Siirry suoraan sisältöön

Näin naiset ja miehet eroavat sijoittajina

Naiset sijoittavat tyypillisesti vähemmän rahastoihin kuin miehet, kertoo S-Pankin tuore selvitys. Muitakin eroja naisten ja miesten sijoittamisesta löytyy.

S-Pankki laski naisen sijoituseuron arvon. Kun mies sijoittaa rahastoon euron, nainen sijoittaa 92 senttiä. Koko rahastopotista naisten omistusten osuus on 42 prosenttia. Tulos perustuu S-Pankin selvitykseen, jossa katsoimme, miten asiakkaat omistivat S-rahastoja ja FIM Rahastoja vuoden 2016 lopussa.

Naisten ja miesten välinen ero sijoittamisessa näkyy myös halukkuudessa ottaa riskejä. Miehistä 13 prosenttia sijoittaa korkeariskisiin rahastoihin, kun naisista näin tekee vain seitsemän prosenttia. Suurin osa sekä mies- että naisrahastosijoittajista sijoittaa kuitenkin keskimääräisen riskin rahastoon.

Säästäminen ja sijoittaminen on tärkeää omasta tulevaisuudesta huolehtimista."

Tulokset seuraavan kansainvälisten tutkimusten linjaa. Niiden mukaan naiset kokevat tietävänsä liian vähän sijoittamisesta, jotta voisivat sijoittaa. Käytännössä sijoittaminen kuitenkin kiinnostaa naisia, ja heidän tietonsa ja taitonsa sijoittamisesta ovat aivan yhtä hyvät kuin miesten.

"Säästäminen ja sijoittaminen on tärkeää omasta tulevaisuudesta huolehtimista. Siksi sen ei pitäisi olla sukupuoleen sidottua", korostaa S-Pankin säästämisen ja sijoittamisen tuoteryhmäpäällikkö Annika Pohtila.

Pohtila kannustaa sekä naisia että miehiä pysähtymään miettimään omaa talouttaan ja tutustumaan säästämisen eri muotoihin. Esimerkiksi rahastosäästämisen aloittamiseen ei tarvita suurta pääomaa vaan tärkeintä on säännöllisyys. Palkitseva korkoa korolle -ilmiö alkaa näkyä yllättävän nopeasti.

"Sinun ei tarvitse muuttua taloustieteilijäksi, vaikka olisit rahastosijoittaja. Kursseja ei tarvitse seurata jatkuvasti. Pitkäaikaisessa säästämisessä se on oikeastaan melko turhaa, koska säästöaika on niin pitkä", Pohtila muistuttaa.

Lue lisää säästämisestä ja sijoittamisesta S-Pankissa

Ovatko yhteystietosi ajan tasalla?

Päivitä yhteystietosi S-mobiilissa tai osoitteessa s-käyttäjätili.fi. Samalla voit antaa sähköisen markkinointiluvan ja pysyt ajan tasalla palveluistamme ja asiakasomistajaeduistamme.

Kirjaudu S-käyttäjätilille ja päivitä yhteystiedot: 

Päivitä tiedot


Asiakasomistajuus-osiossa voit päivittää markkinointiluvat: 

Päivitä markkinointiluvat