Kuukausisäästäminen rahastoon

Rahastosäästäminen on helppo ja tilisäästämistä tuottavampi tapa kartuttaa säästöjä. Laittamalla haluamasi summan kuukausittain rahastoon, säästösi kasvavat vähitellen ja vuosi vuodelta isompi summa kerryttää tuottoa. Rahastosäästäminen on myös vaivatonta. Valitsitpa minkä tahansa rahaston valikoimastamme, asiantuntijat huolehtivat keskeisistä sijoituspäätöksistä puolestasi. Alkuun pääset jo 10 eurolla kuukaudessa, kun teet kuukausisäästösopimuksen verkkopankissa.

Aloita kuukausisäästäminen

Näin saat verkkopankkitunnukset

Näin aloitat kuukausisäästämisen rahastoon

 1. Valitse itsellesi sopivin rahasto.
  Valitse rahastovalikoimastamme itsellesi sopivin rahasto oman riskinsietokykyysi ja tuottohakuisuutesi mukaan.
 2. Tee sopimus verkkopankissa.
  Päätä sopiva säästösumma ja kuinka usein haluat säästää, esimerkiksi kerran kuukaudessa tai vaikka joka kolmas kuukausi.
 3. Valmista tuli!
  Haluamasi summa veloitetaan jatkossa automaattisesti tililtäsi. Voit myös milloin tahansa tehdä lisäsijoituksia rahastoon. 

Aloita kuukausisäästäminen

Mitä aiemmin aloitat, sitä enemmän hyödyt

 

Esimerkki

 • Toinen henkilö aloittaa säästämisen 20-vuotiaana ja toinen 30-vuotiaana. Molemmat säästävät rahastoon 50 euroa kuukaudessa.
 • 40 vuoden ikään mennessä 20-vuotiaana aloittava ehtii kartuttaa jo pelkästään säästöjä 12 000 euroa, kun 10 vuotta myöhemmin aloittava kartuttaa vain puolet siitä.
 • Kun mukaan lisätään vielä rahastosäästämisen korkoa korolle -vaikutus, kertyy korkotuottoja 5 prosentin tuotto-odotuksella yli 8 000 €.


Kuvaaja on suuntaa-antava, eikä tuotteisiin liittyviä palkkioita, kuluja ja veloituksia ole otettu huomioon. Käytetyt tuotto- ja korko-oletukset eivät ole lupauksia tulevasta tuotosta tai koron määrästä. Sijoittamiseen liittyy aina arvonvaihtelua - sijoituksen arvo voi sekä nousta että laskea eikä sijoitusten toteutuvasta tuotosta tai siitä että sijoitusten arvonkehitys olisi esitettyjen tuotto-oletusten mukainen tai aina positiivinen, ole takeita.

Miten valitsen itselleni sopivimman rahaston?


Rahastoa valitessa kannattaa miettiä seuraavia asioita:

  • Kuinka kauan haluat säästää?
  • Millaista tuottoa odotat sijoituksilta?
  • Kuinka paljon olet valmis sietämään säästöjesi arvon vaihtelua eli millainen on oma riskinsietokykysi?

Jos suunnitelmissasi on säästää vain muutaman vuoden ajan, korko- ja yhdistelmärahastot sopivat sinulle parhaiten. Jos taas haluat säästää yli viiden vuoden ajan ja riskinottohalusi kestää osakemarkkinoiden heilahtelut, on yleensä kannattavampaa sijoittaa osakerahastoon, sillä osakerahastossa tuotto-odotukset ovat korkeammat ja aika tasoittaa riskiä.

