Siirry suoraan sisältöön

Luottokortti, kulutusluotto vai säästöt?

− Unelmien sohva kiikarissa, mutta mistä rahat?

 1. Säästä ja osta.

  Tarvittavan summan säästäminen etukäteen on turvallinen ja edullinen keino rahoittaa hankintoja. Silloin et joudu maksamaan korkoja tai kuluja ja tiedät, että sinulla on varmasti varaa ostokseen.

  Säästäminen kannattaa aloittaa, vaikka suurta hankintaa ei vielä olisi mielessäkään. Parasta on ohjata joka kuukausi tietty summa automaattisesti säästötilille tai rahastoihin. Tällöin et edes huomaa, kun raha menee tililtä valitsemiisi kohteisiin ja pääoma karttuu ropisten. On myös hyvä pitää tilillä pientä puskurirahastoa yllättävien tilanteiden varalta. Jos säästöaika on vuodesta kahteen, kartuta summaa säästötilille.

  Säännöllinen säästäminen vaatii itsekuria, vaikka mieluinen tavoite motivoikin kummasti. Säästäminen vie myös aikaa. Jos haluat esimerkiksi ostaa 3 000 euron sohvan ja pystyt pistämään syrjään 100 euroa joka kuukausi, saat sohvarahat kasaan 2,5 vuodessa. Se voi olla pitkä aika odottaa unelmien huonekalua, joka voi sillä välin jopa kadota markkinoilta.
 2. Maksa luottokortilla.

  Kun maksat ostoksesi luottokortilla, saat ostoksillesi lisää maksuaikaa. Voit jaksottaa kuluja pidemmälle ajanjaksolle ja maksaa ne takaisin haluamissasi erissä kuukausittain. Usein on myös mahdollista saada 1−2 maksuvapaata kuukautta vuodessa.

  Ennen kuin marssit sohvakaupoille, varmista, että luottokortissasi on riittävä luottoraja hankintaasi varten. Useimmat pankit tarjoavat mahdollisuuden määrittää kortille myös päiväkohtaiset osto- ja verkkomaksurajat, tarkista nekin samalla.

  Joskus unelmien sohva löytyy verkkokaupasta, jolloin luottokorttiin yleensä sisältyvä ostoturva on verraton tuki. Tällöin saat rahasi takaisin, jos verkkokaupan toimituksessa tai tuotteessa ilmenee ongelmia.

  Luoton todellisen hinnan saat, kun tarkistat vuosikoron, johon on ynnätty kaikki lainan kulut.
 3. Rahoita kulutusluotolla.

  Vakuudetonta lainaa käytetään yleensä isompiin hankintoihin, kuten remontointiin tai sisustuksen uusimiseen laajemmin. Rahat saa tililleen yleensä saman tien kun hakemus on hyväksytty.

  Kulutusluoton voi ottaa pitkällä laina-ajalla, jolloin ostosta voi maksaa takaisin kuukausittain sopivissa erissä. Luoton todellinen vuosikorko, joka sisältää nimellisen korkoprosentin lisäksi kaikki lainan kulut ja maksut, kuten käsittelykulut, mahdolliset ilmoituskulut sekä avaus- ja palvelumaksut, kertoo, mitä kokonaisuudessaan maksat lainastasi.

  Älä sekoita kulutusluottoja pikavippeihin, joissa kulut ovat yleensä hyvin suuret.

S-Etukortti Visa on Suomen edullisin luottokortti

Tutustu

S-Laina mahdollistaa vähän isommatkin hankinnat 

Laske sinulle sopiva laina

Ovatko yhteystietosi ajan tasalla?

Päivitä yhteystietosi S-mobiilissa tai osoitteessa s-käyttäjätili.fi. Samalla voit antaa sähköisen markkinointiluvan ja pysyt ajan tasalla palveluistamme ja asiakasomistajaeduistamme.

Kirjaudu S-käyttäjätilille ja päivitä yhteystiedot: 

Päivitä tiedot


Asiakasomistajuus-osiossa voit päivittää markkinointiluvat: 

Päivitä markkinointiluvat