Siirry suoraan sisältöön

Nälkäpäivä-keräysten järjestäminen entistä helpompaa

SPR:n punaiset lippaat vilkkuvat jälleen katukuvassa 15.–17.9, kun Nälkäpäivä-keräys järjestetään jo 36. kerran. Keräysvarojen tilittäminen on aiempaa helpompaa, sillä S-ryhmä tarjoaa mahdollisuuden toimittaa rahat lähes sataan S-Pankin toimipisteeseen ympäri Suomen.

Suomen Punaisen Risti järjestää Nälkäpäivä-keräyksen tänä syksynä jo 36. kerran. Varoja kerätään SPR:n katastrofirahastoon, josta autetaan hädänalaisia ihmisiä eri puolilla maailmaa. 

”Emme määritä etukäteen tiettyä keräyskohdetta, vaan käytämme varoja aina siellä, missä apua tarvitaan eniten. Juuri nyt katastrofirahastosta autetaan esimerkiksi Syyrian sodan uhreja”, kertoo SPR:n varainhankintapäällikkö Anna Laurinsilta.

Katastrofirahaston lahjoituksilla tuetaan myös suomalaisia.

”Yleisin syy äkilliselle avuntarpeelle on kodin ja koko omaisuuden menettäminen tulipalossa. SPR:n koulutetut auttajat ovat tällöin tukena ja turvana. Apu voi konkreettisesti olla esimerkiksi sitä, että etsitään jotain muuta päälle pantavaa kuin yöpuku”, Laurinsilta kuvaa avustustyön arkipäivää.  

Vuoden 2015 keräyksestä lahjoitettiin varoja muun muassa turvapaikanhakijoiden auttamiseen. Tänä vuonna SPR tukee maahanmuuttajien kotouttamista järjestämällä heille mielekästä tekemistä, kuten kielikursseja tai urheilukerhoja.

Apu voi konkreettisesti olla esimerkiksi sitä, että etsitään jotain muuta päälle pantavaa kuin yöpuku.”

SPR:n työ tutuksi kahdelle miljoonalle asiakasomistajalle

S-ryhmä on Suomen Punaisen Ristin pitkäaikainen yhteistyökumppani. Tavoitteena on tuoda SPR:n tärkeä työ entistä lähemmäksi S-ryhmän asiakasomistajia ja henkilökuntaa, siis yhteensä yli kahta miljoonaa suomalaista.

Yhteistyö laajenee tänä vuonna, kun S-ryhmä tarjoaa yhdessä S-Pankin sekä rahojen kuljetuksesta ja laskennasta vastaavan Reklan kanssa entistä helpomman tavan Nälkäpäivä-lahjoitusten tilitykseen: tilityksistä vastaavat SPR:n vapaaehtoiset ja koulujen opettajat voivat toimittaa rahat perinteisten pankkikonttorien lisäksi S-Pankin toimipisteisiin. Prismoissa, S-Marketeissa ja Sokoksissa sijaitsevia toimipisteitä on lähes sata ympäri Suomen, ja ne ovat auki myös iltaisin ja viikonloppuisin.

”Rahojen tilittäminen on tähän asti ollut hankalaa pankkien suppeiden aukioloaikojen vuoksi, joten olen tästä uudistuksesta todella iloinen. Nyt keräyksiä organisoivat vapaaehtoiset voivat toimittaa keräysvarat kätevästi vaikka kauppareissullansa”, Laurinsilta sanoo.

Vuoden 2015 Nälkäpäivä-keräyksessä kerättiin ennätystulos, jopa 4,18 miljoonaa euroa. Laurinsilta toivoo, että ihmiset lähtisivät joukolla mukaan myös tänä vuonna.

”Maailmalla tarvitaan apua koko ajan. Pienelläkin lahjoituksella on merkitystä.”

Haluatko lahjoittaa?

Lahjoittamalla autat sekä luonnonmullistusten ja sotien uhreja maailmalla että äkillisen onnettomuuden kohdanneita Suomessa. Jos lipaskeräys ei osu kohdallesi, niin voit lahjoittaa myös puhelimella tai verkossa.

 1. Soittamalla numeroon 0600 12220 (20,28 e /puh. + pvm)
 2. Lähettämällä tekstiviestin SPR:n numeroon 16499. (15 e / tekstiviesti)
 3. Tilisiirtona SPR:n katastrofirahastoon: FI06 2219 1800 0680 00
 4. MobilePayllä numeroon 040 135 88 00. www.mobilepay.fi
 5. Verkossa osoitteessa www.nalkapaiva.fi.


Muutama esimerkki siitä, mitä rahalla saa:

  • 4 euroa: lämmin huopa
  • 12 euroa: 4 vesikanisteria 
  • 17 euroa: äitiyspakkaus
  • 35 euroa: 100 kg hirssiä
  • 50 euroa: henkisen tuen vapaaehtoisen kouluttaminen Suomessa
  • 90 euroa: antibioottikuuri 100 lapselle tulehdusten parantamiseksi

Lue lisää www.nalkapaiva.fi

Ovatko yhteystietosi ajan tasalla?

Päivitä yhteystietosi S-mobiilissa tai osoitteessa s-käyttäjätili.fi. Samalla voit antaa sähköisen markkinointiluvan ja pysyt ajan tasalla palveluistamme ja asiakasomistajaeduistamme.

Kirjaudu S-käyttäjätilille ja päivitä yhteystiedot: 

Päivitä tiedot


Asiakasomistajuus-osiossa voit päivittää markkinointiluvat: 

Päivitä markkinointiluvat