Tilisäästäminen

Tilisäästäminen on monelle meistä se tutuin säästämisen muoto. Se on turvallinen tapa laittaa rahaa sivuun, mutta pidemmällä aikavälillä suurta tuottoa ei ole saatavissa, kun matala korkotaso ja inflaatio syövät tilin tuoton. Tilien tuotoista peritään lähdeveroa aina kun korkotuotto lisätään tilille. 

Vaihtoehto tilisäästämiselle – Säästä rahastoon

Rahastosäästäminen on helppo ja usein tilisäästämistä tuottavampi tapa kartuttaa säästöjä. Voit ostaa rahastoa helposti verkkopankissa tai S-mobiilisissa juuri silloin, kun sinulle sopii. Mitä aiemmin aloitat säästämisen, sitä enemmän voit hyötyä. 

Näin aloitatr rahastosäästämisen

Säästötilit

Sijoitustalletus

Tällä hetkellä ei ole myynnissä S-Sijoitustalletusta.

Aiempien sijoitustalletusten kurssikehitys

Usein kysyttyä

Jos sinulla on käytössäsi S-Pankin verkkopankkitunnukset, voit avata tilin helpoimmin verkkopankissa valitsemalla Tilit -> Avaa uusi tili. 

Jos sinulla ei vielä ole verkkopankkitunnuksia, voit avata tilin ja verkkopankkitunnukset asiakaspalvelupisteellämme. Otathan käynnillesi mukaan voimassa olevan henkilöllisyystodistuksen.

Jos käyttöoikeuden saaja on S-Pankin asiakas, voit antaa käyttöoikeuden ilmoittamalla meille verkkopankin viestillä

  • käyttöoikeuden saajan nimen ja henkilötunnuksen
  • käyttöoikeuden laajuuden (katso lista alta)
  • sen tilin tilinumeron, johon käyttöoikeus myönnetään

Jos käyttöoikeuden saaja ei ole vielä S-Pankin asiakas, voit antaa käyttöoikeuden käymällä hänen kanssaan asiakaspalvelupisteessämme. Tarvitsette molemmat mukaanne voimassa olevan henkilöllisyystodistuksen.

Voit valita kolmesta käyttöoikeudesta:

  • Laajat käyttöoikeudet. Laajoilla käyttöoikeuksilla voi muun muassa tehdä nostoja ja panoja asiakaspalvelupisteessä, saada tiliin kortin ja käyttää tiliä verkkopankissa. Niillä ei kuitenkaan voi lisätä tai muuttaa tilinomistajia tai käyttöoikeutettuja eikä lopettaa tiliä.
  • Nosto-oikeus. Nosto-oikeudella voi muun muassa tehdä nostoja ja panoja asiakaspalvelupisteessämme sekä saada tilin saldo- ja tapahtumatiedot. Sillä ei kuitenkaan voi saada tiliin korttia eikä käyttää tiliä verkkopankissa.
  • Oikeus saada saldotietoja. Tällä käyttöoikeudella voi tehdä tilille käteispanon asiakaspalvelupisteessä ja saada tilin saldotiedot asiakaspalvelupisteessä.

S-Tilin ja S-Tuottotilin korko lasketaan päiväsaldolle. Tämä tarkoittaa, että korko lasketaan jokaisen päivän saldolle eli tilillä olevalle rahamäärälle erikseen.

Päiväsaldolle laskettuna saat rahoillesi paremman korkotuoton verrattuna tiliin, jolle korko lasketaan kuukauden alimman saldon mukaan.

S-Pankin sijoitustoiminnan tavoitteena on sijoittaa varat noudattaen hyvää liiketoimintatapaa siten, että varat sijoitetaan mahdollisimman turvallisiin, hyvän luottoluokituksen omaaviin ja likvideihin kohteisiin. S-Pankin kassavirran riittävyys turvataan kaikissa olosuhteissa ja edellisten kriteerien puitteissa pyritään saavuttamaan mahdollisimman hyvä tuotto.

S-Pankin vastapuolina rahoitusmarkkinoilla ja sijoitusmarkkinoilla on tunnettuja, hyvämaineisia ja vakavaraisia rahoitusmarkkinoilla ammattimaisesti toimivia toimijoita.

Ovat. Finanssivalvonta valvoo jokaista pankkia ja pankkien vakavaraisuutta. Vakavaraisuusvaade takaa sen, että talletuksesi ovat turvassa. Lisäksi talletussuojarahasto on perustettu pankkien asiakkaiden turvaksi ja sen tehtävänä on turvata pankin tallettajien saatavat pankilta, mikäli pankki ei itse pysty maksamaan tallettajilleen. Pankkitilillä olevat rahat on suojattu 100 000 euroon asti, vaikka pankki menisi konkurssiin tai ajautuisi muuten maksukyvyttömyystilaan.