Siirry suoraan sisältöön

Aloita kuukausisäästäminen rahastoon

Kuukausisäästäminen on vaivaton keino automatisoida säästäminen rahastoon. Kuukausisäästämällä varmistat, että juuri sinulle sopiva summa menee säästöön ja voit kartuttaa säästöjä omassa tahdissa. Valitse vain summa, jonka haluat sijoittaa toistuvasti pääset alkuun jo 10 eurolla kuussa. Kuukausisäästäjänä sijoitat myös suurimpaan osaan rahastoista ilman merkintäpalkkiota*.

 

*Lukuun ottamatta S-Pankki Passiivinen Eurooppa ESG Osake- ja S-Pankki Passiivinen USA ESG Osake -rahastoja.

 

Osio otsikolla Mikä ihmeen kuukausisäästäminen?

Mikä ihmeen kuukausisäästäminen?

 

Kuukausisäästämisessä on monia etuja ja se onkin monesti win-win-toimintaa. Päästrategimme Lippo Suominen selittää kuukausisäästämisen siten, että jokainen ymmärtää miksi se on järkevää. 

Osio otsikolla Näin aloitat

Näin aloitat kuukausisäästämisen rahastoon

 1. Tee päätös säästämisen aloittamisesta
  Paras hetki aloittaa säästäminen on juuri tänään. Kun aloittaa säästämään säännöllisesti, ei tarvitse miettiä onko juuri nyt oikea aika sijoittamiselle. Kuukausittain säästämällä varmistat, että säästösi ovat ajallisesti hajautettu.
 2. Valitse itsellesi sopivin rahasto.
  Valitse rahastovalikoimastamme itsellesi sopivin rahasto oman riskinsietokykyysi ja tuottohakuisuutesi mukaan.
 3. Tee sopimus verkkopankissa.
  Päätä sopiva säästösumma ja kuinka usein haluat säästää, esimerkiksi kerran kuukaudessa tai vaikka joka kolmas kuukausi.
 4. Valmista tuli!
  Haluamasi summa veloitetaan jatkossa automaattisesti tililtäsi. Voit myös milloin tahansa tehdä lisäsijoituksia rahastoon. 
Osio otsikolla Valitse sopiva rahasto

Miten valitsen itselleni sopivimman rahaston?


Rahastoa valitessa kannattaa miettiä seuraavia asioita:

 1. Kuinka kauan haluat säästää?
 2. Millaista tuottoa odotat sijoituksilta?
 3. Kuinka paljon olet valmis sietämään säästöjesi arvon vaihtelua eli millainen on oma riskinsietokykysi?

Jos suunnitelmissasi on säästää vain muutaman vuoden ajan, sopivat korko- ja yhdistelmärahastot  sinulle parhaiten. Jos taas haluat säästää yli viiden vuoden ajan ja riskinottohalusi kestää osakemarkkinoiden heilahtelut, on yleensä kannattavampaa sijoittaa osakerahastoon, sillä osakerahastossa tuotto-odotukset ovat korkeammat ja aika tasoittaa riskiä.

 Tutustu koko rahastovalikoimaamme

Mitä aiemmin aloitat, sitä enemmän hyödyt

 • Toinen henkilö aloittaa säästämisen 20-vuotiaana ja toinen 30-vuotiaana. Molemmat säästävät rahastoon 50 euroa kuukaudessa.
 • 40 vuoden ikään mennessä 20 vuotiaana aloittava ehtii kartuttaa jo pelkästään säästöjä 12 000 euroa, kun taas 10 vuotta myöhemmin aloittava kartuttaa vain puolet siitä.
 • Kun mukaan lisätään rahastosäästämisen korkoa korolle -vaikutus, kertyy korkotuottoja 5 prosentin tuotto-odotuksella yli 8 000 €.

Laskelma on suuntaa-antava, eikä tuotteisiin liittyviä palkkioita, kuluja ja veloituksia ole otettu huomioon. Käytetyt tuotto- ja korko-oletukset eivät ole lupauksia tulevasta tuotosta tai koron määrästä. Sijoittamiseen liittyy aina arvonvaihtelua – sijoituksen arvo voi sekä nousta että laskea eikä sijoitusten toteutuvasta tuotosta tai siitä että sijoitusten arvonkehitys olisi esitettyjen tuotto-oletusten mukainen tai aina positiivinen, ole takeita.

Haluatko keskustella sijoitusasiantuntijan kanssa?

Varaa aika puhelintapaamiseen

Usein kysyttyä

Täyden palvelun pankki puhelimessasi

Lataa S-mobiili puhelimesi sovelluskaupasta ja ota käyttöösi S-Pankin verkkopankkitunnuksilla, toisen pankin tunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Lue ohje käyttöönottoon

Lataa S-mobiili

Tarvitsetko verkkopankkitunnukset?

Puuttuuko sinulta tunnukset tai oletko unohtanut ne?

Näin saat verkkopankkitunnukset

Rahastoja hallinnoi S-Pankki Rahastoyhtiö Oy

Huomioithan, että sijoitustoimintaan liittyy aina taloudellinen riski. Sijoitusten arvo ja niistä saatava tuotto voi nousta tai laskea, ja sijoittaja ei välttämättä saa takaisin alkuperäistä sijoitustaan. Tutustu ennen sijoituspäätösten tekemistä rahaston rahastoesitteeseen ja sijoittajan avaintietoihin.

Heräsikö kysymyksiä?

Soita meille 010 76 5800

Asiakaspalvelumme on tavoitettavissa ma–pe klo 9–16 (pvm/mpm). Tarvitset soittaessasi aina verkkopankkitunnuksia tai S-mobiilin tunnistamista

Varaa aika sijoitusasiantuntijalle

Oletko harkinnut hieman suuremman summan sijoittamista, mutta haluaisit keskustella vaihtoehdoista vielä asiantuntijan kanssa? Varaa aika puhelintapaamiseen sijoitusasiantuntijamme kanssa.

Varaa aika

Varmista, että me tavoitamme sinut

Kun yhteystietosi ovat ajan tasalla, saat sähköpostiisi tietoa S-Pankin ja koko S-ryhmän uusista palveluista ja ajankohtaisista asiakasomistajaeduista heti ensimmäisten joukossa.

Päivitä yhteystietosi