Asiointi valtakirjalla

Pankkiasioita voi tietyissä tilanteissa hoitaa toisen henkilön puolesta valtakirjan avulla. Valtakirjalla voi esimerkiksi nostaa rahaa toisen henkilön tililtä tai antaa tilille käyttöoikeuden.

Muistathan, että maksukortit ovat henkilökohtaisia, eikä niitä tai niiden tunnuslukua saa luovuttaa toisen henkilön käyttöön. Rahaa voi siirtää toisen henkilön tilille kaupassa asiointia tai laskun maksua varten helposti S-mobiililla tai verkkopankissa.

Valtakirjaa voi käyttää vain kerran, eikä valtakirjalla ole tarkoitus asioida toistuvasti. Pysyvissä ja pitkäkestoisissa tilanteissa tilille kannattaa antaa käyttöoikeus, jolloin käyttöoikeutettu voi käyttää tiliä lähes kuten omaansa.

Lue lisää valtakirjalla asioinnista

 Kyllä voit. Voit täyttää ja tulostaa S-Pankin yleisen valtakirjapohjan verkkosivuiltamme. Valtakirjoja on saatavilla tarvittaessa myös asiakaspalvelupisteillämme. Kirjoita Valtuutetun oikeudet -kohtaan, että valtuutettu on oikeutettu nostamaan käteistä tililtäsi sekä summa, jonka tarvitset. Jos sinulla on useampi tili, kirjoita sen tilin numero, jolta varat nostetaan. Valtakirjan kanssa on asioitava asiakaspalvelupisteellämme. Kaupan kassalta ei voi nostaa rahaa valtakirjalla. Valtuutetulla tulee olla valtakirjan lisäksi oma voimassa oleva henkilöllisyystodistus mukana asiakaspalvelupisteellä.

Kyllä voit, jos asiakastietosi ovat meillä ajan tasalla. Jos käytössäsi on S-Pankin tai jonkin toisen pankin verkkopankki, voit päivittää asiakastietosi helposti verkkosivuillamme kirjautumalla verkkopankkitunnuksillasi. Tiedot voi päivittää myös asiakaspalvelupisteellämme tai lomakkeella. Liitä täytetty lomake sekä kopio henkilöllisyystodistuksestasi valtakirjan mukaan.

Kun tiedot ovat kunnossa, voit täyttää ja tulostaa S-Pankin yleisen valtakirjapohjan verkkosivuiltamme. Kirjoita Valtuutetun oikeudet -kohtaan, että valtuutetulle annetaan käyttöoikeus tiliisi. Muista myös kirjoittaa tilinumero sekä käyttöoikeustaso.

Laajalla käyttöoikeudella voi muun muassa tehdä nostoja ja panoja asiakaspalvelupisteessä, saada tiliin kortin ja käyttää tiliä verkkopankissa. Käyttöoikeudella ei kuitenkaan voi lisätä tai muuttaa tilinomistajia tai käyttöoikeutettuja eikä lopettaa tiliä.

Nosto-oikeudella voi tehdä tilitapahtumia asiakaspalvelupisteessä (nostot ja panot), tehdä suoramaksu- ja maksupalvelutoimeksiantoja sekä saada tilin saldo- ja tapahtumatiedot.

Et voi. Meidän on tunnistettava sinut henkilökohtaisesti kortin ja verkkopankkitunnusten myöntämisen yhteydessä. Tämä onnistuu vain asioimalla henkilökohtaisesti asiakaspalvelupisteellämme.

Voit lähettää laskuja maksettavaksi S-Pankille maksupalvelukuoressa. Maksupalvelukuoria on saatavilla asiakaspalvelupisteillämme. Kirjoita laskuun sen S-Tilisi numero, jolta lasku maksetaan. Muistathan myös allekirjoittaa laskun. Jos laskussa ei ole paikkaa allekirjoitukselle, voit lisätä allekirjoituksen laskun alareunaan. Voit tiputtaa maksupalvelukuoren postilaatikkoon ilman postimerkkiä. Posti toimittaa kuoren laskuineen maksettavaksi S-Pankkiin. Laskun maksusta veloitamme palveluhinnastomme mukaisesti.