Gå direkt till innehållet

Konkurrensutsättning av bostadslån

Det lönar sig att jämföra bostadslån. Även om du redan har hittat ditt drömhem och har ett bostadslån i en annan bank, kan du ändå byta bank för bostadslånet. Genom att överföra bostadslånet till S-Banken kan du få betydande årliga besparingar. Vid jämförelsen lönar det sig att även beakta kostnaderna för bankkontakter och fördelarna med att koncentrera ärenden till S-gruppen. När du är kund hos S-Banken får du konto, kort och webbank avgiftsfritt. Med S-Förmånskort Visa kan du betala och göra kontantuttag över hela världen samt samla Bonus och betalningssättsförmån på köp inom S-gruppen. Det är överraskande enkelt att överföra bostadslån via våra elektroniska kanaler!

Du ansöker om ett nytt bostadslån och överföring av ditt befintliga lån till S-Banken med en och samma ansökan. Du kan fylla i ansökan om bostadslån på internet med webbankskoder från vilken bank som helst eller med mobilcertifikat.

Nya bostadslån utan uppläggningsavgift till utgången av mars 2024

S-Banken erbjuder nya bostadslån utan uppläggningsavgift från den 19 oktober till utgången av mars 2024. Ändringen gäller dem som tar ett nytt bostadslån, både vid byte av bostad och köp av första bostad. Erbjudandet gäller även nya bostadslån för vilka erhållits låneoffert tidigare, men som ännu inte genomförts.

Läs meddelandet

Räkna ut ett lämpligt lån för dina behov

Innan du köper en bostad och ansöker om lån kan du enkelt räkna ut hur stort lånebelopp du behöver, storleken på månadsraten och lånetidens längd med hjälp av vår lånekalkylator.

Ansök om bostadslån

Ansök om bostadslån lätt på webben med alla bankers bankkoder eller med mobilcertifikat. Ett lånelöfte från banken förpliktar dig inte till någonting.

Det lönar sig att överföra bostadslån till S-Banken

 • Konkurrenskraftigt pris
 • Lånetid upp till 30 år
 • Många olika tilläggstjänster, bland annat S-Bankens låneskydd
 • Möjlighet till amorteringsfrihet vid behov
 • Som S-Bankens kund har du mer pengar över att röra dig med. Räkna ut hur mycket du skulle vinna på en kundrelation i S-Banken
 • Be enkelt om en offert på bostadslån på internet med bankkoder från vilken bank som helst eller med mobilcertifikat. Ett lånelöfte från banken förpliktar dig inte till någonting.

Så här fungerar konkurrensutsättning av bostadslån

1. Fyll i den elektroniska ansökan om bostadslån

 • Du kan ansöka om bostadslån på internet med bankkoder från vilken bank som helst eller med mobilcertifikat. Ansökan förbinder dig inte att ta lån.

2. Tidsbokning

 • Du kan boka tid för låneförhandlingar när du fyller i ansökan. Om du inte bokar en tid när du fyller i ansökan, får du ett sms av oss med instruktioner om hur du bokar en tid.

3. Låneförhandlingar

 • Vid låneförhandlingarna diskuterar vi innehållet i din låneansökan och skräddarsyr en lämplig lånelösning för dig. Samtidigt går vi igenom dina övriga behov, för att det ska vara så smidigt som möjligt att sköta ekonomin på S-Banken.

4. Låneoffert

 • Utifrån låneförhandlingarna ger vi dig en låneoffert, som vanligtvis är giltig i en månad.

5. Undertecknande av avtal

 • Det smidigaste sättet att underteckna lånehandlingar är elektroniskt.

Läs mer om digital bostadsaffär

DIAS – digital bostadshandel är ett mer flexibelt, säkrare och snabbare sätt att köpa eller sälja bostäder. Via S-Banken kan du köpa en bostad på helt elektronisk väg.

Läs mer om digital bostadsaffär

Vi erbjuder alla banktjänster

Konto, kort och webbankskoder 0 euro

Vi erbjuder ägarkunderna i handelslagen konto, kort och webbank gratis. Med S-Förmånskort Visa kan du betala och göra kontantuttag över hela världen samt samla Bonus och betalningssättsförmån på köp inom S-gruppen.

Daglig ekonomi

Sköt dina bankärenden när det passar dig

S-mobil och webbanken är alltid tillgängliga oberoende av tid och plats. Du kan också sköta dina bankärenden i samband med shoppingturen på våra närmare 100 kundtjänstställen runt om i Finland.

Banktjänster i S-mobil

Närmaste kundtjänstställe

Hos oss får du även lån och spartjänster

Hos oss kan du ansöka om lån för både stora och små anskaffningar, allt från köp av en bostad till mindre vardagsutgifter. Du kan också börja spara med valfritt belopp.

Lån och krediter

Spara och investera

Varför stiger räntorna och hur påverkar det mina amorteringar på lån?

Oroar du dig för inflation, fortsatt ränteuppgång eller ökade lånekostnader? Vår expert berättar vad som ligger bakom ränteuppgången och vad du kan göra om du grubblar över hur du ska klara av amorteringar på lån.

Läs artikel

S-Banken är en ansvarsfull långivare

Det är viktigt att du efter att du betalat kredit- eller låneamorteringarna även har pengar över för annat. S-Banken är en ansvarsfull långivare – när vi beviljar kredit vill vi vara säkra på att våra kunders ekonomi är i balans.

Läs mer om ansvarsfull utlåning