 Tutustu koko rahastovalikoimaamme

Haluatko keskustella sijoitusasiantuntijan kanssa? Varaa aika puhelintapaamiseen

Asiakasomistajille suunnatut S-Säästörahastot

S-Säästörahastoja on kolme riskitason mukaan luokiteltua vaihtoehtoa: Varovainen, Kohtuullinen ja Rohkea. Asiakasomistajana et maksa S-Säästörahastoista lainkaan merkintä- tai lunastuspalkkiota. Maksettavaksesi jäävät ainoastaan rahastojen hallintaan liittyvät juoksevat kulut, jotka vuonna 2018 olivat: Varovainen 0,78 %, Kohtuullinen 1,00 % ja Rohkea 1,12 %. Tutustu rahastoihin ja valitse itsellesi sopivin. Minimisijoitus on 10 euroa ja voit nostaa kertyneet säästöt milloin tahansa. 

Usein kysytyt kysymykset 

Rahastoa valitessasi kannattaa miettiä seuraavia asioita:

 • Kuinka kauan haluat säästää?
 • Millaista tuottoa odotat sijoituksiltasi?
 • Kuinka paljon olet valmis sietämään säästöjesi arvonvaihtelua eli millainen on oma riskinsietokykysi?

Jos suunnitelmissasi on säästää vain muutaman vuoden ajan, korko- ja yhdistelmärahastot sopivat sinulle parhaiten. Jos taas haluat säästää yli viiden vuoden ajan ja riskinottohalusi kestää osakemarkkinoiden heilahtelut, on yleensä kannattavampaa sijoittaa osakerahastoon. Osakerahastossa tuotto-odotukset ovat korkeammat, ja aika tasoittaa riskiä.

Voit keskeyttää kuukausisäästämisen verkkopankissa koska tahansa. Pääset kuukausisäästämisen asetuksiin valitsemalla Säästöt ja sijoitukset > Rahastot > Kuukausisäästäminen ja klikkaamalla kohtaa Sopimuksen tiedot.

Saat keskeytettyä kuukausisäästämisen kokonaan valitsemalla sopimuksen tilaksi Keskeytä ja poista sopimus. Halutessasi voit esimerkiksi ohittaa seuraavan eräpäivän ja muita tulevia eräpäiviä ilman että varsinainen sopimus päättyy.

Kyllä voit. Voit muuttaa säästettävää summaa, säästöpäivää tai säästöjen toistuvuutta kätevästi verkkopankissa valitsemalla Säästöt ja sijoitukset > Rahastot > Kuukausisäästäminen ja valitsemalla Sopimuksen tiedot.

Voit aloittaa kuukausisäästämisen jo 10 eurolla kuukaudessa. Voit myös tehdä lisäsijoituksia rahastoon milloin tahansa.

Kyllä voit. Lähetäthän asiasta meille viestin verkkopankissa, niin annamme sinulle tarkempia ohjeita.

Huomioithan, että jos alaikäisellä on kaksi edunvalvojaa, tarvitsemme hänen palveluidensa avaamiseen molempien edunvalvojien suostumuksen.

Kyllä voi.

*Huomioithan, että sijoitustoimintaan liittyy aina taloudellinen riski. Historiallinen tuotto ei ole tae tulevasta tuotosta. Sijoitusten arvo ja niistä saatava tuotto voi nousta tai laskea, ja sijoittaja ei välttämättä saa takaisin alkuperäistä sijoitustaan. 

Heräsikö kysymyksiä? 

Soita meille 010 76 5800

Asiakaspalvelumme on tavoitettavissa ma–to klo 9–20, pe 9–18 (0,0835 €/puhelu + 0,1209 €/min). Tarvitset soittaessasi aina verkkopankkitunnuksia tai S-mobiilin tunnistamista

Varaa aika sijoitusasiantuntijalle

Oletko harkinnut hieman suuremman summan sijoittamista, mutta haluaisit keskustella vaihtoehdoista vielä asiantuntijan kanssa? Varaa aika puhelintapaamiseen sijoitusasiantuntijamme kanssa.

Varaa aika

Varmista, että me tavoitamme sinut

Kun yhteystietosi ovat ajan tasalla, saat sähköpostiisi tietoa S-Pankin ja koko S-ryhmän uusista palveluista ja ajankohtaisista asiakasomistajaeduista heti ensimmäisten joukossa.

Päivitä yhteystietosi