Siirry suoraan sisältöön

Maksaminen on helppoa maailmallakin

Pärjäänkö yhdellä kortilla? Tarvitsenko mukaan käteistä? Entä miten muutan luottokorttini turvarajoja tai hoidan pankkiasioita reissussa ollessani? Hyvä suunnittelu tekee lomailusta huolettomampaa.


Lomailu on aina ihanaa. Ennen matkalaukun pakkaamista kannattaa käyttää hetki myös raha-asioiden pohtimiseen.

Maksaminen ulkomailla on nykyisin onneksi helppoa, sillä debit-kortit kelpaavat lähes yhtä hyvin maksuvälineiksi kuin luottokortitkin. Joissakin tilanteissa luottokortti saattaa kuitenkin edelleen olla tarpeen, sillä esimerkiksi useat hotellit tai autovuokraamot vaativat luottokortin takuuksi. Hyvissä ajoin ennen matkaa on hyvä varmistaa, että luottoraja riittää esimerkiksi autovuokraukseen.

Paras vaihtoehto olisikin ottaa mukaan reissuun kaksi eri korttia ja säilyttää niitä eri paikoissa. Siten et joudu pulaan vaikka toinen kortti katoaisikin. Kortin sulkupalvelun numero on pulaan joutuneen matkailijan paras ystävä.

Kortin sulkupalvelun numero on pulaan joutuneen matkailijan paras ystävä.

Kortin turvarajat vähentävät väärinkäytösten riskiä

Käteisen käytöstä varoitellaan usein paljon. Pieni määrä paikallista valuuttaa on kuitenkin hyvä pitää mukana, jos kortilla ei voi joka paikassa maksaakaan.

Korttia käyttäessä pitäisi aina muistaa olla huolellinen, oli sitten kotikulmilla tai kaukomailla. Suojaa korttisi tunnusluku hyvin ja pidä kortti näköetäisyydellä, kun maksat.

Maaliskuusta lähtien S-Etukortti Visaan on voinut määrittää entistä joustavammat turvarajat. Kortille voi valita käteisnostorajan lisäksi vuorokausikohtaisen ostorajan ja verkkomaksurajan sekä maantieteellisen käyttöalueen. Rajoja voi muuttaa maksutta muun muassa verkkopankissa ja S-mobiilissa, joten voit esimerkiksi laajentaa korttisi käyttöaluetta ulkomaanmatkan ajaksi.

S-mobiilin avulla voin hoitaa muutkin pankkiasiani myös reissun päältä kätevästi ja turvallisesti: salasanan muistan ulkoa ja otan mukaan ainoastaan avainlukulistan.

Iloista kesän odotusta!

Raija

 

Lisää tietoa S-Etukortti Visasta ja turvarajoista

 

Raija Gynther on S-Pankki-konsernin viestintäjohtaja.

Ovatko yhteystietosi ajan tasalla?

Päivitä yhteystietosi S-mobiilissa tai osoitteessa s-käyttäjätili.fi. Samalla voit antaa sähköisen markkinointiluvan ja pysyt ajan tasalla palveluistamme ja asiakasomistajaeduistamme.

Kirjaudu S-käyttäjätilille ja päivitä yhteystiedot: 

Päivitä tiedot


Asiakasomistajuus-osiossa voit päivittää markkinointiluvat: 

Päivitä markkinointiluvat