Siirry suoraan sisältöön

Maksa edullisesti ja turvallisesti matkalla

Pakkaatko lompakkoon matkalle mukaan käteistä vai maksukortteja? Visa-korttien tuotepäällikkö Mia Laakso S-Pankista kertoo, mitkä ovat edullisimmat ja turvallisimmat tavat käyttää rahaa ulkomailla.

Edullisin maksutapa ulkomailla on yleensä maksukortilla maksaminen. Nykyisin Visa Debit- ja Visa Electron -kortit kelpaavat lähes yhtä hyvin maksuvälineiksi kuin luottokortitkin. Tietyillä toimialoilla saattaa kuitenkin olla rajoituksia Debit-korttien käytön osalta. Esimerkiksi autonvuokraamoissa, lento- ja laivayhtiöissä sekä verkkokaupoissa Debit-kortit eivät aina käy maksuvälineinä. Kauppias päättää aina itse, mitä maksuvälineitä hyväksyy.

”Paras vaihtoehto matkalle on Visa Credit/Debit -yhdistelmäkortti, jossa on sopivan suuruinen luottoraja käytettävissä”, sanoo Visa-korttien tuotepäällikkö Mia Laakso S-Pankista.

Ota reissuun mukaasi kaksi maksukorttia ja verkkopankkitunnukset. 

Varaudu yllätyksiin

Yhden kortin varaan ei kannata lomamatkaansa jättää.

”Yllättävän pitkillekin lomamatkoille lähdetään yhden maksukortin varassa ja ilman verkkopankkitunnuksia.”

Ongelmia voi tulla, jos ainoa mukana oleva kortti varastetaan tai se katoaa. Toinen kortti varmistaa matkan sujumisen vahingosta huolimatta.

Verkkopankkitunnuksia tarvitset, jotta voit tarvittaessa tarkistaa tiliesi saldot ja varmentaa henkilöllisyytesi ottaessasi yhteyttä pankkiin.

Ota siis reissuun mukaasi kaksi maksukorttia ja verkkopankkitunnukset. Säilytä maksukortteja eri paikoissa, esimerkiksi yhtä korttia lompakossa ja toista hotellin turvalokerossa.

Kohdemaan käteistä valuuttaa kannattaa varata matkaan pieniä määriä siltä varalta, ettei joka paikassa voi maksaa kortilla. Jos nostat käteistä ulkomailla pankkiautomaatista, veloitetaan siitä oman pankkisi palveluhinnaston ja sopimusehtojen mukaiset palkkiot. 

Varo höynäyttäjiä

Maissa, joissa valuuttana on muu kuin euro, kaupoissa saatetaan tarjota mahdollisuutta maksaa euroissa. Silloin asiakas sitoutuu useimmiten tietämättään kaupan määrittämään kurssiin, joka ei ole asiakkaalle edullinen.

”Näistä tapauksista on tullut meille yhteydenottoja, kun asiakkaat ovat ihmetelleet, miksi ostoksista on veloitettu liian paljon. Tätä tapahtuu lähinnä turistikohteissa.”

Ulkomailla tehdyt valuuttamääräiset tapahtumat muunnetaan euroiksi kansainvälisen Visan toimesta. Muunnoksessa käytetään ns. Visan tukkukurssia, joka noteerataan päivittäin. Kunkin päivän valuuttakurssin voi tarkistaa Visa Europen verkkosivuilta.

Kun käytät maksukorttia, suojaa aina tunnuslukusi hyvin. Älä anna kenenkään poistua korttisi kanssa esimerkiksi ravintolan tai kaupan takahuoneeseen, vaan mene perässä, jos maksaminen ei ole mahdollista ravintolan pöydässä tai tiskillä.

”Tarkasta matkan aikana sopivin väliajoin tilitapahtumat, mitä tililtäsi on veloitettu”, Mia Laakso neuvoo.   

Ovatko yhteystietosi ajan tasalla?

Päivitä yhteystietosi S-mobiilissa tai osoitteessa s-käyttäjätili.fi. Samalla voit antaa sähköisen markkinointiluvan ja pysyt ajan tasalla palveluistamme ja asiakasomistajaeduistamme.

Kirjaudu S-käyttäjätilille ja päivitä yhteystiedot: 

Päivitä tiedot


Asiakasomistajuus-osiossa voit päivittää markkinointiluvat: 

Päivitä markkinointiluvat