Lähimaksaminen – helppoa, turvallista ja nopeaa

 

S-Etukortti Visa Credit/Debit- ja S-Etukortti Visa Debit -korteissa on kätevä lähimaksuominaisuus, jolla voit maksaa alle 50 euron ostokset tunnuslukua näppäilemättä. Lähimaksut veloitetaan aina korttisi debit-puolelta eli pankkitililtäsi. Lähimaksaminen helpottaa asiointia esimerkiksi kahviloissa ja pikaruokapaikoissa, joissa ostokset ovat yleisesti pieniä ja nopeus kassalla valttia.

Näin helppoa lähimaksaminen on:

  1. Vie maksukortti muutaman sentin päähän maksupäätteestä. Sinun ei siis tarvitse laittaa korttiasi maksupäätteeseen eikä näppäillä kortin tunnuslukua.
  2. Maksupääte ilmoittaa lähimaksutapahtuman onnistumisesta tekstillä, valomerkillä ja/tai piippausäänellä.
  3. Maksu veloitetaan aina pankkitililtäsi.

S-ryhmän toimipaikoissa voit myös kirjata Bonuksen viemällä S-Etukortti Visan maksupäätteen lähelle ennen maksamista. Tämän voit tehdä ostosten loppusummasta riippumatta.

Lähimaksaminen on turvallista

    • Lähimaksuominaisuus parantaa korttimaksamisen turvallisuutta. Kun maksut tehdään ilman tunnuslukua, tunnusluku ei voi joutua vääriin käsiin.
    • Lähimaksun summa on rajattu alle 50 euroon. Mikäli ostostesi loppusumma on yli 50 euroa, tulee maksukortti syöttää maksupäätteeseen ja näppäillä tunnusluku normaaliin tapaan. Turvallisuussyistä maksupäätteet vaativat ajoittain tunnuslukua myös alle 50 euron ostoksista sekä lähimaksuna maksettavan summan kasvaessa. Näin ehkäistään varastetun kortin väärinkäytöksiä ja varmistetaan, että kortti on oikealla omistajalla. Lisäksi peräkkäisten lähimaksutapahtumien määrää on rajoitettu.
    • Pidä kortti näkyvillä. Maksutapahtuman tulisi onnistua niin, ettei kortti poistu näköpiiristäsi.

Jos havaitset korttisi kadonneen, muista sulkea korttisi viipymättä soittamalla korttien sulkupalveluun.

Lähimaksun tunnus on kaarisymboli

Tunnistat lähimaksuun soveltuvat maksupäätteet kaarisymbolista. S-Etukortti Visan lähimakusuominaisuus toimii sekä kotimaassa että ulkomailla. 

Monipuolinen S-Etukortti Visa 

S-Etukortti Visa on monien mahdollisuuksien kortti. Kortilla voi muun muassa nostaa ja tallettaa käteistä S-ryhmän kauppojen kassoilla ja maksaa ostoksia kaikkialla maailmassa. 

Korttien sulkupalvelu 
puh. 020 333 (pvm/mpm, 24 h/vrk)

Jos pankki- tai luottokorttisi on kadonnut tai varastettu, sulje se heti soittamalla pankkien yhteiseen sulkupalveluun. Vastuu kortin mahdollisesta väärinkäytöstä siirtyy ilmoitushetkellä sinulta S-Pankille. Ulkomailta soitettaessa +358 20 333 tai +358 800 1 2400.

Usein kysyttyä

Kortin lähimaksuominaisuus aktivoituu ensimmäisen kortilla maksetun  ostoksen yhteydessä. Aseta kortti ensimmäisen maksun yhteydessä maksupäätteeseen ja hyväksy ostos tunnusluvullasi. Tämän jälkeen lähimaksuominaisuus on käytettävissäsi. 

Myös kadonneiden korttien tilalle saapuvat kortit ja vuosiuusinnan yhteydessä uusittavat kortit täytyy ennen lähimaksun käyttöä aktivoida, tekemällä ensimmäinen ostos käyttämällä kortin tunnuslukua. 


Kyllä voit. Jos sinulla on S-Etukortti Visa, jossa on lähimaksuominaisuus, myös bonuskirjaus onnistuu lähilukuna. Kirjaa ensin Bonus. Sen jälkeen voit tehdä lähimaksun, jos ostosten loppusumma on alle 50 euroa.

Et voi. Lähimaksussa kortti tulee viedä maksupäätteen lukualueelle eli muutaman sentin etäisyydelle maksupäätteestä ja pitää siinä hetki. Maksupääte ei voi rekisteröidä korttia tätä pidemmän matkan päästä.

Tarvitset kortin tunnuslukua edelleen. Yli 50 euron ostokset maksat normaaliin tapaan laittamalla kortin maksupäätteeseen ja syöttämällä tunnusluvun. Lähimaksun sijaan maksupääte voi myös pienessä ostoksessa vaatia kortin syöttämistä maksupäätteeseen ja tunnuslukua. Tällä halutaan varmistaa, että kortti on sen oikealla haltijalla.

Lähimaksu toimii liikkeissä, joissa maksupäätteestä löytyy lähimaksun kaarisymboli ja liike vastaanottaa lähimaksuja. Sama symboli on myös kortissasi, kortin etupuolella. Voit tehdä lähimaksuja kortillasi myös ulkomailla.

Ei ole. Pienetkin maksut voit edelleen maksaa myös normaaliin tapaan laittamalla kortin maksupäätteeseen ja syöttämällä tunnusluvun. Voit siis itse valita, käytätkö lähimaksuominaisuutta.