Siirry suoraan sisältöön

Paketoi itsellesi fiksu joulubudjetti

Tunnelmallinen joulu syntyy kohtuullisin kustannuksin, kun suunnittelet sen huolellisesti ja keskityt niihin asioihin, jotka tekevät joulun juuri sinulle. 

1. Laadi oma joululistasi.

Kirjoita ylös ne asiat, jotka tekevät sinun joulustasi sen aidon ja oikean. Listallasi voisi olla esimerkiksi ”kiireetöntä yhdessäoloa ystävien ja perheen kanssa, lasten koristelema piparkakkutalo ja joululaulut, yksi pehmeä ja yksi kova paketti jokaiselle lapselle, joulukukka isoäidille, joulukinkku ja suklaakonvehdit”. Tai jotakin ihan muuta. Jokaisen lista näyttää erilaiselta, omanlaiselta.

2. Laske budjetti.

Pohdi, minkä verran olet valmis käyttämään rahaa hankintoihin tänä jouluna.

3. Tee ostoslistoja.

Joulun alla kaupat ovat pullollaan houkutuksia. Laadi budjettisi mukaiset ostoslistat sekä ruuista että lahjoista ja pyri etenemään niiden mukaan. Valmiiden listojen avulla säästät myös aikaa.

Asenne ratkaisee joulunakin. Keskity niihin asioihin, jotka tuovat sinulle joulumielen. "

4. Valikoi joulupöydän antimet.

Mieti, mitä joulupöytään oikeastaan tarvitaan ja kuinka paljon. Onko joulupöydässä ruokalajeja, jotka eivät ole kenenkään suosikkeja ja jotka voisi karsia? Laatikot ja rosollit ovat huokeaa perusruokaa varsinkin, jos ostaa juurekset ja vihannekset kaupasta ja valmistaa jouluherkut alusta asti itse. Kalaherkut ovat hintavia, mutta itse valmistettuna edullisempia kuin kalatiskiltä ostetut.

5. Kokoontukaa yhteen.

Joulua on luontevaa ja kivaa viettää suvun tai ystävien kesken, ja samalla ruokavastuu ja kustannukset jakaantuvat. 

6. Anna lahjaksi omaa työtäsi.

Ajatuksella annettu lahjakortti on monelle mieleinen lahja. Ilahduttaisiko lahjan saajaa koiranulkoilutus, ihana hemmottelupäivä, asunnon siivous, ikkunoiden pesu, lasten vahtiminen, hiihtoretki kaakaotarjoilulla, lumityöt, kaupassakäynti tai vaikka yhteinen leipomispäivä? Vain mielikuvitus asettaa rajat!

7. Osta netistä.

Erityisesti elektroniikkaa ja kirjoja kannattaa hankkia nettikaupoista, koska hinnat ovat edulliset ja vertailu helppoa. Verkko-ostokset säästävät myös aikaa ja helpottavat joulukiireitä. Ostosten maksaminen onnistuu turvallisesti luottokortilla.

Muistathan, että luottokortilla maksaminen auttaa tasaamaan joulunajan menoja tarvittaessa pidemmälle aikavälille*. S-Etukortti Visa -kortilla hoituvat kaikki ostokset Suomessa, ulkomailla ja turvallisesti myös verkossa. Jouluostokset S-ryhmän kaupoissa kerryttävät myös Bonusta ja niistä saa 0,5 % maksutapaetua. S-Etukortti Visan vuosikorko on Visa-korttien vertailun mukaan edullisin.

Lue lisää S-Etukortti Visasta

 

S-Etukortti Visa Credit/Debit -maksukortin ja S-Etukortti Visa Credit -luottokortin korko on Euribor 3 kk + 6,00 % marginaali (5,687 %, 10/2016) sekä tilinhoitomaksu 2 €/lasku. Korko tarkistetaan tammi-, huhti-, heinä- ja lokakuun viimeinen pankkipäivä.

Luoton todellinen vuosikorko laskettuna 1 500 euron keskimääräiselle luotolle on 8,924 % olettaen, että viitekorko on -0,313 % (10/2016). Todellisessa vuosikorossa on huomioitu koron lisäksi tilinhoitomaksu 2 €/lasku. Luotto on jatkuva. Luoton ja luottokustannusten yhteismäärä riippuu käytössä olevasta luoton määrästä, takaisinmaksuerien suuruudesta sekä luottosopimuksen kestosta.

Ovatko yhteystietosi ajan tasalla?

Päivitä yhteystietosi S-mobiilissa tai osoitteessa s-käyttäjätili.fi. Samalla voit antaa sähköisen markkinointiluvan ja pysyt ajan tasalla palveluistamme ja asiakasomistajaeduistamme.

Kirjaudu S-käyttäjätilille ja päivitä yhteystiedot: 

Päivitä tiedot


Asiakasomistajuus-osiossa voit päivittää markkinointiluvat: 

Päivitä markkinointiluvat