Siirry suoraan sisältöön

Kuukausisäästäminen rahastoon

Rahastosäästäminen on helppo ja tilisäästämistä tuottavampi tapa kartuttaa säästöjä. Laittamalla sinulle sopivan summan kuukausittain rahastoon, säästösi kasvavat vähitellen ja vuosi vuodelta isompi summa kerryttää tuottoa. Rahastosäästäminen on myös vaivatonta. Valitsitpa minkä tahansa rahaston valikoimastamme, asiantuntijat huolehtivat keskeisistä sijoituspäätöksistä puolestasi.

Aloita kuukausisäästäminen

Näin saat verkkopankkitunnukset

Osio otsikolla Näin aloitat

Näin aloitat kuukausisäästämisen rahastoon

 1. Valitse itsellesi sopivin rahasto.
  Valitse rahastovalikoimastamme itsellesi sopivin rahasto oman riskinsietokykyysi ja tuottohakuisuutesi mukaan.
 2. Tee sopimus verkkopankissa.
  Päätä sopiva säästösumma ja kuinka usein haluat säästää, esimerkiksi kerran kuukaudessa tai vaikka joka kolmas kuukausi.
 3. Valmista tuli!
  Haluamasi summa veloitetaan jatkossa automaattisesti tililtäsi. Voit myös milloin tahansa tehdä lisäsijoituksia rahastoon. 

Aloita kuukausisäästäminen

Mitä aiemmin aloitat, sitä enemmän hyödyt

 

Esimerkki

 • Toinen henkilö aloittaa säästämisen 20-vuotiaana ja toinen 30-vuotiaana. Molemmat säästävät rahastoon 50 euroa kuukaudessa.
 • 40 vuoden ikään mennessä 20-vuotiaana aloittava ehtii kartuttaa jo pelkästään säästöjä 12 000 euroa, kun 10 vuotta myöhemmin aloittava kartuttaa vain puolet siitä.
 • Kun mukaan lisätään vielä rahastosäästämisen korkoa korolle -vaikutus, kertyy korkotuottoja 5 prosentin tuotto-odotuksella yli 8 000 €.


Kuvaaja on suuntaa-antava, eikä tuotteisiin liittyviä palkkioita, kuluja ja veloituksia ole otettu huomioon. Käytetyt tuotto- ja korko-oletukset eivät ole lupauksia tulevasta tuotosta tai koron määrästä. Sijoittamiseen liittyy aina arvonvaihtelua - sijoituksen arvo voi sekä nousta että laskea eikä sijoitusten toteutuvasta tuotosta tai siitä että sijoitusten arvonkehitys olisi esitettyjen tuotto-oletusten mukainen tai aina positiivinen, ole takeita.

Kuukausisäästäjänä sijoitat rahastoihin ilman merkintäpalkkiota.

Lukuun ottamatta rahastoja, joissa merkintäpalkkio tilitetään rahastolle, kuten esimerkiksi S-Pankki Passiivinen Eurooppaa ESG Osake ja S-Pankki Passiivinen USA Osake.

Osio otsikolla Valitse sopiva rahasto

Miten valitsen itselleni sopivimman rahaston?


Rahastoa valitessa kannattaa miettiä seuraavia asioita:

  • Kuinka kauan haluat säästää?
  • Millaista tuottoa odotat sijoituksilta?
  • Kuinka paljon olet valmis sietämään säästöjesi arvon vaihtelua eli millainen on oma riskinsietokykysi?

Jos suunnitelmissasi on säästää vain muutaman vuoden ajan, korko- ja yhdistelmärahastot sopivat sinulle parhaiten. Jos taas haluat säästää yli viiden vuoden ajan ja riskinottohalusi kestää osakemarkkinoiden heilahtelut, on yleensä kannattavampaa sijoittaa osakerahastoon, sillä osakerahastossa tuotto-odotukset ovat korkeammat ja aika tasoittaa riskiä.

 Tutustu koko rahastovalikoimaamme

Haluatko keskustella sijoitusasiantuntijan kanssa? Varaa aika puhelintapaamiseen

Osio otsikolla S-Säästörahastot

Asiakasomistajille suunnatut S-Pankki Varainhoito -rahastot

S-Pankki Varainhoito -rahastoja on kolme riskitason mukaan luokiteltua vaihtoehtoa: 30, 70 ja 100. Asiakasomistajana et maksa S-Pankki Varainhoito -rahastoista lainkaan merkintä- tai lunastuspalkkiota. Maksettavaksesi jäävät ainoastaan rahastojen hallintaan liittyvät juoksevat kulut, jotka löydät rahastojen omilta sivuilta. Katso rahastot

Minimisijoitus on 10 euroa ja voit nostaa kertyneet säästöt milloin tahansa. 

Usein kysyttyä

Rahastoja hallinnoi S-Pankki Rahastoyhtiö Oy

Huomioithan, että sijoitustoimintaan liittyy aina taloudellinen riski. Sijoitusten arvo ja niistä saatava tuotto voi nousta tai laskea, ja sijoittaja ei välttämättä saa takaisin alkuperäistä sijoitustaan. Tutustu ennen sijoituspäätösten tekemistä rahaston rahastoesitteeseen ja sijoittajan avaintietoihin.

Heräsikö kysymyksiä?

Soita meille 010 76 5800

Asiakaspalvelumme on tavoitettavissa ma–pe klo 9–16 (0,0835 €/puhelu + 0,1209 €/min). Tarvitset soittaessasi aina verkkopankkitunnuksia tai S-mobiilin tunnistamista

Varaa aika sijoitusasiantuntijalle

Oletko harkinnut hieman suuremman summan sijoittamista, mutta haluaisit keskustella vaihtoehdoista vielä asiantuntijan kanssa? Varaa aika puhelintapaamiseen sijoitusasiantuntijamme kanssa.

Varaa aika

Varmista, että me tavoitamme sinut

Kun yhteystietosi ovat ajan tasalla, saat sähköpostiisi tietoa S-Pankin ja koko S-ryhmän uusista palveluista ja ajankohtaisista asiakasomistajaeduista heti ensimmäisten joukossa.

Päivitä yhteystietosi