Siirry suoraan sisältöön

”On helppoa, kun lainanhoitokulut ovat tarkkaan tiedossa”

Oululaisperheessä pohdittiin pitkään asuntolainan korkokaton ottamista. Perheenäiti uskoo, että päätöstä ei kaduta.

Elina Lappalainen arvelee, että lainankorot ovat nousemassa.

 
Artikkeli on julkaistu Yhteishyvässä 5/2022.

 

Oululainen Elina Lappalainen kertoo oman perheensä asuntolainoista näin:

”Asun omakotitalossa puolisoni ja kolmen koululaisen kanssa. Nyt meillä on tilaa sen verran, ettei tarvitse muuttaa tästä minnekään ainakaan neliöiden puutteen takia.

Meillä on omakotitalon lisäksi toinenkin omistusasunto. Asuimme aiemmin rivitalohuoneistossa, jonka olemme nyt vuokranneet. Hankimme sen puolisoni kanssa, kun olimme parikymppisiä opiskelijoita. Ideana oli saada perheelle koti ja maksaa lainaa vähemmän lasten ollessa pieniä. Omistusasunnon hankkiminen tuntui järkevämmältä kuin vuokralla asuminen. Samankokoisen vuokra-asunnon kulut olisivat olleet isommat kuin omistusasunnossa.

Kummassakin asunnossa on pitkä maksuaika. Toivon mukaan olemme saaneet maksettua lainat pois siihen mennessä, kun lapset ovat aikuisia.

Otimme lokakuussa kumpaankin lainaan korkokaton. Pohdimme korkokaton hankkimista jonkin aikaa. Olen seurannut aktiivisesti maailmanmenoa. Huhtikuussa 2021 korkojen nousu etenkin seuraavan kymmenen vuoden aikana alkoi näyttää yhä todennäköisemmältä. En ole katunut korkokaton hankintaa, enkä katuisi, vaikka korot eivät nousisikaan.

Voin olla väärässä korkojen nousun osalta, mutta päätös on tehty, ja sen mukaan eletään. Meillä on nyt joka tapauksessa tarkkaan tiedossa, paljonko lainakuluihin menee seuraavan 14 vuoden aikana.”

 

Lue myös: Asuntolainan koroista ei pidä tehdä liian suurta mörköä, neuvoo S-Pankin asiantuntija

Pyydä meiltä lainatarjous

Pyydä meiltä lainatarjous

S-Pankista voit pyytää lainatarjouksen kilpailukykyiseen hintaan helposti verkossa – myös ilman S-Pankin verkkopankkitunnuksia. Saatu lainalupaus ei vielä sido sinua mihinkään. 

Hae tästä

 

Päivitä yhteystietosi omalla S-kanavalla

Samalla voit antaa sähköisen markkinointiluvan ja pysyt ajan tasalla palveluistamme ja asiakasomistajaeduistamme.

Päivitä tiedot