Siirry suoraan sisältöön

Kun lapsi sairastuu syöpään, tukea tarvitsee koko perhe

Syöpä ja lapsi – siinä kaksi sanaa, jotka pysäyttävät. Joka vuosi noin 150 suomalaista lasta sairastuu syöpään. Jokainen tapaus on iso järkytys koko perheelle. Kenenkään ei kuitenkaan tarvitse selvitä yksin, lupaa sairastuneita lapsia ja nuoria sekä heidän perheitään tukeva suomalainen Sylva-yhdistys.

”Mieleenpainuvinta toiminnassamme ovat tietysti aina ne hetket, kun saamme hyvää palautetta tai kun näemme lapsen kasvoilta, että toiminnallamme on merkitystä. Lasten ja perheiden onnellisuus on se tärkein asia ja syy, miksi tätä tehdään. Ainahan se on mahtavaa, kun saa tehdä jotain hyvän asian vuoksi”, sanoo Anne Vähäkylä-Aulo, syöpäsairaiden lasten hyväksi toimivan Sylva-yhdistyksen toiminnanjohtaja.

Sylva järjestää muun muassa kursseja, tarjoaa perheille vertaistukea, tiedottaa syöpäasioista ja julkaisee lehteä. Lisäksi Sylva järjestää erilaisia tapahtumia ja toimii syöpäsairaiden lasten edunvalvojana.

”Tärkeä osa toimintaamme on oikean tiedon antaminen. Nykyään esimerkiksi internetissä tietoa on tarjolla vaikka kuinka, mutta haasteena on löytää kunnollista ja luotettavaa tietoa. Tämän tiedon tarjoaminen on ollut tärkeää toiminnassamme alusta alkaen”, Vähäkylä-Aulo toteaa.

Järjestö omistaa Helsingissä kaksi asuntoa. Niihin voidaan majoittaa perheitä, jotka tulevat muualta syöpähoitoihin. Näin perhe voi asua hoidon aikana kodinomaisessa ympäristössä, eikä heidän tarvitse maksaa kalliiden hoitojen lisäksi majoituksesta.

Sairastuneille lapsille pidettävien kurssien lisäksi yhdistys järjestää vertaistukitapaamisia niin isille kuin äideille, terveitä sisaruksiakaan unohtamatta. Sylva on mukana järjestämässä taideterapiaa lapsille yliopistollisiin keskussairaaloihin. Arki sairaalassa voi olla hyvin raskasta, ja siksi on tärkeää, että lapsille järjestetään mukavaa ohjelmaa.

 

Se, että tehdään jotain hyvän asian eteen, tuntui hienolta.”

Pyörät kohti Pariisia

S-Pankki tukee Sylvan työtä osallistumalla kultatason sponsorina Team Rynkebyhyn.

Team Rynkeby on pohjoismainen hyväntekeväisyyspyöräilyjoukkue, joka kerää rahaa syöpäsairaille lapsille ja tukee heitä eri järjestöjen kautta. Joka kesä Team Rynkebyn toimintaan osallistuvat joukkueet keräävät rahaa ja pyöräilevät Pariisiin. Viime vuonna mukana matkassa oli myös ABC-ketjun kehitysjohtaja Antti Erikivi.

”Pariisiin saapuminen ei loppujen lopuksi ollut matkan hienoin hetki. Pyöräilyssä ehdottomasti uskomattominta oli itse matka. Yhteishenki oli huipussaan”, Erikivi kertoo. ”Tietysti myös se, että tehdään jotain hyvän asian eteen, tuntui hienolta.”

Kaikki Team Rynkebyn Suomessa keräämät varat menevät Sylvalle. Viime vuonna Team Rynkeby keräsi 6,45 miljoonaa euroa syöpää sairastavien lasten tukemiseksi Färsaarilla, Norjassa, Ruotsissa, Suomessa ja Tanskassa.

”Team Rynkebyn toiminnasta on iso apu meille, jotta saamme tarpeeksi resursseja tärkeän työn jatkamiseen”, Sylvan toiminnanjohtaja Anne Vähäkylä-Aulo kertoo.

LähiTapiola tarjoaa asiakasetuna Lapsen vakavan sairauden -vakuutuksen maksutta ensimmäiseksi vuodeksi. Etu on  voimassa vuoden 2016 loppuun.

Ovatko yhteystietosi ajan tasalla?

Päivitä yhteystietosi S-mobiilissa tai osoitteessa s-käyttäjätili.fi. Samalla voit antaa sähköisen markkinointiluvan ja pysyt ajan tasalla palveluistamme ja asiakasomistajaeduistamme.

Kirjaudu S-käyttäjätilille ja päivitä yhteystiedot: 

Päivitä tiedot


Asiakasomistajuus-osiossa voit päivittää markkinointiluvat: 

Päivitä markkinointiluvat