Gå direkt till innehållet

Fast ränta

Vid behov kan du bereda dig på ränteuppgång genom att skydda ditt bostadslån med en fast ränta. Du får fast ränta på både ett nytt bostadslån och ett befintligt bostadslån.

Med fast ränta avses att räntan på bostadslånet förblir oförändrad under hela den avtalade fasta ränteperioden, vilket innebär att du känner till den exakta månadsamorteringen på ditt lån långt in i framtiden. S-Banken beviljar en fast ränta på bostadslån för antingen 5 år eller 10 år. Du kan skydda hela ditt lån med en fast ränta eller dela ditt lånebelopp i två lån, varav det ena binds till fast ränta.

Efter perioden med fast ränta fortsätter lånet med den referensränta och marginal som avtalats i låneavtalet. Om du vill kan du avtala om en ny period med fast ränta. Förtida återbetalning av ett bostadslån med fast ränta kan leda till kostnader. Ändringar av betalningsprogrammet ska avtalas med S-Banken separat.

Många goda skäl att välja fast ränta

  • Förutsägbar månadsamortering. Inga oväntade förändringar i månadsamorteringarna när du betalar samma ränta under hela den avtalade perioden.
  • Skydd mot ränteuppgång. Du behöver inte bereda dig på en eventuell ränteuppgång, eftersom månadsamorteringarna och räntan på ditt lån förblir oförändrade under hela den avtalade perioden, även om marknadsräntorna stiger.

Ansökan om fast ränta

  • Har du på S-Banken ett bostadslån som för närvarande är bunden till euribor, men som du i sin helhet vill binda till en fast ränta? Skicka ett meddelande till oss på webbanken eller i S-mobil.
  • Har du på S-Banken ett bostadslån som för närvarande är bunden till euribor, men som du dels vill binda till en fast ränta, dels till euribor? Du gör en ny låneansökan på webbanken.
  • Om du ännu inte har ett bostadslån på S-Banken, kan du fylla i låneansökan på internet. Vid behov kan du redan på ansökan ange om du vill binda ditt lån till en fast ränta.

Räkna ut ett lämpligt lån för dina behov

Innan du köper en bostad och ansöker om lån kan du enkelt räkna ut hur stort lånebelopp du behöver, storleken på månadsraten och lånetidens längd med hjälp av vår lånekalkylator.

Ansök om bostadslån

Ansök om bostadslån lätt på webben med alla bankers bankkoder eller med mobilcertifikat. Ett lånelöfte från banken förpliktar dig inte till någonting.

S-Banken är en ansvarsfull långivare

Det är viktigt att du efter att du betalat kredit- eller låneamorteringarna även har pengar över för annat. S-Banken är en ansvarsfull långivare – när vi beviljar kredit vill vi vara säkra på att våra kunders ekonomi är i balans.

Läs mer om ansvarsfull utlåning

Har du frågor?

Ring oss på 010 76 5810

Vår kundtjänst är öppen må–fr kl. 9–16 (lna/mta). När du ringer ska du alltid ha webbankskoder eller identifiering i S-mobil till hands.