Siirry suoraan sisältöön

Lisätietoa asiakastietojen päivittämisestä

 

Tältä sivulta löydät lisätietoa asiakastietojen päivittämiseen liittyvistä asioista.

Alla olevista linkeistä voit siirtyä päivittämään tietosi tai lukemaan kysymistämme tiedoista lisää.

Alempaa sivulta voit lukea lisää verovelvollisuuteen liittyvistä kyselyistä sekä siitä, miten tietojen päivittämättä jättäminen vaikuttaa käytössäsi oleviin pankkipalveluihin S-Pankissa.

Päivitä omat tietosi

Lue lisää kysymistämme tiedoista

Mitä pankkipalveluillesi tapahtuu, jos et päivitä tietojasi?

Saitko verovelvollisuuteen liittyvän selvityspyynnön?

Pankkina velvollisuutemme on hankkia tiedot kaikkien asiakkaidemme verovelvollisuudesta. Tähän meitä velvoittavat muun muassa CRS-raportointistandardi sekä FATCA-sopimus.

Jos sinulla on esimerkiksi ulkomainen osoite, asuinmaa tai puhelinnumero, on kyseessä mahdollisesti verovelvollisuutta osoittava yhteys muualla kuin Suomessa. Olemme lähettäneet sinulle selvityspyynnön, jotta asiakastietosi ja verotukseen liittyvät tietosi olisivat ajan tasalla.

Tutustuthan alla olevaan ohjeeseen, jos olet saanut meiltä Yhdysvaltoihin verovelvollisuutta koskevan selvityspyynnön.

Yhdysvaltoihin verovelvollisuutta koskevien tietojen ilmoittaminen (PDF, 31 kt)

Declaring tax residency status in the United States, (PDF, 39 kt)

Usein kysyttyä

CRS on OECD:n yhteinen raportointistandardi (Common Reporting Standard, CRS), joka on kansainvälinen standardi pankkitilejä koskevien tietojen automaattisesta vaihtamisesta.

CRS-standardi edellyttää pankkeja ja muita rahoituslaitoksia tunnistamaan ne asiakkaat, jotka ovat verovelvollisia muualla kuin Suomessa tai Yhdysvalloissa.

Yhteinen raportointistandardi perustuu Yhdysvaltojen Foreign Account Tax Compliance Act (FATCA) -lakiin. Toisaalta se kuitenkin eroaa merkittäviltä osin FATCAsta. Suurin ero on se, että yhteinen raportointistandardi koskee useita maita ja asiakkaita. FATCA taas koskee vain Yhdysvaltoja ja tilinomistajia, joiden verotusmaa on Yhdysvallat.