlaisen adrenaliiniryöpyn kuin aikanaan kilpaa ajaessaan.

"Välillä on liikaakin vauhtia ja voisin ottaa rauhallisemmin, mutta sitten taas mennään", hän toteaa.

Raha tuo turvaa, mutta jälkipolvelleen Grönholm haluaisi jättää perinnöksi ennen kaikkea kiitollisuuden tunteen siitä, että elämässä on kaikki hyvin.

"Materia ei elämässä pelkästään merkitse. On hyvä, jos voi katsoa taaksepäin ja huomata, että on elänyt hyvän elämän. Varmasti jotain tekisin toisin, mutta olen mielestäni ihan hyvin onnistunut", Grönholm tiivistää.

 

Viisasta varallisuudenhoitoa yli sukupolvien

 

Marcus Grönholm on ollut S-Pankki Privaten Family Office -asiakas vuodesta 2017. Varallisuussuunnittelussa ja varainhoidossa huomioidaan henkilökohtaiset tarpeet myös tulevia sukupolvia ajatellen.

  • S-Pankki Private tarjoaa kattavan tarjonnan sijoituskohteita kuten rahastoja, kiinteistöjä ja muita vaihtoehtoisia sijoituksia sekä sijoitusvakuutukset, juridiset ratkaisut ja täydet pankki- sekä lainapalvelut.
  • Palvelusta vastaa henkilökohtainen yksityispankkiiri yhdessä muiden asiantuntijoiden kanssa ja varoja hoitavat alan huippuammattilaiset. Tavoitteena on pitkäjänteinen yhteistyö, joka perustuu henkilökohtaiseen ja kokonaisvaltaiseen varallisuussuunnitelmaan.
  • Monipuoliset Private Banking -palvelut on tarkoitettu asiakkaille, joilla on varainhoidossa yli 300 000 euroa.
  • S-Pankki Privaten Wealth Planning -palvelu on tarjolla osana yksilöllistä varainhoitokokonaisuutta ja pääosin ilman erillistä lisäveloitusta niille asiakkaille, joilla on varainhoidossa yli 500 000 euroa.
  • S-Pankki Privaten Family Office tuo helppoutta koko perheen omaisuudenhoitoon yli sukupolvien. Kokonaisvaltainen omaisuudenhoidon palvelu on perheen käytettävissä, kun sijoitusvarallisuus on yli kolme miljoonaa euroa.
  • Suomalaiset ovat äänestäneet S-Pankin jo yhdennentoista kerran peräkkäin Suomen vastuullisimmaksi pankkibrändiksi Pohjoismaiden laajimmassa kestävän kehityksen brändivertailussa.


Tutustu S-Pankki Privateen

Haluatko kuulla lisää palveluistamme?

Suomen vastuullisimmaksi valitun pankkibrändin yksityispankki* palveluksessasi.

Ota yhteyttä

 

* Sustainable Brand Index -tutkimus 2023

Tässä materiaalissa esitetyt tiedot ovat luonteeltaan informatiivisia, eikä niitä tule pitää kehotuksena yksittäistä rahoitusvälinettä koskevien liiketoimien toteuttamiseen. Tämän materiaalin mukaiset tiedot eivät ole myöskään sijoituspalvelulain mukaista sijoitusneuvontaa.