Siirry suoraan sisältöön

Asiointi valtakirjalla

Pankkiasioita voi tietyissä tilanteissa hoitaa toisen henkilön puolesta valtakirjan avulla. Valtakirjalla voi esimerkiksi nostaa rahaa toisen henkilön tililtä.

Muistathan, että maksukortit ovat henkilökohtaisia, eikä niitä tai niiden tunnuslukua saa luovuttaa toisen henkilön käyttöön. Rahaa voi siirtää toisen henkilön tilille kaupassa asiointia tai laskun maksua varten helposti S-mobiililla tai verkkopankissa.

Valtakirjaa voi käyttää vain kerran, eikä valtakirjalla ole tarkoitus asioida toistuvasti. Pysyvissä ja pitkäkestoisissa tilanteissa tilille kannattaa antaa käyttöoikeus, jolloin käyttöoikeutettu voi käyttää tiliä lähes kuten omaansa.

Valtakirjat

Yleinen valtakirja (PDF, 289 kt)

Valtakirjalla voi valtuuttaa hoitamaan tässä valtakirjassa tarkasti yksilöityjä osuuskaupan jäsenyyteen ja/tai S-Pankin asiakkuuteen liittyviä asioita.

Valtakirja tililtä nostoon (PDF, 289 kt)

Valtakirjalla tilinomistaja voi antaa valtuutuksen toiselle henkilölle nostaa rahaa tililtään ennalta määritellyn summan.

Valtakirja lapsen tai nuoren pankkipalvelujen avaamiseksi (PDF, 289 kt)

Valtakirjalla voi valtuuttaa avaamaan lapselle S-Pankin asiakkuuden ja tiettyjä palveluja. Jos huoltajilla on käyttöoikeus lapsen tiliin yhdessä, he eivät voi tehdä muutoksia tai käyttää lapsen tiliä yksin. Tiliin liittyvissä muutoksissa tarvitaan tässä tapauksessa aina suostumus molemmilta huoltajilta, eikä tiliä voi liittää huoltajan verkkopankkiin.

Valtakirja kuolinpesän asioiden hoitamiseksi (PDF, 891 kt)

Valtakirjalla voi valtuuttaa hoitamaan tässä valtakirjassa tarkasti yksilöityjä osuuskaupan jäsenyyteen ja/tai S-Pankin asiakkuuteen liittyviä vainajan asioita.

Usein kysyttyä